Спа процедури по време на почивка

Вместо пилинг продукти и спа процедури, удължете ваканцията си на море.От тази „голяма локва“ започва всичко. Научните доказателства водят до заключението, че животът на земята се е зародил от дълбините на океаните. А човешкото тяло е 70% вода.Може би това обяснява защо контактът с морето е така желан и успокоява сетивата ни. Силата на морската вода е позната и на козметичната индустрия. Гладка, сияеща кожа, без несъвършенства като пъпчици или ранички, и стегнато, секси тяло – това може да ви даде морето.Така и така ви предстои почивка на море, възползвайте се от уникалните свойства на морската вода в комбинация с пясъка, за да си направите „спа процедури“.На плажа:Джакузи със силата на вълните

Това е най-естественият масаж, на който може да се подложите. Съпротивлението във водата, докато плуваме, оказва своето влияние за стягане на тялото, но от ударите на вълните може дори да почувствате болка по кожата. Ако се излегнете на брега, върху мокрия пясък, където се разбиват вълните, ще се разхладите, ще напрегнете всеки мускул от тялото си, за да се задържите на място, а вълните ще масажират тялото ви.

Скраб с морска вода и пясък

Финият пясък е чудесен скраб, който ще изглади и съживи кожата ви. Вземете в шепа малко топъл пясък и започнете да масажирате кожата си от глезените нагоре. Не забравяйте да мокрите често ръцете си с вода, за да търкате пясъка по-лесно и да не се нараните. Ако имате целулит, обърнете особено внимание на тази зона. Кожата ви трябва да стане бледорозова.

Вкъщи:

С вода от чешмата

Редуването на топла и студена вода, докато сте под душа, подобрява кръвообращението и стяга кожата.

източник:missbloom.bg

Все още няма коментари

Отговори

Твоят email няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.