Седмичен хороскоп за периода 26.06-02.07.

Седмица след Новолунието в Рак и при силно изразен стелиум в този сектор, следва да обърнем приоритетно внимание на символиката, съответно как да се възползваме от положението на звездите, от какво да се пазим и т.н.

Следва да се има предвид, че зодия Рак е воден и кардинален  знак, тоест през тази част от годината ние можем да предизвикаме съответните кардинални промени в живота ни, които ще се отключат под влияние на собствения ни потенциал и дълбоко закодирани нужди.

Ако направим вид асоциация, можем да кажем, че водата заема съда, в който се намира, приема неговата форма и го изпълва… Не случайно зодия Рак се свързва с „първичната майка“, но този архитип не се ограничава само с жената в детероден период, а също с всеки, който е готов да сътвори нещо от своята същност, това може да е например стих, а може да е много добре планиран бизнес…каквото и да е, през месеца на Рак се ражда нещо ново, което е базисно, това е основа, върху която после ще се надграждат бъдещи перспективи и то произтича от дълбините на нашата душа, подсказано и натрапено е от интуицията ни, ние го усещаме инстинктивно, а както знаем- на инстинктите много трудно се устоява, те са почти неудържим порив и влечение…В особено „дълбоки води“ ще бъдем въвлечени през тази и следващата седмица, нашият живот ще се изпълни с ярки преживявания, и дано тази мощна енергия бъде канализирана в правилна посока!

Не може да се каже, че сега ще бъдем обективни, спокойни, но пък повече от всякога можем да се учим от натрупан вече опит в миналото, той изплува на повърхността с равносметки и влияние върху бъдещи решения.

Водата, като препратка към емоциите ни- ще се разлее навсякъде около нас и ние можем да изгубим границите на познатото и възможното пред себе си. В подобен процес, действително е важно да не изпускаме целите си от поглед, за да не се изгубим или пристигнем някъде другаде…

Все пак- говорим каквото мислим, действаме така, както ни подтикват емоционалните преживявания и инстинкти, въвличаме се в словесни двубои и спорове, а късметлия ще бъде онзи, който успее да излезе „сух от водата“ през тази седмица и без да бъде „окъпан“ от чужди настроения, понякога-егоистични прояви, домогвания, дори конфликти и т.н.

Склонни сме да бъдем особено крайни в своите изказвания и действия, така че периодът може да е превратен за мнозина…

Рак символизира- семейството, „народа“, общества сплотени с грижа един към друг…Те се раздвижват, изискват трансформации и „наместване на пластовете“- с малки и по-големи земетресения, така че да се освободи напрежение…/ в преносен смисъл, а може и буквално /. Това е оптимално време, през което можем и трябва да направим нужното, за да хармонизираме или подобрим фонът си на съществуване, после създадените тенденции ще ни влияят дълго и ние само ще се убедим в това.

Раздвижва се пазарът на недвижимо имущество, който проявява интерес, може да се възползва от „приливната вълна“ …

Подходящо е да скрепим връзките като проявим повече внимание и грижа за любимите си хора, това няма да остане незабелязано и неоценено. Същевременно, ако анализираме какво получаваме в горе-споменатите рамки, можем да разберем истинското отношение на важни за нас личности. Всъщност, през тази седмица може да се каже, че ще паднат множество маски и задръжки, разбираме тайни, разобличаваме лъжи и тн.

Овен – Вашият покровител Марс е в зодиакалния знак Рак, така че вашето емоционално състояние може да прилича на подгрявана вода в тенджера под налягане, която много лесно може да избухне, ако няма, не се намери клапа през клапа през която регулярно да се отпуска напрежението. Тази „клапа“ може да е ваша тайна мечта, вид алтернатива извън близкото ви обкръжение или реалност, от която можете да се възползвате по начин, който не изисква шумно афиширане, напротив, а също- може да ви споходи по един обходен и нетрадиционен път, а ваш е изборът дали ще се възползвате или не.

Факт е обаче, че трябва да си намерите подходящ отдушник и още по-добре, ако е свързан с физическа активност,  а не толкова словесна, защото през настоящия период няма да ви е лесно да достигате до консенсус с важни за вас хора. Напротив, можете да бъдете въвлечени в конфликти, които да имат по-широк отклик, отколкото очаквате…А дипломатичността сега е почти невъзможна под напиращите силни емоционални преживявания…

След Новолунието в Рак и през тази, също следващата седмица, вие ще бъдете достатъчно мотивирани, за да извършите вид трансформации в дома си. В оптимален случай- това са ремонти, можете да се концентрирате върху благоустройството, също-уреждане на покупко-продажби, премествания, всякакви казуси с недвижимо имущество- те могат да се развият „скокообразно“, понякога по принуда.

Но водещо правило е, че това е превключващ етап от живота ви с годишно отражение. Така че е важно на къде ще канализирате този огромен поток от енергия…

Звездите дават много възможности, но ни изправят и пред изпитания, вид дилеми, основната към настоящия момент- способността да балансираме между нашите и чуждите интереси, това ще завърти колелото на съдбата в една или друга посока, приоритетно за вас- в партньорските отношения, дом, семейство, условия на съществуване, най-близка среда и т.н.

Телец – Вие сте в период, през който обновявате отношенията си-лични и делови, също-сключени договори-писмени и устни, някой от тях могат да се пре-подпишат, но други ще бъдат прекратени, ако условията, които ви се поставят се разминават в значима степен с вашите очаквания. Този процес е съпътстван с активни преговори, информация, която ви засипва, учудва, оставя дълбока емоционална следа в съзнанието ви, променя предварителните ви планове, визия за по-далечно развитие.

Знанието е сила, можем да се възползваме от него, а може да се оставим да ни увлече в незнайна посока, ако се оставим по течението, респективно-преживявания и чувства, така неудържими и крайни…

През цялата седмица можете да получавате особена подкрепа от страна на приятели и колеги, вие все още сте под опеката на Венера, така че дори и да съществуват някой трудности по пътя ви, те ще бъдат минимизирани или направо избегнати.

Докато е Венера във Вашия зодиакален знак, тя действа като магнит, вие привличате особено силно онова, което наистина искате, желаете и харесвате, не го забравяйте и се възползвайте… Най-успешните ви дни са четвъртък и петък.

Близнаци – Вие сте в ключов период относно вашето финансово състояние, онова, което имате- в един по-общ смисъл. Вероятно ще се въвлечете в своеобразни битки, за да защитите своето или да го преумножите, може да сте крайни и емоционални в изказванията си, но на този етап това може да има и позитивно отражение върху имиджа и социалния ви статус.

Като цяло- склонни сте да се показвате в една друга светлина, не твърде позната, но това може да е повод да спечелите по-добри позиции, стига инстинктите ви да не са прекалено насочени и единствено към собствения ви интерес.

Вие безспорно сте в етап, през който можете и трябва да направите много, за да подобрите материалното си положение. Факт е обаче, че сте склонни да поемате прекалено големи рискова, да действате крайно, а това може да предизвика загуби и то над средното ниво. Внимавайте, нега всичко е добре обмислено, зад определени действия, трябва да има съответни гаранции за възвръщаемост на инвестицията от ваша страна…иначе, лесно може да се разминете с очакванията си.

В друг вариант- харчите много за удоволствия, любими хора или хоби…Ако това допринася за позитивното ви настроение и тонус, вероятно всичко е наред.

Пазете се от конфликти с ваши партньори относно приходи-разходи или пък- близкото ви обкръжение е също повод за известна дестабилизация на паричните потоци. Каквото и да е, концентрирайте се върху начините за печалба, а звездите ще ви подкрепят, също-стремете се да не задлъжнявате на този етап!

Рак – Вие сте силно мотивирани да демонстрирате на какво сте способни, да разгърнете и имплантирате в конкретни възможности целия ви потенциал и тази тенденция действително към настоящия период може да отвори пред вас нови и по-далечни хоризонти на развитие. Това може да са идеи, които изискват по-дълъг срок за реализация, а може да са дългосрочни контракти, също- нещо, което изисква повишение и промяна на квалификацията ви, може и пътувания и т.н.

Този процес не протича спокойно, Марс от вашия зодиакален знак действа енергизиращо, но и оформя фон на вътрешно напрежение, което най-добре можете да разтоварите чрез физическа активност…

Марс е веднъж на около две години и половина във вашия зодиакален знак, така че е полезно да се възползвате от неговата подкрепа, това ще се отрази съществено на общественото ви положение и имидж, дори и да е за сметка на повишена конкуренция, въвличане в борба за собствените ви права и защита на интересите ви.

Понякога може да ви изглежда, че вашите партньори /лични или делови/ не ви разбират твърде, предизвикват ви, въвличат ви в конфликти. Изходът вероятно е трансформация на гледната точка, както вашата, така и на отсрещната страна, а това трябва да стане осъзнато, за да се избегнат по-сериозни сътресения.

В друг вариант- някакви обстоятелства около вашия партньор се трансформират, а това рефлектира и върху вас самите, отразява се на фона ви на съществуване-общо, в частност- дом и семейство…

Три планети са във вашия зодиакален знак, така че може да се каже- вие сте тези, които дирижирате обстановката и тенденциите, всичко зависи- какво изплува от душата ви, какво искате…това и ще се прояви на практика…

 

Лъв – Вие сте на път да приключите един годишен цикъл, така че полезно да не форсирате събитията, които така или иначе се движат повече по инерция, отколкото според собствената ви воля.

Вероятно е по-добре да забавите темпото, за да сте по-адекватни на случващото се, в ежедневието ви вие може да се сблъсквате с допълнителни ангажименти, непредвидени обстоятелства, може да се натъквате на подробности, които са ви убягвали до този момент, а може да получите и някаква тайна, но „осветляваща“ информация и бих казала- доста полезна, така че да прецените в края на юли- с какво да продължите напред, а какво да оставите зад гърба си и т.н., ще имате достатъчно подсказки през тази и следващата седмица…

Ако имате планове, те вероятно ще останат в сферата на неофициални преговори или поне е препоръчително да не афиширате на този етап твърде бъдещите си намерения, нека първо се оформят като перспектива, дори и в лицето на неявна подкрепа, понякога и от хора извън близкото ви обкръжение или по един неочакван, „обходен“ начин…

Венера също ви подкрепя, може да се каже, че ви надарява с доза късмет и вие го усещате най-силно в изпитващи моменти или когато накрая се оказва, че сте превъртели евентуални негативи в позитиви или „всяко зло е за добро“…

Дева – Вие сте на път да приключите един годишен цикъл, така че полезно да не форсирате събитията, които така или иначе се движат повече по инерция, отколкото според собствената ви воля.

Вероятно е по-добре да забавите темпото, за да сте по-адекватни на случващото се, в ежедневието ви вие може да се сблъсквате с допълнителни ангажименти, непредвидени обстоятелства, може да се натъквате на подробности, които са ви убягвали до този момент, а може да получите и някаква тайна, но „осветляваща“ информация и бих казала- доста полезна, така че да прецените в края на юли- с какво да продължите напред, а какво да оставите зад гърба си и т.н., ще имате достатъчно подсказки през тази и следващата седмица…

Ако имате планове, те вероятно ще останат в сферата на неофициални преговори или поне е препоръчително да не афиширате на този етап твърде бъдещите си намерения, нека първо се оформят като перспектива, дори и в лицето на неявна подкрепа, понякога и от хора извън близкото ви обкръжение или по един неочакван, „обходен“ начин…

Венера също ви подкрепя, може да се каже, че ви надарява с доза късмет и вие го усещате най-силно в изпитващи моменти или когато накрая се оказва, че сте превъртели евентуални негативи в позитиви или „всяко зло е за добро“…

Везни – Вие сте в достатъчно важен и превключващ период, който може да има дългосрочно отражение, като минимум- до октомври. Всичко зависи от собствената ви амбиция и инициативност, въпреки че не винаги ще сте генератор на преобразуванията. Понякога те могат да се отключат от околните, които ви подтикват да действате, поставят ви нови условия, изисквания, а може да ви въвлекат и в своеобразна конкурентна обстановка, която действително изисква да сте мобилизирани, да дадете най-доброто от себе си, така че да не бъдете изместени от пътя, съответно- собствените ви желание и намерения.

При всички случаи- сега се обновява, „проверява“ имиджа ви или  статус- генерално. Това може да засяга кариерното ви развитие, репутация като минимум и  можете да повлияете на това поле доста позитивно, дори- да сбъднете своя мечта, поне да направите стъпка в съответната посока.

В друг вариант- това са съществени въпроси касаещи брачните ви връзки и/или дом, семейство…В оптимален случай може да решите да обновите средата си на съществуване като се преместите, също-разрешавате спорни и имуществени казуси, а не е изключено също- промени около ваши близки и роднини да рефлектират по-сериозно и върху вас самите. Тогава- това са дълго трупани процеси, които към настоящия момент изплуват на повърхността, поводът може да е дребен, а може и да е по-сериозен, но не случаен и с по дългосрочно отражение…

Вашата покровителка Венера е в Телец, помага ви да реагирате на случващото се по-прагматично, но ви подтиква и да сте по-решителни, крайни, за да спечелите или удържите нещо ценно….

Скорпион – Вие сте в прекрасен период да раздвижите границите на възможното пред себе си, като разширите кръга си на влияние, общуване, като търсите-намирате опека от влиятелни лица, често и извън близкото ви обкръжение, ако решите да пътувате или да повишите квалификацията си. Щастието е някъде там в далечината- буквално или в преносен смисъл.

Вероятно не всичко ще се случва спонтанно, а с известна доза принуда- да смените тактиката си или бъдещи перспективи на развитие, защото настоящите са изчерпани или трансформирани по начин, който не ви е твърде по вкуса. Каквото и да е, от съществено значение е, че имате избор, звездите продължават да ви подкрепят като текущи обстоятелства или в лицето на хора, готови да ви помогнат, подадат ръка при нужда.

Няма да ви липсват подкрепа, сърдечност и внимание…

Все пак в този процес водите доста емоционални и „осветляващи“ разговори, може да узнаете тайна, подробности, които да ви подтикнат да вземете по-крайни решения.

Ако водите юридически дела, те ще са съпроводени с напрежение, хубаво е да се възползвате от „буфер“ на професионалисти и доверени лица по интересуващия ви профил…

Стрелец – Мнозина могат да изпитват силно вътрешно вълнение, да имат предчувствия, да са на прага на житейски кръстопът, който ги подтиква да правят избор, да вземат важни решения…Всичко горе-споменато може да се отрази приоритетно на финансовото ви състояние, но също и положение в колектив…Вероятно няма да ви е лесно да изберете посоката или ви се налага да заплатите някаква цена за индивидуално поставена цел…вие ще прецените дали си струва или пък-не.

Вид инвестиция ще направят почти всички- материална или морална и нека е внимателно обмислена, рисковете на този етап не са малко.

В друг случай- около ваши партньори /лични или делови/ ескалират важни преобразувания, които рефлектират и на вашето положение. Опитайте се чисто материални въпроси да не застават между вас и любими хора, също- да не задлъжнявате или поемате големи финансови рискове, защото после трудно ще си възвърнете даденото.

Вие сте в процес на равносметки, но не ви е лесно да действате рационално, така че внимавайте, „мерете сто пъти преди да отрежете“…

Силни страсти могат да прераснат в бурен любовен роман или пък прояви на ревност, чувство за собственост…?!Вероятно и не без причина…

Козирог – Водещ фокус за вас продължават да бъдат партньорските отношения, особено след Новолунието- през тази и следващата седмица вашите връзки ще се тестват за здравина, също- това е време, през което най-силно можете и трябва да влияете и насочвате тази сфера от живота ви, чрез разяснителни разговори…После резултатите или зададените тенденции, „фон“, ще ви съпътстват дълго, да кажем- до декември или повече…

Противопоставяне на интереси е доста вероятно, в тези процеси вие трябва да отстоявате себе си, но не остро, а „по-изобретателно“, понякога хитро, в добрия смисъл на думата, за да извлечете ползи и излезете победители, а не обратното. Успехите ви на този етап подчертано зависят от подкрепата и одобрението на околните!

Сигурно повечето от вас ще включат действително вид дипломация и ако заложат на това, тогава могат да очакват снижаване на вид напрежение, което ескалира по различни поводи в последно време- спорове относно по-далечни перспективи на развитие, общи или дори само ваши планове. Може да ви се струва, че околните се месят твърде агресивно в собствените ви дела. Може и да е точно така. Но споровете и конфронтациите на този етап са неефективни, това трябва да се подчертае, освен това влияят пряко на социалния ви статус, обществено положение, особено ако става въпрос за служебни контакти…

Заложете на тактиката, „дар словото“, думите ви имат подчертано  отражение и чуваемост…

Водолей – Вие сте в прекрасен период, през който можете да повлияете положително на професионалната ви реализация, да повишите доходите си или поне да спечелите морално удовлетворение, вид бонус и т.н.

Ако нямате подходяща работа, препоръчително е да си потърсите, тя може да е свързана с повишена динамика, но и шансове да се доказвате перманентно…

На този етап, ако сте служител във фирма, вие може да попадате в повишена конкурентна среда, не е изключено и да възникват допълнителни и непредвидени ангажименти, които да изкарват ежедневието ви извън обичайния ритъм…Вие можете да се справите, но следва и да не се претоварвате твърде, за да не пострада физическото ви здраве.

Подходящо време да се освободите от вредни навици, мнозина ще изпитат силен подтик в тази посока и това ще даде добри резултати…

Препоръчително е да не се конфронтирате с хора „стоящи далеч от вас“, влиятелни личности, опитайте се да задържите евентуални разяснителни разговори за друг и по-спокоен момент.

В друг вариант- налага ви се да пътувате, личности извън близкото ви обкръжения внасят смут в душата ви и изискват повече внимание…

Ако водите юридически дела- използвайте „буфер“ в лицето на доказани специалисти по интересуващия ви профил… Спокойствие и обич получавате предимно в дома и семейството си, все още сте в достатъчно силен период, за да хармонизирате и въздействате положително на този сектор, възползвайте се!

Риби – Вие сте в прекрасен период, през който се активира вашата творческа и съзидателна енергия, вие можете да я използвате, за да скрепите личните си отношения, да порадвате себе си или близките си, а може и да я насочите към реализация на някаква мечта, вид хоби…

Каквото и да е, звездите сега ви подкрепят, дори ви надаряват с доза късмет и вие можете-трябва да се възползвате от това, като проявите  максимална инициативност.

Най-добре се осъществява онова, което извира от сърцето ви като желание, отключва се от вашите чувства, кореспондира с потенциала и предопределеността ви- в един по-философски смисъл.

Ако това не съществува като мотив- може да си разпилеете времето в удоволствия, да ви е трудно да се организирате и фокусирате, особено върху рутинни и текущи задължения…Може пък да е дошъл моментът за почивка? В такъв случай-няма да жалите средства и вероятността джоба ви да олекне, включително и като разходи по любими хора е повече от вероятна.

През тази седмица продължават да се наместват пластовете в отношенията ви-лични и делови. Вероятно ще заемете нови позиции, като минимум- ще преживеете нещо, което ще трансформира гледната ви точка, начин по-който възприемате определени личности…Но това е взаимен процес. В него се обновява и собствената ви линия на поведение, околните също започват да ви „гледат с други очи“ и нека това да е повод да утвърдите авторитета си, да демонстрирате качества, които да ви помогнат да се изкачите по йерархичната стълбичка, а не обратното.

Ако настъпи разрив в някой връзки, той няма да е случаен, може да се крепи на прозрения, осъзнаване на скрити процеси…Скъсани  връзки сега, после трудно ще се възстановяват или поне вече няма да е същото…

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply