Седмичен хороскоп за периода 17-23 Октомври

През настоящия период звездите ще усилят в пъти волята да се преследват желанията до краен предел, дори това да е съпътствано с доза риск, способен да преобрази живота. Тенденцията ще помогне на мнозина да удържат трудна победа, да се доберат до изключително добри  резултати, дори по-значими от очакваното. Но не при всички ще сработи това послание. За някой, преследването на конкретна цел, заради самата цел или прояви на безсмислено упорство, дори агресия- словесна, че и физическа- ще има точно обратния и бих казала-разрушителен ефект, който ще се усилва като следствие, ще генерира  инерция, която не може да бъде спряна през последния деканат на октомври.

Предстои да видим, но движещата сила-неумерени и бушуващи страсти, желания за власт, за по-добър социален статус и налагане на собствения авторитет за „чужда сметка” и/или без оглед на средствата, ще открои от тълпата лидери, но и хора с аморално поведение или направо- престъпен начин на мислене.

Първи сигнали за предстоящи събития усещаме още през тази седмица, но истински малки и/или големи земетресения-буквално или в преносен смисъл, в личен или обществен план- можем да очакваме през последните дни на октомври.

Насочвайте до колкото е възможно, влейте мощната и трансформираща енергия, в нещо, за което си струва цената, а такава ще има и ако се вгледате в детайлите, индивидуално, всеки сам за себе си ще прецени каква е тя и дали си заслужава…

На 18 октомври Венера навлиза в зодиакалния знак Стрелец- любовта ни ще стане по-идеалистична, а в други случаи, когато статуквото не ни удовлетворява- по-далечна и/или ще я търсим-намираме извън близкото си обкръжение. Последното обаче и вероятно за съжаление- бързо ще се превърти в илюзорна представа и разбити очаквания…

Припомням, че до 22 октомври- наши партньори- лични или делови са склонни да ни изненадват с поведението си, в изказани думи и т.н. Но нищо не е случайно, така че в оптимален вариант- виждаме „две страни на една монета” и се възползваме от полученото знание…

Овен – Вие сте в ключов период относно вашия социален статус или имидж като минимум. Нещо в това поле се трансформира, предимно за представителите на втори деканат, но и всички останали в различна степен.

Сега можете да направите своеобразен пробив в избраното от вас направление, а постиженията да ви влияят през следващите близо две години и половина. Внимавайте само да не вложите енергията с в цел, която ще има после по-скоро разрушителни последици, отколкото положителни. В значима степен, към настоящия момент е най-важен изборът, а иначе- волята ви може да няма граници.

Склонни сте обаче да действате импулсивно, да изненадвате околните с реакциите си, но това е и взаимен процес, така че вие също няма да бъдете застраховани от обрати в поведението на близкото ви обкръжение. Припомням, че до края на тази седмица е оптимален срок, през който можете да се възползвате от подкрепата на влиятелни лица, да насочвате партньорските си взаимоотношения, така че имате шанс да създадете здрави и дълготрайни връзки, но не е изключено и да се въвлечете в конкурентна „игра”, която да предизвика откровени недоброжелатели и врагове.

След 18 октомври можете по-лесно да се справяте с уреждането на юридически дела, оформяне на документи.

В любовта ви обзема ентусиазъм или трудно контролирате чувствата си, първичния порив за приключение. Ако сте сами, можете да преживеете вълнуващи емоции на път, да срещнете своята половинка приятел от миналото да напомни за себе си. У мнозина постепенно ще надделее усещането, че все едно им е паднал товар от гърба или поне-имат по-голяма свобода за действие.

В понеделник и вторник печелите- морално удовлетворение, финансов бонус, подарък или повишение. В сряда и четвъртък настроението е неустойчиво, все едно се пренасяте на друга вълна, а може да има и конкретни причини- важни новини, оказващи ви влияние. В петък и събота сте много емоционални, крайни, дребни действия имат широко отражение, опитайте се да не действате импулсивно… В неделя- ентусиазмът ви се възвръща по различни поводи..

Телец – Основен фокус за вас сега, който може да преобрази живота ви и/или отнема голяма част от енергията ви е възможността да раздвижите границите на възможното- чрез нови перспективи, варианти за развитие и растеж, като увеличите кръга от хора с които общувате, разчитате на подкрепата на лица „стоящи далеч от вас” и/или те ви оказват съществено въздействие, способни са да сменят вектора ви на развитие…

Някой Телци могат да решат да пътуват, други да повишат квалификацията си, трети да се справят с юридически казуси…Всичко горе-споменато обаче, влияе на ритъма на ежедневието ви- променя го, но създава нови и по-високи, широки перспективи пред вас.

До 22 октомври, онова, което се отчита за извън контрола ви и/и е зад гърба ви /образно казано/-се проявява по един спонтанен начин, изненадва ви, но поне внася по-голяма яснота.

На 18 октомври вашата покровителка Венера преминава от Скорпион в Стрелец и ще зареди чувствата ви с „огнена енергия”, която трудно ще контролирате. Можете да преминете през силни и незабравими преживявания- от любов до омраза, но при всички случаи навлизате в период на преоценки на хора или обстоятелства, на всичко, което отчитате за „ценно”. Водещо правило през това време е да получите морална или материална подкрепа от близките си и/или финансови приоритети се изострят, те са като лакмус за връзките ви. Сега е моментът да действате в посока- да ги получите, през следващата седмица ще е по-трудно, събитията ще се движат повече по инерция.

Понеделник и вторник са едни от най-хубавите ви дни, възползвайте се от опеката на звездите, за да реализирате намеренията си. В сряда и четвъртък можете да повлияете положително на паричните потоци, дните са много резултатни. В петък и събота водите напрегнати разговори, можете да чуете новини, да проведете разговори, които да оставят дълбок отпечатък в душата ви и/или да се окажат превратни. В неделя най-добре се справяте с казуси отнасящи се до дома и семейството ви. Имате нужда от почивка…

Близнаци – Вие сте в период, през който действително имате шанс да подобрите начина си на съществуване, като се освободите от „тежести” свързани в миналото, като се отдадете на романтични преживявания и/или получите подкрепа от хора близки до сърцето ви. Ако имате деца- те също ще се превърнат в повод за радост или гордост.

На път сте да осъществите своя мечта, особено, ако работата ви е творческа, имате собствен бизнес или подчертан интерес към хоби, което освен всичко друго, ще ви носи и ползи.

Същевременно се изострят някакви казуси свързани с „чужди ресурси”- спорни финансови и/или имотни въпроси, наследствени дела и т.н. Внимавайте през това време да не злоупотребят с доверието ви, опитайте се да не поемате рискове- засягащи „сигурността” ви-общо, приоритетно- избягвайте задлъжняване, теглене на кредити и т.н.

Чуждото влияние върху вас е толкова значимо, че може и да е превратно. Повечето от вас са на прага на сериозни трансформации, житейски кръстопът и нека избраната от вас посока да е съпътствана с умерен риск, като внимателно пресметнете всичко „за” или „против”, анализирате „цената”, която сте готови да платите, в името на сериозните преобразувания, които сте готови да предизвикате.

Някой от вас обаче, няма да имат избор, а ще са поставени пред императивното условие- да преобразят начина си на съществуване, защото настоящето е изчерпано като възможност. Хубавото е, че вие сте в силен етап от развитието си, можете да преобръщате вид негативи в позитиви или в крайна сметка ще се оказва, че всяко зло е за добро…

От 18 октомври навлизате в нов етап за партньорските си отношения, вероятно в живота на мнозина ще нахлуе обаятелна личност и/или подобна-ще обсеби вниманието ви. Само се пазете да не идеализирате образи под въздействие на еуфория, иначе всякакви преувеличения ще се спукат като балон скоро след това.

Ако сте обвързани- подходящ период да изгладите евентуални недоразумения, въпреки че мнозина ще се върнат към стари и неразрешени теми, които отново ще напомнят за себе си, но ще имате шанс да ги изгладите…

В понеделник и вторник- пред вас настойчиво се оформят алтернативи. Виждате ги, предчувствате ги или сте принудени да ги регистрирате, за да се измъкнете от заплетени ситуации. В сряда и четвъртък привличате внимание, дребни действия имат широко отражение. В петък и събота се пазете от загуби- буквално или в преносен смисъл. В неделя- социалната ви активност е значима, интересни, приятни, полезни разговори и новини.

Рак – Всички ключови събития се диктуват повече от близкото ви обкръжение партньори-лични или делови, понякога външни и не зависещи от вас обстоятелства, които влияят или променят бъдещите ви планове. Сега те се определят или зависят в значима степен от важни за вас хора. Своеобразен „завой” в живота ви може да се случи точно около или във връзка с подобни персони…Границите на възможностите са много широки- от решение да се обвържете, евентуални трансформации в дома ви, включително и в броя на членовете му, до ескалация на разрив, прекратяване на отношения, договори, дори и брачни…

Понякога околните се държат твърде предизвикателно спрямо вас, но в други случаи това е ваша собствена проекция. През настоящия период е от водещо значение да се уеднаквят представите за бъдещо развитие, често и на базата на някакви компромиси, „цена”, която трябва да платите.

Към настоящия момент можете да се възползвате от силна, енергична и/или властна личност, а тя да се превърне в „мост” към успехите ви, дори и да се налага се съобразявате с нея подчертано.

Внимавайте обаче, да не попадате в конфликтни положения, да не предизвиквате врагове- няма да ви е лесно да се справите с тях…

За сега, а и до края на октомври не се препоръчва да подписвате контракти, да стартирате нови начинания, освен, ако не е посочено ясно в индивидуалния ви хороскоп.

В понеделник и вторник има на кого да разчитате, подходящо време да сте социално по-активни. В сряда и четвъртък може да сте по-разсеяни, да разпилявате енергията си в разнопосочни идеи и/или допълнителни, непредвидени ангажименти да объркват предварителните ви планове. Петък и събота се пазете от крайности, през тези дни може да се пренесете на нови релси на развитие. В неделя- печелите нещо.

Лъв – Силата ви продължава да се крие в обменът на информация, в социалната ви активност, които могат да са повод за много успехи, пробив в избраното от вас направление. Този процес понякога ще е съпътстван и с изненади, неочаквани новини, но какво по хубаво от полученото знание? В един от случаите ще получите значима яснота, а в друг- приятни известия,  допълнителни възможности…

Факт е, че всичко горе-споменато често ще се случва на фона на значимо напрежение. То може да е свързано с предизвикателства от различно естество- от превратни и външни, независещи от вас обстоятелства, до конкретни и властни лица, които ви указват въздействие, особено в професионалната ви реализация. В това поле и на този етап е по-добре да се опитвате да се сближавате и възползвате от подобни персони, отколкото да се противопоставяте с тях. Конфликтите едва ли ще са във ваша полза…

Полезно е и да сте по-внимателни към здравето се, наблегнете на психическото спокойствие, избягвайте физически претоварвания, все пак…здравето си е най-важно! От 18 октомври и през следващия близо месец, нараства вероятността да порадвате сърцето си с флирт, романтична връзка или „дремещо” желание, което се пробужда на ново и може да се осъществи…

В понеделник и вторник- дребни действия имат широко отражение, дните са успешни и резултатни, допринасящи за по-добрия ви имидж… В сряда и четвъртък- популярността ви расте, приятели се сещат за вас, благоприятно време да изгладите евентуални недоразумения. Понякога се актуализират стари теми и въпроси, които е трудно да бъдат преодолени, без да оставят „белези”. В петък и събота-изненади, обрати, дните не протичат по предварителен график, пазете се от инциденти! В неделя- на повърхността изплуват всички трупани емоции и нека преобладават положителните.

Дева – Вие сте все по-емоционални и/или фокусът от вниманието ви е силно концентрирано върху хора близки до сърцето ви- от партньори до деца…Около тези връзки ескалират промени, а в друг вариант- трансформации около тях, рефлектират и върху вас самите, гълтат огромен енергиен ресурс и не само. До края на тази седмица получавате „първи сигнали”, все още можете да канализирате  потока от събития в някаква степен, а през следващата- те ще се движат повече по инерция и с елемент на изненада. Имайте го предвид и се опитайте да сте няколко хода преди случващото се, за да го насочвате в оптимална степен.

Ако заниманията ви са творчески или имате частен бизнес, също настъпва превратен момент в реализацията ви. Той може да означава по-голяма натовареност, поемане на отговорност, вземане на решения, а като възвръщаемост да получите адекватна „разплата”, власт и шанс да стартирате нещо ново, което после да ви влияе или прораства през идните две години.

По младите Деви- ще се отдадат на хоби или страстна любовна афера, понякога и опасна-буквално или в преносен смисъл.

До края на седмицата е оптимален срок през който можете да повлияете положително на материалното ви състояние. Но същевременно, до 22 октомври не са изключени спонтанни или извънредни разходи, които да ви дестабилизират. Ако е под формата на възвръщаема инвестиция, вероятно всичко е наред, но все пак- финансови рискове не се препоръчват.

В понеделник и вторник притежавате доза късмет, можете да раздвижите и разширите границите на бъдещите положителни перспективи пред вас. В сряда и четвъртък- дребни действия се отразяват на имиджа ви, дни през които силно можете да въздействате на кариерното ви развитие. В петък и събота емоционални разговори и новини, които оставят траен отпечатък в съзнанието ви. По различни поводи разбирате на кого можете да разчитате или пък-не. В неделя предпочитате компанията само на най-близките ви хора или имате нужда от почивка.

Везни – До края на тази седмица Слънцето е във вашия зодиакален знак, традиционно през това време вие създавате енергийна програма от приоритети за цялата нова година, а като прибавим и факта,  че Юпитер е също във Везни, става ясно, че на вас ви предстои един вълнуващ етап от развитието ви ,който ще преобрази начина ви на съществуване на различни нива- кариерно развитие, популярност или партньорски отношения. При всеки акцентът е индивидуарен и различен, но сега вие можете и трябва да насочвате потокът от бъдещи перспективи, като минимум- се фокусирате върху приоритетна цел, а тя ще намери начин да прорасне през идните месеци.

Е, не всичко ще се случва по предварителен план. Особено в частта „партньори”- те могат да ви изненадват доста с поведението и решенията си, но това е също- своеобразен „тест” –до колко са надеждни, а и какви скрити мотиви могат да изплуват на повърхността. В друг вариант- промени около тях по външни и независещи причини-рефлектират и върху вас самите.

Не по-малко активна сфера е домът и семейството ви. В това поле се случва нещо важно- от уреждане на следствени въпроси, премествания-до уреждане на спорни въпроси с близки и роднини, като някой може да се опита да наложи волята си по един по-остър начин, а не е изключено и самите вие да действате по-крайно. Каквото и да е, за сега получавате първи „сигнали”, а в края на октомври предстоят развръзки.

Вашата покровителка Венера преминава в Стрелец на 18 октомври и ще пробуди жаждата за свобода и независимост-буквално или в по-общ смисъл, вие ставате все по-трудно контролируеми, особено по-младите представители на тази зодия и със съответните последици.

Тенденцията ще се отрази на социалната ви активност, на изказа, вие се активирате, но точно- чрез „дар словото ви” ще постигнете значима част от намеренията си.

В понеделник и вторник-мнозина са с усещането ,че не са в „свои води”, налага им се да се съобразяват с текущите събития, с вид авторитети, да се адаптират. В сряда и четвъртък настроението ви е променливо, можете да погледнете на реалността с „други очи”, но не без причина, а в резултат на получена информация, осъзната истина и т.н. В петък и събота сте доста натоварени, дните могат преобразят плановете и перспективите пред вас. В неделя се разтоварвате в приятна компания.

Скорпион – Седмица преди Слънцето да навлезе във вашия зодиакален знак, вие ясно разбирате какво следва да оставите зад гърба си, с какво можете да продължите напред. Сега подобни „подсказки” мнозина ще получат по един внезапен и бърз начин, не са изключени изненади, напрегнати разговори и новини, в които се вземат определящи бъдещото ви развитие решения, а като минимум- оставят дълбок отпечатък в съзнанието ви, трансформират гледната ви точка и линия на поведение.

До 17 октомври вие все още можете да разчитате на подкрепата на Венера, която подобно на „добра фея”, разпръскваше голяма част от облаците над главата ви-образно казано. От 18 октомври и през следващия близо месец, вие ще имате шанс да материализирате вашите желания и постижения, в които вложихте не малко усилия.

В любовта- ще подхождате практично, ще се учите от натрупан опит или ще се връщате към стари теми и преживявания, за да се предпазвате от грешки или изчиствате недоразумения.

Понеделник и вторник са най-подходящи да стабилизирате партньорските си връзки, да им повлияете положително. Популярността ви расте. В сряда и четвъртък се пазете от спонтанни или необмислени харчове. В петък, събота и неделя – се пазете от конфликти.

Стрелец – До края на тази седмица е полезно да се възползвате максимално от опеката на звездите, така че да увеличите популярността си, да подобрите бъдещите си перспективи на развитие и то като разчитате на подкрепата на влиятелни и добронамерени лица от близкото ви обкръжение. Не всички от тях ще са толкова надеждни, ще има и такива, които ще действат непоследователно, ще ви изненадват, но със сигурност ще има и такива, които ще демонтрират своята лоялност при нужда.

Вероятно няма да ви липсва и приятна компания, в която да се разтоварвате, а до 17 октомври едно тайно приятелство може да прерасне в любовна афера.

На 18 октомври Венера навлиза във вашия зодиакален знак и ще ви закриля през следващия близо месец Вие с по-голяма лекота ще можете да печелите симпатии, да привличате погледи и да налагате мнението си. Не е изключено някой от вас да променят линията си на поведение, дори външен вид и това ще се отчете за правилно и подкрепящо имиджа ви обстоятелство.

Същевременно, вашата „сигурност” е застрашена- в чисто материален план при мнозина ескалират допълнителни и/или принудителни разходи, но аспектът може да се разпростре и в по-широки граници- да засегне уреждане на имотни казуси, правни и лични въпроси, които не винаги ще зависят от вас. Сега разбирате посоката, а през следващата седмица предстоят развръзки и/или ескалация на подобни теми. Насочвайте до колкото е възможно и не поемайте излишни рискове.

Полезно е и да сте по-внимателни към здравето си.

В понеделник и вторник- дните са натоварени, но и доста резултатни, пряко могат да рефлектират върху доходите ви, като минимум- да получите морално удовлетворение. В сряда и четвъртък- ако има нещо скрито във връзките и отношенията ви- то става видно. Не е изключено да са дни, при които да преминете на нови „релси” във важни за вас връзки-лични и делови. В петък и събота- се пазете от загуби. В неделя ентусиазмът ви се възвръща.

Козирог – Напрежението в душата ви е значимо, особено за родените през втори деканат, но и всички останали в различна степен. Вероятно не без причина, вие сега сте готови да действате крайно, да проявявате воля-до краен предел и можете да пробивате „стени” чрез неотклонните си действия, но е добре в този процес и да помислите за адекватната цена- дали си струва и т.н.

Онова, което постигнете, успеете да го наложите – после ще се закодира трайно и ще ви е полезно поне през идните две години и половина.

Препоръчително е действително да сте по-активни, да канализирате енергията си в някаква приоритетна цел, иначе може да изпитате нервно напрежение или друг физически дискомфорт .

До края на тази седмица е оптимален срок, през който имате шанс за повлияете на социалния си статус и имидж като минимум. Не е изключено и да получите първи „сигнали” за предстоящи важни преобразувания в живота ви, засягащи- кариерното ви развитие или пък брачни отношения…Силата е на ваша страна в значима степен, определящо е обаче на къде и в какво ще я „впрегнете”.

От 18 октомври навлизате в период, през който ревизирате любовта и чувствата си и/или онова, което отчитате за „ценно”, включително и –варианти за доходи.

През следващия близо месец пред вас се оформят алтернативи, ваше право е да се възползвате или пък-не.

В понеделник и вторник звездите са на ваша страна, с по-голяма лекота осъществявате намеренията си, притежавате доза късмет… В сряда и четвъртък ежедневието е наситено с елементи на изненади-допълнителни ангажименти или изненади, така че планувайте на „момента”, за да реагирате на текущите предизвикателства по най-адекватен начин. В петък, събота и неделя се пазете от конфликти.

Водолей – До края на тази седмица е оптимален срок, през който можете да раздвижите, разширите границите на бъдещите перспективи пред вас, въпреки че този рефрен ще продължи да съществува близо година и с различна интензивност, докато не открие начин и вариант да реализира своите послания.

Какви са вариантите- можете да подобрите начина си на съществуване като предприемате пътувания, общувате с хора стоящи „далеч от вас”, включително и чужденци, влиятелни фигури и покровители, като повишите квалификацията си, като се справите с юридически казуси. Във всички горе-споменати сфери получавате „зелена светлина”, стига вие да се достатъчно инициативни. Но не е изключено и някой от шансовете- сами да застанат на пътя ви, а вие ще решите дали и как да се възползвате от тях.

Същевременно тези процеси са свързани и с елемент на изненада, която ще ви кара да се пренастройвате, да променяте предварителните си планове според чутото, да се адаптирате, да обмисляте алтернативи и действително ще ги откривате. Понякога решенията ви обаче ще са подтикнати от „външни фактори”, от интензивния информационен поток, но хубавото е, че ще имате избор.

Ако имате скрити врагове, „паралелни течения” и неразплатени дългове- буквално или в преносен смисъл- те ще ескалират до края на тази седмица с развръзки през последните дни на октомври. В друг вариант- в по-остра форма разбирате какво трябва да оставите зад гърба си.

В понеделник и вторник тонусът ви не е твърде висок или се раздвоявате между лични и служебни въпроси. В сряда и четвъртък настроението ви е неустойчиво, както и връзката ви с околните, това  е превключващ етап- насочвайте! В петък и събота- ежедневието е динамично, натоварено, пазете се от претоварване, планувайте на момента, за да имате шанс да реагирате по оптимално адекватен начин на текущите събития. В неделя- подходящо е да скрепите партньорските си връзки, ако желаете…

Риби – Вие продължавате да сте в силно трансформиращ период, през който може да се промени това, което имате- в един по-широк смисъл. В по-ясни и конкретни рамки- това е подкрепата от партньори /лични или делови/, уреждане на наследствени дела, а може да е свързано и с разрешаване на казуси отнасящи се до държавни и обществени институции, включително и банки.

Под подобно въздействие не са изключени изненади и обрати, понякога-принудителни плащания, допълнителни разходи. Ако са под формата на инвестиция, вероятно всичко е на ред, но е полезно да не поемате излишни рискове с приходи-разходи, финансови потоци.

Някой от вас могат да сменят средата си на съществуване или положението им в обществото се променя, а това- също се отразява на финансите.От 18 октомври и през следващия близо месец вие можете да подобрите имиджа си, да въздействате положително на кариерното си развитие или брачни отношения, но за целта вероятно ще ви се наложи да смените линията си на поведение и не само, все пак зависи и какъв е водещия акцент, индивидуално.

В понеделник и вторник- интересни, полезни разговори и известия. В сряда и четвъртък се обновява фонът ви на съществуване. В петък и събота- изненади от хора близки до сърцето ви. В неделя „почивате” активно.

 

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

No Comments Yet

Leave a Reply