Седмичен хороскоп за периода 28 Март – 03 Април

Слънцето вече транзитира в Овен и за всички без изключение това е свързано с някакво своеобразно ново начало- в личните и делови контакти, в професионалната реализация, в начинът на съществуване- като приоритети, идеи и перспективи за бъдещето и т.н. Става ясно, че през новия астрологичен годишен цикъл на нас ще ни се налага да отстояваме повече себе си- пред нараснала конкуренция, променени изисквания, чувства и т.н. , а със стелиум /сбор от планети/ в този сектор- да се борим индивидуално и самостоятелно, за да изтъкnеm потенциала си и наложим волята си, да заслужим или утвърдим авторитета и позициите си пред околните, които ще се „проверяват” по различни поводи.

Така пред следващото полугодие мнозина /предимно представители на огнените и въздушните знаци/- ще заемат по-самостоятелни, дори лидерски позиции, ще бъдат готови на радикални и решителни мерки, действия, които да преобразят живота им и да ги превъртят на по-високо социално ниво, стига добре да са преценили крайната си цел, а и сили в избраното направление. Склонността да  се поемат рискове над средното ниво е забележителна, а като следствие – увличат обкръжението след себе си и нека се надяваме, че е към едни по-добри и светли хоризонти.

Тенденцията ще обхване също онези, които се асоциират с „управници” и имат  подобни функции в обществото.

Водните и земните знаци ще се почувстват под пресата на някаква принуда, вид компромис, на базата на който да надстроят успехите си и да продължат напред, като лавират умело или покажат една друга страна от своята същност между две крайности- на практични оценки, съждения и силно изразени емоционални преживявания. Нивото на само-съзнание, опит и морал- ще са верен ориентир  в този период и да, повечето от тях ще съумеят да извлекат ползи, да превъртят негативи в позитиви, дори и от сфери, които са отчитали за „далечни”- в пряк или преносен смисъл.

При всички случаи- усещането, че нещо си отива или че се налага да го оставим  зад гърба си, за да настъпи обновление преобладава и сега ни връща по един естествен начин към миналото. Ние сме в плен на стари преживявания, преоценяваме отново и отново- онова ,което отчитаме за „ценно”- от хора до чисто материални блага. В този процес можем да преоткрием стара любов или пък окончателно да я загърбим, да преживеем „дежа вю”, особено родените през втори деканат на Риби, Стрелец, Дева и Близнаци, но и останалите в различна степен.

В друг вариант- застигат ни отминали дългове- материални или морални, които трябва да се разплатят, изяснят, защото ескалират като необходимост през следващите близо 40 дни. Разяснителни разговори и изненадващи новини в този смисъл, които да преобърнат действителността около нас са повече от вероятни, особено от сряда до неделя.

Все пак бъдете внимателни какво казвате, защото ще установите, че онова, което сте изрекли ще има последици /за добро или зло/ и то за дълго…

И нека да помним, че „настоящето е пълно с бъдеще” и още: „Мисли за бъдещето – постоянното размишление за това, как да направиш повече, поражда такова състояние на ума, при което не може да се каже, че има нещо невъзможно.” Форд

 

Овен – Три планети подклаждат ентусиазма и огнения ви темперамент. Заражда се остро желание, а в някой случаи и необходимост, да отстоявате идеите и позициите си. Склонни сте да проявявате забележителна твърдост в изказа си, която може да ви превърти на по-високо социално ниво, но може и да ви въвлече във „война” с  важни за вас личности и то с неочакван край, ако прекрачите определени граници на добрия тон, а тенденцията ще има  пряко отражение върху имиджа ви, а в някой случаи- кариерно развитие и/или брачни отношения.

За това е целесъобразно да сте по-внимателни в изречените думи, защото те все ще имат някакво по-съществено и дълготрайно отражение. В този динамичен период успешно можете да водите преговори с авторитетни и/или по-възрастни лица, които да са ви полезни, да разширят перспективите пред вас по различни начини.

В друг случай ежедневието ви е извън обичайния ритъм- поради принудителни пътувания, влияние на хора „стоящи далеч от вас”- в пряк или преносен смисъл, защото трябва да усвоите нови знания или промените/усъвършенствате-  уменията си по интересуващия ви профил.

При други- юридически казуси, чиито решение е отлагано, а сега ескалира. Ако в живота ви съществуват спорни или правни въпроси, сега ще се активират и ще изискват по-голяма инициативност, праволинейност и твърдост, за да са във ваша полза.

Информационният поток около вас е много усилен, защото вие сами  го провокирате или пък събитията около вас клонят към развръзки и разяснителни теми, особено от вторник  до петък. В тези дни са възможни обрати и големи изненади, внимавайте- „вместо да изпишете вежди, да не извадите очи”.

Любовта е тайна или криете някаква част от преживяванията си, преоценявате чувствата си, възможно е да се върнете към стари връзки или те да напомнят за себе си…В събота и неделя няма да ви липсва компания и подкрепа…

 

Телец – Вашата покровителка Венера е в плен на миналото и подобно на нея вие като че ли инстинктивно се връщате назад, за да намерите здрави ориентири за бъдещото си развитие, за да получите скрити отговори или да се опитате да изправите отминали грешки с оптимални решения към настоящия момент.

В подобен период действително можете да се сблъскате с някаква важна информация, която ви е убягвала до този момент, а може и съзнателно да сте я обикаляли, но сега тя ескалира като необходимост да й обърнете внимание, да вземете мерки, защото клоните към приключване на годишен цикъл, а той изисква вид „ревизия”, след която ще разберете – с какво реално ще продължите напред. Голяма част от събитията се движат вече по инерция и по-скоро трябва да следвате техния ход и развръзки. В този смисъл, някой от вас ще имат усещането, че животът им е извън контрол, но други- ще е огледат за алтернативи и ще ги намерят извън близкото си обкръжение или пък в лицето на „стар”, авторитетен партньор.

При всички случай- за да реализирате намеренията си и достигнете до желаните цели- ще зависите подчертано от чужди ресурси под формата на подкрепа- материална или морална и да, ще можете да откриете подобна, но ще ви коства повече енергия, понякога нерви, а и активно сътрудничество, което да се подклажда и съхранява от ваша страна.

До сряда по различни поводи разбирате на кого можете да разчитате, съответно-не. В четвъртък и петък-интересни новини, изненади, хора стоящи далеч от вас”, пътувания или юридически казуси-  ви извеждат извън обичайния ритъм. Всичко може да е във ваша полза, ако не позволявате да ви въвличат в интриги и съхраните добрия, дипломатичен тон и практична мисъл, такава, каквато вие по природа притежавате. В събота и неделя може да вземете определящи за бъдещето ви решения, да обсъждате с близки подобни теми.

 

Близнаци – Положението в обществото, в което съществувате продължава да се „проверява” по различни поводи. От една страна наистина можете да разчитате на по-възрастни ,стари и/или авторитетни лица ,включително и партньори /лични и делови/, а от друга-това е в резултат на повишени изисквания и напрежение, особено в сфера „общи ресурси”, приоритетно- вид материална подкрепа и подобни финансови въпроси, които за мнозина ще се превъртят в крайъгълен камък за бъдещите отношения и просперитет. Опитайте се да балансирате между вашите и чуждите интереси, за да не се въвлечете в спорни ситуации с неочакван край.

Продължавате да бъдете подкрепяни от Венера, която ви надарява с особена харизма и шанс да въздействате с чара си върху околните. Някой от вас може да се върнат към стари привички, идеи и доказано работещи модели на поведение,  носещи им успехи. В друг случай- „проверява” се ценностната ви система и това, което сте постигнали до този момент като имидж, така че е важно до края на седмицата да дадете най-доброто от себе си, защото може да се окаже ,че действията ви се следят от близо и имат широко отражение и в по-далечен план.

До сряда ежедневието е много динамично, вие сте социално активни- заздравявате връзки или пък ги прекратявате, при условие, че не отговарят на очакванията ви. В четвъртък и петък се пазете от загуби, а в събота и неделя- се възползвайте от известна доза късмет на различни нива.

 

Рак – Вие сте в ключов период относно социалния ви статус- кариерно развитие или брачни отношения. Ако сте работеща фигура, вероятно ще ви се налага да балансирате умело между служебни и семейни въпроси за разрешаване, така че заради едното да не пострада другото.

На работното си място сте много дейни, енергични и пробивни, факт, който може да ви навлече недоброжелатели, но също и да ви помогне да се справите с нарастваща конкуренция, а също и да доведе до утвърждаване на авторитета ви, а за някой- заслужено повишение.

Но ескалацията от нови и допълнителни задачи за изпълнение е толкова значима, че е способна да внесе известен хаос в ежедневието ви. Внимавайте, пазете се от претоварване, обърнете внимание и на физическото си здраве, особено в дните до сряда.

В четвъртък и петък популярността ви расте ,както и възможността да влияете на околните. Но партньорските отношения ви носят много силни, трансформиращи емоционални преживявания. Тенденцията може да се превърне в повод за разяснителни разговори, насочвайте в една по-позитивна за вас посока, ще имате такава възможност. Отсейте – кои са натрупаните негативи, които ви действат деструктивно и се опитайте да ги отстраните своевременно и рационално… В събота и неделя ви занимават чисто финансови въпроси, получавате подкрепа или на хоризонта се оформят допълнителни и по-благоприятни варианти за благополучие.

 

Лъв Огнената енергия на Овен ви зарежда с много сили и енергия, а понякога и желание да излезете извън близкото си обкръжение, като минимум- да разширите хоризонтите пред вас с нови познанства, а понякога премествания, пътувания и т.н., особено ако сте служител във фирма. В такъв случай- изискванията към вас или условията на труд са много динамични и променливи, налагат усвояване на допълнителни знания или въвеждане на други навици, умения и т.н. Същевременно действията ви се ценят по достойнство и могат да доведат до повишаване на доходите ви, ако не веднага, то с натрупване през месец май.

За сега е важно да знаете ,че звездите ви подкрепят по много начини и вие винаги можете да извлечете ползи , да излезете победители или да превъртите вид негативи в позитиви- поне на външно ниво.

А в душата ви-там е по-сложно- колебаете се в това, което искате, стари чувства и отминали преживявания могат да ви връхлетят толкова силно, че да доведат до дискомфорт, а и крайности в реакциите, така че да загубите- привързаност към близък човек или чисто материални блага, като се откажете от онова, което вече не отчитате за ценно.

В оптимален вариант- парите ви изтичат, за да удовлетворите прищявка, за да зарадвате близък или собственото си сърце…

В понеделник тонусът не е твърде висок, а във вторник и сряда притежавате доза късмет- възползвайте се. В четвъртък и петък ежедневието е много натоварено, но и резултатно. Ако има нещо, което да ви дразни, трудно ще го прескочите. В събота и неделя- подкрепа от приятели и партньори.

 

Дева – Повечето от вас продължават да са на прага на своеобразен житейски кръстопът или значими промени, които касаят семейство, дом, условия на съществуване, а също и въпроси свързани с „чужди ресурси”- тези на партньора ви, на банки, институции или пък – наследствени дела. Каквото и да е,  в горе-посочените въпроси- на вас може много да ви провърви – да извлечете ползи в обективно сложни ситуации и дори да се доберете до крупни печалби, благодарение на чужда подкрепа.

В друг вариант- може да се подготвяте за крупен ремонт, който също ще се отчете за нужен, оздравителен, полезен- на различни нива…

Хора близки до сърцето ви-от деца до любовници обаче, отнемат голям енергиен ресурс-внимание и не само, може и тенденцията да има финансови измерения. Ако това е инвестиция за едно по-добро бъдеще-вероятно всичко е наред, но се пазете да не се възползват от вас- користно и подвеждащо, защото и този вариант съществува, а „предупредения войн е въоръжен войн”.

В партньорските отношения /лични или делови/- попадате под влияние на „дежа вю”- като преживявания, ситуации, среща с хора от миналото и т.н., тенденцията може да възроди стара любов или да ви накара погледнете на нея с други очи…

В дните до сряда се раздвоявате между различни приоритети и често те са далеч от текущите, служебни…В четвъртък и петък сте напрегнати, но успешни- важни новини и събития, които могат да имат широко отражение. В събота и неделя „почивате” активно.

 

Везни – Партньорските отношения /лични или делови/ стават все по-важна тема в живота ви по различни поводи. Съществува някаква „горяща точка” или спорен въпрос в семейството ви, който може да превърти начинът ви на съществуване на съвсем друго ниво. Сега е моментът да канализирате тази ескалираща енергия, а понякога и напрежение в една по-позитивна за вас посока, ще имате подобна възможност. Думите ви се чуват, имат тежест и авторитет, може би и защото сте склонни все по-агресивно ,бих казала и не твърде свойствено за вас- да отстоявате мнението и позициите си. Но на този етап, тенденцията се отчита за полезна ,стига разбира се да не се преминават определени граници на добрия тон. През целия период ескалира необходимост от разяснителни разговори с човека до вас и в този процес мнозина ще чуят думи, които ще помнят дълго или ще имат по-широко отражение и в по-далечна перспектива. В този смисъл е полезно да внимавате какво казвате…

В друг вариант – хората около вас толкова силно ви изненадват, провокират и/или около тях обстановката се променя, те ви изненадват, а вие нямате друг избор, освен да реагирате- по-решително и да, притежавате достатъчно ресурс, за да превъртите евентуални негативи в позитиви.

Ежедневието ви протича под „пелената” на някаква странна емоционалност, която внася хаос в ежедневието ви и ви кара да се лутате между силни желания и подсъзнателни опасения, връщане към миналото- по отношение на ежедневни навици и анализи от рода на : „колко хубаво беше, а наистина ли е беше толкова хубаво и какво пречи  да е още по- хубаво?” и т.н. Някой от вас в стремежа си да се откъснат от подобни мисли могат да се въвлекат в още по-сложна комуникация- в оптимален случай- разгадаване на тайна информация, от която да се възползват, но понякога и двуяко общуване, в което някой някого лъже или поне не се казва цялата истина…

Внимавайте, през тази и следващата седмица- каквото „посеете” в полето на „връзките ви с другите”, това и ще „никне”.

До сряда- интересни новини, социалната ви активност е много висока и може да действа положително на популярността ви, шансовете да се възползвате от чужда подкрепа. В четвъртък и петък сте напрегнати, а в събота и неделя все нещо ще се намери да порадва сърцето ви.

 

Скорпион – Ежедневието ви продължава да е много напрегнато, почти на всяка крачка можете да се сблъсквате с предизвикателства, но и възможности. Периодът е подходящ да надграждате и утвърждавате позициите си, като заложите на професионалните ви качества и умения, но избягвате остри противопоставяния и въвличане в спорни ситуации, приоритетно на работното ви място.

При реализацията на честолюбивите ви планове трябва също да се съсредоточите върху конкретни и прагматични, близки цели, които пряко да повдигна и/или подобрят материалното ви състояние- до средата на април усилията ви могат да бъдат увенчани с успех и като разчитате на подкрепата на приятели, колеги, други авторитетни или влиятелни личности.

В любовта- мнозина са привлечени силно от личност, хоби или друга особено силна идея – близка до сърцето им и не от вчера, а от дълго време, която ги кара да мечтаят, да преживяват стари или много дълбоки чувства, а може би и с възможност да си върнат нещо старо, „възродено като Феникс от пепелта”…

До сряда действията ви са много резултатни, могат да материализират ваша мечта. В четвъртък и петък- изненади, разяснителни разговори, новини, които могат да преобърнат представите ви за ситуация или човек, но пък ще можете да се възползвате от това. В събота и неделя- предпочитате домашната обстановка, семейството си.

 

Стрелец – Огнената енергия на Овен ви действа доста разпалващо- вие сте заредени с енергия, особено родените в първи деканат, но и всички останали в различна степен. В друг вариант- сте много дейни и инициативни, защото новите ви позиции в обществото го налагат. Каквото и да е, действията ви до средата на април са съпътствани и с доза късмет, стига не поемате прекалено големи рискове, особено финансови. В това направление разходите ви растат стремглаво, защото инвестирате- в хоби, бизнес, близки хора, включително и деца.

В дома ви срещате любов, но тя е изпълнена и с някаква грижа или тревога, която може също да ескалира и през следващата седмица. Нещо отминало звучи наново в душата ви като чувство спрямо вашето семейство. Наблюдавайте, анализирайте- в значима степен можете да влияете на подобни процеси и на този етап, ако имате пропуски или нещо неизяснено, то ще се възвръща до август, докато не се разреши окончателно.Показателни са дните до сряда, това е и време, през което по различни поводи сте под „светлината на прожекторите”, дребни действия имат широко отражение, но звездите ви даряват с достатъчно ресурси, за да направлявате събитията в избраното от вас направление.

В четвъртък и петък ви занимават чисто материални въпроси, не са изключени принудителни плащания или пък подобни въпроси се разясняват и са в основата на взаимоотношенията ви. През тези дни можете да спечелите нещо, като минимум-морално удовлетворение. В събота и неделя няма да ви липсва компания, интересни новини, изненади.

 

Козирог – В душата ви назрява някакъв вътрешен конфликт, относно това, което си представяте за правилно и онова, с което се сблъсквате в най-близкото ви обкръжение. В друг вариант- семейната обстановка се променя по различни поводи, не са изключени изненади продуцирани от околните, които да рефлектират и върху вас самите, така че да сте принудени да вземете някакви по-радикални мерки и /или твърдо да отстоявате мнението и правата си. Всъщност, на този етап, ако действително ескалира напрежение в дома ви- само по-крайни мерки и решения биха били ефективни, можете да поставите своеобразно ново начало ,което да обнови и оздрави средата ви на съществуване, но само, ако сте готови да жертвате или рискувате нещо от миналото…

До сряда на хоризонта се оформят някакви алтернативи, от които можете да се възползвате, нещо далечно или скрито като възможност, идея или перспектива, но вие все повече я разпознавате като отдушник за бъдещото си развитие. Мислете, анализирайте, сега е много важно да изберете вярната посока, защото подобно на другите зодиакални знаци и вие попадате в поток от много силни събитийни течения, но от вас ще зависи-първата крачка, „изворът на перспективи”, който ще изберете и после той ще ви увлече по своето течение през следващото полугодие…

В четвъртък и петък на повърхността изплуват всички трупани емоции, които ви е трудно да прикривате или контролирате. През тези дни може да сте много крайни в изказаното от вас мнение и със съответните последици. В събота и неделя- печелите нещо- морално удовлетворение или подарък.

 

Водолей – Вие сте социално много активни и тенденцията ви дава шанс да се възползвате от опеката на влиятелни личности, да откриете енергични партньори, на които да разчитате, стари другари също ще напомнят за себе си и да, ще са насреща, когато имате нужда от това.

Същевременно, съществува една друга паралелна действителност, която ви поставя в обстановка на повишена конкурентна среда, в която трябва да се доказвате. И не само- през тази седмица информационният поток отново е толкова силен, че буквално може да преобърне животът ви. Новините може да са свързани с най-близкото ви обкръжение, но може и да засягат вас лично- като разберете някаква тайна, като обърнете внимание на подробности и обстоятелства, които са стояли „зад гърба ви” или дори са извън контрола ви, но ескалират и изискват тяхната оценка, анализи, разяснителни разговори, вземане на адекватни мерки.

В подобна сложна атмосфера на доводи и контра-доводи- вие ще заздравите някой връзки, ще утвърдите договорни отношения /писмени или устни/, но някой от тях могат и да отпаднат, при това-окончателно.

Това, което ви помага е забележителната прозорливост и склонност да отстоявате мнението си до краен предел, дори като поемате известни рискове. Все пак внимавайте в изказаните думи, защото през тази седмица те имат особена тежест и дълготраен отзвук за вашето бъдещо развитие.

До сряда – разбирате на кого можете да разчитате и в каква степен- дните са много показателни. Четвъртък и петък са рискови, не предприемайте нищо съществено, освен, ако не сте готови да приемете и следствията. В събота и неделя- притежавате доза късмет, привличате и влияете силно на околните.

 

Риби – Водеща тема са доходите ви, защото е необходимо да ревизирате теми като приходи-разходи, защото звездите ви дават шанс да повишите социалния си статус, стига да сте по-инициативни в това поле. Твърде вероятно е обаче и да са се променили приходите, съществува и една друга тенденция, която „проверява” материалната ви устойчивост, например- нараснала е конкуренцията около вас и трябва да се доказвате повече от обикновено или домогванията към това, което имате- в един по-общ смисъл расте и дестабилизира сигурността ви.

Бъдете внимателни- на кого се доверявате и в кого  „инвестирате”- вашите ресурси. Не е изключено някой да действа извън вашите интереси и вие ще можете да го разберете в пълна степен в четвъртък и петък, но и през останалите дни в различна степен.

До сряда дните са много важни са социалния ви статус или имидж като минимум. Дайте най-доброто от себе си и ще имате реален шанс да извлечете ползи, да се превъртите на по-високо ниво по йерархичната стълбичка. Водите разяснителни разговори или получавате важни новини относно чисто финансови теми. Можете и сами да предприемете вид действия инициативи тази посока, които да се окажат полезни и то за дълго.

Разделяте се със стари привички или вид илюзии, тенденция, която може да има особено оздравителен ефект относно приоритетите ви.

Мислете ,вслушвайте се в интуицията си – тя е в пъти по-силна, особено за родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен.

Преосмисляте и всичко ценно за вас, връщате се към миналото ,което може да ви върне към отминали чувства, преживявания, виждате ги в нова светлина или се „разплащате” с натрупани дългове… В събота и неделя- възникват внезапни алтернативи, ако не реални, то поне като идея, която можете да осъществите.

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com/

снимка: www.corespirit.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply