Със зимни спортове се отслабва най-забавно

Зимата може и да е най-студения сезон, но това не е причина да се застояваме в къщи и да мързелуваме с дни. Разбира се няма нищо лошо да си организираме подобни дни, но през останалото време има толкова забавни спортове, които можем да практикуваме, че не са за изпускане. И най- хубавото е, че забавлявайки се освен че топим калориите ние каляваме организма си, дишаме чист въздух и се забавляваме.Само трябва да си харесате някой и да се възползвате от факта, че сме в разгара на най-зимното време…

Ски в Италия: http://www.balkancomfort.com/winter_Italy/view.html?oid=493308

 

Пързаляне с кънки

FigureSkating
federationskatingclub.ca

То е страхотна аеробика! Докато се забавлявате с приятели, можете да изгаряте по около 20 калории на минута. Не е зле, нали? Освен това то спомага за укрепването на вестибуларния апарат и за подобряването на координацията.

 

Ски бягане

skirunning
outdoormind.de

С този зимен спорт ще изгорите повече калории, от с който и да е друг! Ски бягането тренира и много от частите на тялото – раменете, ръцете, гърба, гърдите, корема, седалището и краката. Изобщо, ако заложите на него няма да съжалявате.

 

Каране на ски или сноуборд

bord
outdoormind.de

Това са едни от най-предпочитаните зимни спортове, а ските са любими и на Камерън Диас, и това съвсем не е случайно. С тях се изгарят по 450 калории на час и се подобряват гъвкавостта на тялото и работата на голям брой мускулни групи на краката, прасците и бедрата. Освен това ските и сноубордът повишават настроението! Те стимулират производството на ендорфини, а така спомагат и за намаляването на тревогата и стреса.

 

Пързалянето с шейни

sled
visualphotos.com

То също е доста полезно откъм физическо натоварване! Когато дърпате шейната, укрепвате мускулите на краката, седалището и корема. Така изгаряте и по 400 калории на час! Така че, определено си заслужава да се позабавлявате с децата.

 

Хокей на лед

hockey
colbornes.tumblr.com

Ако има ентусиасти, които искат да се занимават с този спорт, нека знаят, че с него се изгарят по около 470 калории на час. Той е страхотен вариант, ако искате да повишите умствената дейност на мозъка и концентрацията си. Освен това е ще повдигне адреналина ви на макс, ще подобри гъвкавостта ви и функцията на сърдечно-съдовата система.

 

Риене на сняг

snowclean
ctpost.com

Този „спорт” го практикуваме принудително, но трябва да знаете, че от него също има полза за фигурата. И то не малка. Това е страхотна фитнес тренировка, с която можете за изгорите 400 калории за час.

 

Е, кой е вашият зимен спорт?

 

А ако искате да карате ски по необятните писти в Австрия, ето няколко наистина страхотни оферти започващи от 63 лв. на ден http://www.balkancomfort.com/winter_austria/view.html?oid=502214

 

 

 

източник: beU.bg

снимка: squaw.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply