Седмичен хороскоп за периода 5-11 Март

Предстои една динамична и много интересен седмица. До шести март- Меркурий и Венера все още са в Риби и ни провокират да бъдем емоционално по-уязвими, понякога изгубени между своите мечти и реалността. В първите два дни от  новия период мнозина и по различни поводи ще се сбогуват с някакви представи, усещания и привързаност към нещо от миналото, което е изживяло своето време и препятства   бъдещото развитие.   На 6-ти март Меркурий преминава  в Овен и нашата  зависимост, несигурност, измамност в съжденията ще се заменят от смелост, която постепенно ще премине в поемане на бързи и рискови решения.

Меркурий в Овен ще пробуди вярата в собствените сили, инициативността, които са в основата на всеки успех и ново начало. Все по- директно и без страх ще заявяваме своите мисли, така че ако е имало нещо скрито и недоизказано,  то бързо ще излезе на повърхността.

Меркурий в Овен ни подтиква да се борим за собствените си права, по един дързък начин,  който често изключва компромиси и иска всичко да е пределно точно и открито,  така че евентуални неясноти ще се  разчистят скоростно.

На седми март  и Венера преминава в Овен, допълнително ще трансформира нашите нагласи.  Вече няма да чакаме щастието или онова, което обичаме, искаме- само да дойде при нас, напротив, активно ще се борим, за да го получим. Ще заявяваме  високо своите чувства, трудно ще се отказваме, докато не спечелим обекта на нашето внимание.

Венера и Меркурий са в  аспект съвпад, така че ще подсили гореспоменатото и ние трудно ще си слагаме спирачки на езика, ако харесваме някого- това ще бъде повече от видно, ще бъде обяснено и вероятно с красиви думи, които не търпят отказ. Предстои да видим, но ще бъде интересно..

Меркурий и Венера в Овен събуждат жаждата за живот, възстановителните сили, действат положително на нашето настроение, самочувствие и т.н.. Асоциативно можем да направим препратка към природата, която по това време от годината разцъфва и е в най-голямата си мощ. Може би ще е интересно да припомним, че според древните халдейци и не само, Меркурий и Венера като вътрешни планети се свързват пряко и с времето. Приемало се, че когато те преминат точката на пролетното равноденствие- времето се затопля, идва пролетта. Разбира се- водещ фактор е Слънцето, което ще премине през този сектор едва на 22 март, но е факт, че с преминаването на Меркурий и Венера в Овен- пролетта през тази година ще дойде по-рано и ще ни зарадва…

През месеца на Овен винаги е хубаво да си помислим- какви семена искаме да посеем, образно казано, така че после те да прорастват през цялата една година. Анализирайте, преговаряйте, бъдете социално активни- и ще възникват много интересни възможности, предложения и т.н..

На осми март- празничното настроение ще преобладава, Луната е в Стрелец и може да зададе ново и дълготрайно начало в личните взаимоотношения… Възползвайте се по оптимален начин, насочвайте. Щастлива и успешна седмица за всички!

Овен – През тази седмица Венера и Меркурий преминават във вашия зодиакален знак и силно ще ви подкрепят. Ако доскоро сте били склонни да не изказвате своите преживявания винаги открито или са съществували някакви неясноти по ключови за вас въпроси, включително парични потоци, чувства, привързаност  и т.н., то с преминаването на тези планети в Овен- всичко гореспоменато рязко се променя. Самите вие обновявате вашият начин на мислене, вашите преживявания и привързаност, съответно- възвръща се самоувереността ви, също- способността да влияете все по-силно на текущите събития.

Този процес през първата част от седмицата може да ви разкрие тайни процеси или пък да е съпътстван с раздяла  на вид илюзии или неясноти. Те се разсейват под натиска на собствената ви инициативност, която се усилва в пъти. През идните седмици вие често ще се оказвате център на дебати или внимание и  по-лесно ще печелите симпатии, че и чисто материални блага, ще се добирате по-бързо до набелязаните цели.

Вероятно на този етап все още ще ескалира необходимост да търсите варианти и обходни пътища при условие, че статуквото не ви удовлетворява. Добрата новина е, че дори в този случай- вашите пътища са открити. Всъщност, ако доскоро теми, които са свързани точно с пътувания или по-далечни хоризонти на развитие- буквално или в преносен смисъл,  са били затворени, вече препятствията се отстраняват и вие ще се придвижвате в избраната от вас посока, понякога и по един скоростен, бих казала изненадващ, но и доста успешен начин…

Телец – Повечето от вас ги изгарят силни чувства и страсти, но сте все по-малко склонни да ги афиширате открито, а понякога е възможно да търсите своето щастие извън обикалящата ви  действителност. Може да ви се иска да избягате- образно казано или да пътувате, да се откъснете за малко от рутината и  ежедневието.

Всъщност, много често ще  успявате да порадвате сърцето си или ще откривате изход от сложни и заплетени ситуации- точно като се отдалечите от  традиционната си среда.

През тази седмица можете да разберете тайна или да попаднете на неочаквана подкрепа, която да се превърне в алтернатива за вашето развитие и то за дълго.

През идния близо месец шансове, които не сте оценявали или забелязвали до този момент ще застават внезапно на пътя ви, ще ви осеняват доста интересни идеи, ще получавате подобни предложения- въпрос на избор е дали ще ги приемете или отхвърлите. Някакви скрити процеси ще играят ключова роля в този процес. Те може да са свързани с вашите собствени намерения или тези на част от обкръжението ви. Каквото и да е, това са варианти, които ви поставят на своеобразен житейски кръстопът и почти през целия месец ще изглеждат все по-съблазнителни…

Близнаци – Вие все още сте в ключов период, който  засяга въпроси свързани със социалния  ви статус или имидж като минимум. Поради тази причина или следствие на собствената ви повишена амбиция, вашата активност и инициативност нарастват в пъти, особено през втората част на седмицата. Ако до скоро сте били склонни да действате по- дипломатично и гъвкаво,  то вече- реакциите ви са по-безкомпромисни, бих казала импулсивни, бързи и крайни, също- гарантиращи скоростни успехи,  представящи ви в различна светлина.

Вие се борите за своето място под слънцето, респективно- да получите одобрение или подкрепа в колектив и сега действително можете да  откриете желана помощ или разбиране, които ще ви  отредят по- престижни позиции.

В близкото ви обкръжение се появяват хора, които ви дават интересни съвети, информационният обмен е засилен и ползотворен, можете да проведете успешни преговори и да постигнете целите си, точно като откриете съдействие от страна на другите.

В партньорските отношения също се откриват варианти, понякога внезапни- за излизане от сложни и заплетени ситуации.  Част от тези процеси са свързани с изненади, но аспектацията на звездите е такава,  че дори да съществуват някои трудности, то може да се намери изход, който да снижи напрежението, поне- да даде яснота и придвижване по-подходяща посока. Възможно е да разберете за някакви тайни или новини, които внасят нова светлина в отношенията ви.

Ако сте сами- едно приятелство може да прерасне в романтична връзка.

Рак – Вашите усилия, които полагахте в последно време на работното ви място или в ежедневието започват да дават бързи и положителни резултати, а като минимум- усилията ви се ценят по достойнство и откриват нови варианти за развитието ви. Ако не сте доволни от статуквото, тогава можете да потърсите алтернативи и да ги откриете.

Под влияние на всички тези фактори вие се представяте в различна светлина, като все по- устойчиво и неотклонно преследвате своите цели. В този процес намирате хора, които да ви подкрепят и да отговарят исканията ви. Същевременно не е изключено при обсъждания с ваши партньори, лични или делови- да ескалират и спорове. Хубаво е да отстоявате мнението си дипломатично, но и твърдо, за да не бъдат подменени интересите ви. Сега е моментът да  циментирате онова, към което се стремите и кореспондира със собственото ви усещане за щастие, а не само- на близкото ви обкръжение.

През следващите няколко седмици ще правите силно впечатление, ще се оказвате център от внимание- възползвайте се по оптимален начин от тази тенденция, дайте най-доброто от себе си, бъдете максимално инициативни и това задължително ще даде добър резултат, ще разкрие нови шансове пред вас- за кариерно развитие, но не само…

Лъв – Оптимистични нагласи и настроения се възвръщат в живота ви, следствие на добрите резултати, които постигате на работното ви място, а и нови възможности, които се очертават, дори и понякога те да са свързани с по-далечни перспективи на развитие.

Възникват интересни идеи отнасящи се до вашето бъдеще, понякога това могат да бъдат и подобни предложения, подкрепа, която получавате от хора, които са извън близкото ви обкръжение. Не е изключено обаче, този процес да е съпътстван и от допълнителни ангажименти, които са свързани с принудителни пътувания или необходимост да препотвърдите договорни отношения.

В друг вариант- налага се да усвоите нови знания или да повишите квалификацията си. Каквото и да е- шансовете пред вас се преумножават,  а най-хубавото е, че възникват и варианти, от които да се възползвате.

Въпроси свързани с дома и семейството ви- от  благоустройство и имотни казуси  до взаимоотношения- също се развиват в една позитивна посока и ако тази тема ви интересува е препоръчително сами да бъдете по-инициативни, за да подсилите тенденцията…

Дева – Все по-актуална става темата, която е свързана с материалното ви благополучие. Тя е тясно свързана с подкрепата, която можете да получите от страна на вашите партньори- лични или делови. Добрата новина е, че при водене на преговори и разяснителни разговори вие имате шанс да насочвате в подходяща за вас посока и да се  добирате в значима степен до това, към което се стремите.

Важното е, да не позволявате чисто финансови въпроси- да застават между вас и любими хора.

В друг вариант- налага ви се да инвестирате в любими хора- от партньори до деца, но тази инвестиция после ще се окажа целесъобразна, добре е да го имате предвид.

Приоритети отнасящи се до дома и семейството ви и евентуални инвестиции или пък хармонизиране на средата ви на съществуване също могат да бъдат постигнати по един бърз, понякога изненадващ начин. Ключът за успехите ви на различни нива е да бъдете оптимално инициативни и диалогични, да искате, за да ви се даде, също- да създавате или да укрепвате връзки. Ако действате в тази посока и общувате с повече хора, тогава хоризонтите пред вас ще се разширяват поетапно  и скоростно до края на март.

През тази седмица получавате известия, които могат да бъдат предвестник на голям подарък, който можете да получите сега или през следващите няколко седмици, като минимум- да се измъкнете от сложна и заплетена ситуация, отново- касаеща онова, което имате или искате да задържите- общо.

Везни – Ежедневието ви е все така доста натоварено, но вие сте в хубав период да утвърдите позициите си на работното място, да повишите доходите си, ако естеството на ангажиментите ви е такова, че позволява  изкачване по йерархичната стълбичка. Ако нямате подходяща работа, тогава е възможно да възникнат интересни предложения, възможности, от които да се възползвате.

Налага ви се да се справяте с ескалиращата  конкуренция и повишени изисквания. Звездите са на ваша страна, особено, ако работите в съдружие или привлечете на ваша страна влиятелни личности. Възможни са спорове, в които дипломатично, но и твърдо трябва да отстоявате интересите си, за да не бъдат изместени и подменени.

В близкото ви обкръжение се появяват хора, които силно ви подкрепят. В друг вариант, ако сте сами- можете да откриете любовта, няма да липсва интерес към вас, внимание… Ако сте обвързани- моментът е подходящ да изчистите евентуални недоразумения и да скрепите връзките.

Ако сте семейни- налага се да  балансирате между лични и служебни приоритети, така че да избегнете евентуални недоразумения. Въпроси  отнасящи се до  благоустройство една  дома или пък разрешаване на битови, имотни казуси- също могат да се превърнат в елемент на спорове. В такъв случай е важно да насочвате внимателно, защото новият фон, който се оформя в тази сфера е дълготраен,  а сега сте все още в началото на трансформации,  които ще прорастват и през следващите месеци. Съобразете се с обновяващата се обстановка в този сектор и насочвайте  в оптимална за вас посока, за да се канализира тази енергия  в  събития, които ще се превърнат стабилна  база на развитие, а не обратното.

Скорпион – Вие  сте все по-натоварени с ангажименти, но и възможности да се развивате и да демонстрирате отлични резултати, които ще бъдат оценени и подкрепени от околните. Но не всички ще бъдат чак толкова доброжелателните към вас. През втората част от седмицата ще се налага да се съобразявате повече от обикновено с изискванията на по-възрастни или авторитетни личности. В друг вариант- ескалират „стари теми на нов глас“, така че най-накрая да намерите изход и решение  спорни казуси. Ако компромис не се открие, тогава може да скъсате отношения, че и договори, ако не през тази, то през следващата седмица. В такъв случай- пред вас ще се разкриват внезапни и нови, понякога- изненадващи шансове за развитие.

Вие се разкъсвате между това, което искате да правите и ви се налага да вършите. Занимания, които се отнасят по-скоро до хоби или частна инициатива- се развиват скокообразно, не твърде гладко, но затова пък с обещание за отлични резултати, които ще прорастват почти през цялата година,  стига сега да бъдете максимално инициативи, че и да направите важен избор- в каква посока да влагате енергията си.

Партньорските отношения се развиват добре, това, което може да ги вгорчи- са чисто материални неуредици. Разходите ви продължават да растат и следва да сте особено внимателни, да не предприемате прекалено рискови и спонтанни действия, за да не съжалявате на по-късен етап…

Стрелец – Фокусът на повечето от вас е върху лични приоритети- като дом, семейство, любими хора, понякога- здраве. В този процес можете да откриете алтернативни, бих казала аварийни изходи от сложни и дълго трупани неуредици.

През втората част на седмицата тенденцията може да ескалира в  разяснителни разговори с близките ви. Опитайте се да изчистите недоразуменията  конструктивно, а не чрез ескалация на напрежение, дори и да има предпоставки за това.

Все повече ви се иска да се отдадете на хоби и да избягате  от рутината. По различни поводи- може да се случи точно така, но това ще ви струва скъпо- буквално или в преносен смисъл.

В друг случай материалното ви положение може да се усложни поради необходимостта да инвестирате  в деца или партньори. Романтични настроения  ви обземат и в повечето случаи няма да ви липсва внимание и възможности да порадвате сърцето си или да срещнете любовта, при условие, че все още не сте…

Козирог – Вашето влияние сред  околните расте, така че вие се сдобивате с повече власт- буквално или в един по-общ смисъл или пък- популярността ви расте, а думите ви имат чуваемост. Препоръчително е да се възползвате от аспектацията на звездите, да бъдете социално много активни, така че да преумножите тенденциите със съответните ползи.

При всички случаи- информационният поток се усилва през втората част на периода и вие често може да се оказвате център от внимание или дебати. Към настоящия момент- вие сте в много силна позиция и се оформяте като лидер.

Друг водещ фокус- се превръща дома и семейството ви. В този сектор ескалират спорове, които могат да внесат известно напрежение, но могат и да разрешат дълго трупани недоразумения, освен това и в повечето случаи- вие ще можете да разчитате на добронамереност от страна на близките ви, тоест- ако сте по- диалогични, а не безкомпромисни- винаги можете да откриете изход и решение, в значима степен- вие владеете и насочвате тенденциите.

През тази седмица все още съществува вероятност да разберете тайна, която да ви е особено полезна. В друг вариант- скрити и ерозивни процеси, понякога- удари под кръста могат доста да ви навредят, но ако имате недоброжелатели- задължително ще можете да ги идентифицирате, остава- да вземете своевременни мерки и да стопирате негативите своевременно, да не им  позволявате да порастват и в бъдеще.

Водолей – Водеща тема за вас продължава да бъде материалното ви благосъстояние. Причината за това могат да бъдат нараснали разходи, понякога непредвидени обстоятелства, които ви дестабилизират. Същевременно, през настоящия период се появяват възможности да попълните пропуските чрез допълнителни доходи, алтернативи за печалба, понякога като разчитате на тайна или неочаквана подкрепа от околните или важни за вас личности.

В този процес информационният поток се усилва, чувате интересни, полезни новини, чрез които набелязвате своеобразен изход от сложни ситуации, идентифицирате скрити процеси, често-   трупани от доста време. Това може да са въпроси, които ще ви занимават още дълго време и вие ще трябва да вземете радикални мерки, за да се справите и   да отстраните онова, което препятства успехите ви или вече няма място бъдещето ви развитие.

Риби – Слънцето все още е във вашия зодиакален знак, а както вероятно знаете- през това време вие  градите енергийна програма за цялата идна година. Аспектацията на звездите е такава, че резултатите, които постигнете на този етап  могат да имат благотворен или определящ ефект и то за много по-дълго, да имат ярко отражение върху социалния статус или имидж като минимум.

Не всичко се дава даром- налага се да се мобилизирате, да се справите с повишена конкуренция или пък изисквания поставени от енергични или влиятелни личности.

Върви ви в теми, които касаят по-далечни перспективи на развитие, но изискват промяна на подхода, евентуално- обогатяване на знанията, общуване с хора извън близкото ви обкръжение, също-  влиятелни личности или чужденци… При някой,  особено родените в трети деканат, но не само- възникват идеи за пътувания, преместване и ако е така- те  ще се отчитат за положително и дълготрайни нови тенденции в живота.

Ако ви  занимават юридически казуси, то- отново можете да разчитате на благосклонността на звездите.

През втората част от периода се оформят допълнителни варианти за печалба или шанс да повишите доходите си. Същевременно, разходите също се увеличават по различни поводи. В друг случай трябва да внимавате, така че хора от близкото ви обкръжение, включително- приятели, колеги- да не дестабилизират материалното ви състояние. Ако имате стари дългове, то те ще напомнят за себе си…

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply