Isabel Marant PFW S/S 2014

Изабел Марант е на път да продължи успешно следваната от години традиция от модния гигант H&M да се колаборират с гост дизайнери в изграждането на новите си колекции. До сега през годините марката работи успешно с имена като  Mason Martin Margiela, Stella McCartney, Karl Lagerfeld, все световноизвестни величия.Успешното сътрудничество между H&M и Isabel Marant стартира през ноември с есенната колекция на гиганта, последвано от шумния требют  на колекцията за сезон S/S  2014  в Париж.

IM1

До сега винаги Исабел е комбинирала много успешно две идеи в една и сега отново не изневери на тази своя традиция. Тя самата сподели минути преди старта на дефилето: “ Винаги съм се стремяла да работя в контраст между две идеи.“ Именно това усетихме и ние любувайки се на нежните бебешко розови рокли с надиплени къдри и волани умело съчетани със строги черни блейзери пристегнати в кръста с колан. Едното те отвежда на една романтична нежна разходка, а другото те връща обратно пак в реалността.

IM12IM8

Роклите, типично в стила на Марант бяха ултра къси с много волани, с подчертани форми и очертан силует. При панталоните дължините бяха до средата на глезена, някои пристегнати с връзки. Материите, които бе подбрала дизайнерката бяха основно памучна дантела,кожа,  и шифон.

IM6IM3

Бебешко розовия цвят преобладаваше и създаваше едно задушевно сладко усещане примесено с нотка сериозност. Ето такава е жената на Изабел Марант за сезон пролет/лято 2014 – по детски наивна, бореща се с предизвикателствата на модерния свят.

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Style.com

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply