Седмичен хороскоп за периода 15-21 Януари

Едно от най-важните астрологични събития за тази седмица е Новолунието на 17 януари, което е в последните градуси на Козирог и обхваща Венера. На практика това ще провокира втора приливна вълна от събития, които касаят нещо ценно за нас, касаещо социалния ни статус-генерално,  а в частност- финансови потоци, лични взаимоотношения, обществено положение.

Символично и от последните градуси на Козирог ние можем и трябва да довършим вече нещо започнато, да хванем своеобразна последна възможност, така че да изправим дела от миналото, да наваксаме пропуснато или да постигнем зададени цели от преди. Но не би следвало да форсираме твърде тенденциите, а да следим за подробности, всякакви изненади и обрати, които ще се проявяват точно на „слабите места“. Прекалена рязкост или дребни „камъчета-подробности“ са способни да преобърнат „колата“ ни към успеха, това е добре да се има предвид. До сряда- всичко натрупано като възможности, но и препятствия ще е достатъчно ясно. През първата част от седмицата ние имаме достатъчно трезва и рационална преценка, за това ни помагат новини, разговори с по-възрастни и авторитетни личности, институции, това са също-анализи и развръзки на стари теми, приоритети.

През втората част на периода и предимно след Новолунието ние постепенно се откъсваме от вид зависимости, ако стари схеми за печалба в един по-широк смисъл не работят, тогава ще се ориентираме към други.

За това ще ни помогне и Венера- от 18 януари тя ще транзитира през Водолей и предишната ни привързаност, предпочитания, вкус, линия на поведение- рязко ще се променят. Ако до вчера ни е било трудно да се разделяме с онова, което е наше и независимо дали ни носи радост или не, ние сме се придържали към статуквото, то с преминаването на Венера във Водолей ние ще се почувстваме все по-свободни да избираме, все по-дистанцирани от излишни емоционални преживявания, склонни да експериментираме нещо ново, да бъдем по-общителни, но и да демонстрираме своята индивидуалност, претенции и то без да се съобразяваме твърде с околните.

С преминаването на Венера във Водолей предстоят доста изненади в любовта и паричните потоци, това се потвърждава и от Новолунието, което обхваща Венера и предупреждава, че през идния близо месец ние трябва да сме по-внимателни към онова, на което държим, също- да сме по-креативни, така че да придобием това, което желаем. Ще имаме такъв шанс, стига да си изградим стратегия, да си сътрудничим, да използваме и скрити ресурси, допълнителни варианти- Юпитер през почти цялата 2018 година ще ни насочва в тази посока, а понякога ще ни показва, че това е най-правилният и/или единствен избор….

След 18 януари и през идните няколко седмици интернет и други високи технологии ще се превърнат в проводник на много силни страсти на различни нива от нашия живот. На 20 януари Слънцето също преминава във Водолей и ще усили тези перспективи, остава да се възползваме по оптимален начин!

Успешна и щастлива седмица за всички!

Овен – През тази седмица мнозина вземат важни и дългосрочни решения, оформят окончателно мнение по водещи въпроси и вероятно не без причина, а следствие на получени новини и проведени разговори.

Амбициите ви нарастват или пък сте принудени да заемете отбранителна позиция, но и в двата случая се налага да проявявате твърдост, упоритост, така че да постигнете желаното или поне да задържите вече постигнатото.

През първата част от седмицата можете да отвоювате трудна победа, застигат ви следствия от минали действия чрез развръзки, известия и т.н.

Ако не всичко се развива по вкуса ви, тогава можете да се възползвате от втора приливна вълна от шансове, способни да преобразят живота ви и след Новолунието в сряда. Пазете се от поемането на прекалено големи рискове, спонтанни реакции, това важи за всички, но подчертано за родените през трети деканат, така че „да не избодете очи, вместо да изпишете вежди“. Ако не форсирате твърде много събитията, тогава поетапно ще постигате намеренията си през идните месеци, а сега следва да поставите здрави основи на едно ново начало, което ще прораства дълго…

През втората част на периода социалната ви активност нараства, появяват се хора, които да ви носят радост, любов или ползи, популярността ви расте.

Телец – До сряда мнозина получават важна информация, която касае по-дългосрочни перспективи на развитие и изискват инвестиции- чисто финансови, но може и под формата на положени усилия, които да повишат социалния ви статус чрез подобряване на квалификацията, разширение на знанията, евентуални пътувания, взаимо-помощ с роднини, влиятелни лица, хора извън близкото ви обкръжение.

Всъщност, ако искате да разчупите границите на възможното пред вас, хубаво е да го инициирате през настоящия период, особено след Новолунието на 17 януари и ще имате значими шансове за това.

През първата част от периода трябва да очертаете някакви законови или морални рамки, да установите условия, правила на съществуване- ще ви помага изказът, амбицията, философските нагласи, а постигнатото ще се превърне в линия, която ще опазва вас и интереса ви, но се изисква да проявявате твърдост и упоритост…

На 18 януари Венера- вашата покровителка премивана във Водолей и ще подейства доста трансформиращо на линията ви на поведение, съответно-имидж и обществено положение. През идните няколко седмици ще проявявате много повече креативност, ще демонстрирате своята индивидуалност по един ярък начин и съответно- по-лесно ще привличате погледи, ще печелите симпатии. Същевременно поведението ви ще става все по-неконтролируемо, факт, който постепенно може да обтегне някой партньорски отношения. Имайте го предвид и бъдете внимателни!

Близнаци – Вие сте силно фокусирани върху цел, водещ приоритет или неразрешен казус от миналото, който обсебва вниманието ви и ви мобилизира, променя, подтиква да анализирате в дълбочина случващото се. Възможно е да сте притиснати от големи отговорности, обстоятелства, които правят мисълта ви хладна, но конструктивна и прозорлива. Възможно е настроението ви да варира от песимизъм до стратегически подход, който открива изход във всеки момент.

Звездите ви подтикват да се учите от натрупан опит, да правите оптимални избори в изпитващи ситуации.

Може да проведете разговори или да сключите договори, които да определят материалното ви положение, да постигнете финансова стабилност и то за дълго, но вероятно не без да сте инициативни и в посока- преговори. Ако нещо не ви е достигнало, за да постигнете желаното, тогава ще имате втора възможност, от която следва да се възползвате след Новолунието на 17 януари. Звездите ви дават още един шанс да трансформирате финансовото си състояние към по-добро, но вероятно като жертвате нещо или действате по-рисково…В друг случай- проявяват се допълнителни, но полезни разходи.

През втората част от периода се появяват личности, които да ви измъкнат от вид напрежение или да ви помогнат да разчупите границите на възможното…Новини и преговори с хора стоящи далеч от вас /буквално или в преносен смисъл/ са особено полезни.

Рак – Водещ фокус продължават да бъдат партньорските отношения-лични или делови, които в значима степен определят вектора на собственото ви развитие по различни начини. В оптимален вариант-можете да се възползвате от енергичната подкрепа на важни за вас хора, които да сбъднат ваша сърдечна мечта, творчески проект, много лично желание…

В друг вариант, вие трябва да внимавате да не изпаднете във вид зависимост от властна персона, която твърде агресивно или безкомпромисно реагира към собствените ви интереси. Следете за правата си, изградете си стратегия в такъв случай и търсете допълнителни опорни точки в лицето на околните.

При всички случаи обаче, вие сте в прекрасен период да скрепите връзките си, да вземете важни решения, които да определят по-далечни перспективи на развитие. Вероятно ще има и поводи за това- разяснителни разговори, новини, особено през първата част на периода, когато се оформя някакво устойчиво мнение и нека то да е позитивно, градивно. Все пак, ако има някакви различия между вас, то те също ще се проявят в по-ярки краски. Възползвайте се от Новолунието на 17 януари, така че да наваксате с евентуални пропуски и да зададете по-благоприятен фон във взаимоотношенията. Ако евентуални спорни моменти не се  изгладят, това е много показателно за вид непреодолими различия…

Ако сте сами- също имате втори шанс- за стара любов, която напомня за себе си или това е персона, която търсите дълго…

Лъв – Лайтмотив за вас сега може и трябва да бъде добрата професионална реализация, изграждане на стратегия за по-дългосрочно кариерно развитие, водене на подобни преговори, вземане на важни решения. Ще бъдете силно подтиквани в горе-споменатата посока поради нараснали амбиции и/или променени условия на труд. А може и да са възникнали нови условия на съществуване в личен аспект, които рефлектират и върху социалния ви живот и това изисква висока адаптивност.

При всички случаи- вие сте в прекрасен период да наложите авторитета си, да се изкачите по йерархичната стълбичка, а ако това е невъзможно, тогава да си намерите друго поле на изява, което най-точно пасва на потенциала и желанията ви. Можете да се възползвате от Новолунието на 17 януари и да наваксате с евентуални пропуски ,да се възползвате от втори шанс в този сектор и през идните близо 4 седмици, но сега от вас се изисква да сте по-инициативни! Не е изключено към вас да са отправени допълнителни изисквания за квалификация.

Пазете се от противопоставяне с персони, които стоят далеч от вас-буквално или в преносен смисъл, почти през целия период те може да са повод за внезапни шансове- над средното ниво, но и обрати. Хубаво е и да избягвате прекалено пренапрежение, което може да рефлектира върху здравето ви или отношения с най-близките ви хора. През втората част на периода срещате все повече разбиране, подкрепа, популярността ви расте.

Дева – Вие продължавате да водите много емоционални разговори или ви застигат подобни новини, които преобразяват декорите около вас, начина ви на съществуване и т.н. В повечето случаи сте социално много активни, прозорливи- разгадавате някакви тайни процеси, използвате стратегии, за да сбъднете своя съкровена мечта и успявате. В друг вариант- срещате щастието или подкрепа от страна на Съдбата по един много интересен начин, разплита се сложен възел във взаимоотношенията ви и това води до усещането за свобода, вид облекчение или придобиване на власт над ситуацията.

Възможно е да възникват някакви промени около хора близки до сърцето ви- партньори, пораснали деца и т.н., които ви притискат, обсебват съзнанието ви, това се превръща във фокусна точка за мнозина, крайъгълен камък на бъдещи приоритети, сега насочвате, получавате първи сигнали на нови и дълготрайни тенденции…От една страна са възможностите да определяте вектора на развитие, но също- налага се да инвестирате, да се съобразявате с външни фактори, да сте по-адаптивни, ваш е изборът- да прецените и да сложите своеобразна граница, зад която ползите могат да се преобърнат в загуби…

Везни – Все по-остро стоят някакви теми, които се отнасят до вашия дом, место-живеене, може да са имотни и битови казуси, въпроси отнасящи се до близките и семейството ви. Обединяващо правило е, че звездите ви дават втори шанс да наваксате с евентуални пропуски в този сектор, да се справите с тези казуси, като инвестирате, предприемете по-крайни и решителни мерки, отстоявате интересите си и като не губите по-далечни цели, перспективи на развитие от поглед…

След Новолунието на 17 януари се появяват допълнителни обстоятелства, които ще ви помогнат да изберете вярната посока и да се справите, все пак е важно и самите вие да сте по-дейни, инициативни, да инвестирате време или финансови средства – в семейство, дом, преценете сами къде може да се възвърне даденото и си заслужава…

През цялото време е препоръчително да се доверявате повече на собствените ви усещания, умения, прозрения, отколкото да се осланяте на вид подкрепа. Често можете да попадате в ситуации, в които околните по-скоро ви изненадват и дестабилизират…Нека в центъра на успехите стоите вие и без да позволявате да ви „разклащат“…

От 18 януари Венера ще транзитира през Водолей и ще смени рязко настроението ви, ще нарасне самоувереността ви, евентуални по-песимистични настроения ще се заменят от креативни и печеливши идеи, а през следващите няколко седмици ще печелите с по-голяма лекота- симпатии, пари…

Скорпион – Марс и Юпитер от Скорпион продължават да ви подкрепят силно, да ви подтикват да бъдете по-инициативни, дейни, така че да напарите пробив в избраното от вас направление, а успехите, които постигнете после ще се развиват дълго- през идните месеци, че и години…Прилив на енергия и ентусиазъм владеят повечето от вас, а най-правилната посока да канализирате този мощен ресурс е да го насочите в социална активност-преговори, срещи, придобиване на полезна информация, знания, привличане на партньори-лични или делови.

През целия период проведени разговори и срещи могат да преобразят начина ви на съществуване. Вие можете да извоювате трудна победа и наложите волята си, можете да подпишете дългосрочни контракти, да стигнете договорки, които ще имат благотворен ефект върху авторитета ви и не само…Препоръчително е да сте максимално фокусирани върху конкретна идея, която да стане реалност.

Ежедневието ви е наситено и с изненади, ако има неразрешени казуси от миналото, то те ще напомнят за себе си, можете да ги разрешите, но със стратегия, а не импулсивност в реакциите. Идентифицирате онези, на които можете да разчитате или пък-не, в по-ярки краски.

През втората част от периода настъпва благоприятно време да хармонизирате отношенията си със семейството…

Стрелец – Повечето от вас са силно фокусирани да се справят с казуси, които са трупани дълго време, те могат да засягат материалното ви благополучие или пък здраве, но каквото и да е, сега можете да въздействате благополучно на тази сфера, като се осланяте на тайна или неочаквана подкрепа, включително от хора стоящи далеч от вас, може и да са алтернативни доходи, които се „наливат“ към вас…

Внезапни или допълнителни разходи също няма да липсват, те са необходими инвестиции или пък това е хоби, близки хора, които изискват разходи. Балансирайте умело, за да не изгубите контрол!

След Новолунието на 17 януари можете да наваксате с евентуални пропуски, настъпва втора приливна вълна, която трансформира материалното ви положение през идните близо 4 седмици, оценете положителни и слабите звена, насочвайте!

През втората част от периода социалната ви активност расте, повяват се хора, които са доброжелателни, носят ви позитивни новини, водите успешни, приятни разговори…

Козирог – Вие умеете да привличате внимание и често се оказвате в център от събития. Проявявате все по-голяма твърдост в изказа, факт, който ви помага да наложите мнението и авторитета си, да заемете лидерски позиции.

В този процес привличате на ваша страна силни покровители, приятели, в живота ви могат да нахлуят трайни преобразувания следствие на проведени разговори и придобито трайно мнение, обновени отношения и т.н.

Ако не ви е достигнало малко, за да постигнете набелязаните цели, то с Новолунието на 17 януари ще имате шанс да наваксате, стига да имате конкретна цел- почти нищо и никой не може да застане напътя ви. Но в основата на благополучието е собствената ви амбиция, твърда позиция, така че действайте!

През втората част от седмицата възникват благоприятни условия да материализирате желанията си, да повишите доходите си или пък да получите материално удовлетворение

Водолей – Пред вас постоянно се откриват някакви допълнителни варианти за развитие, които сбъдват тайна или съкровена, далечна мечта. Може да имате усещането, че сте под прекалена зависимост на обстоятелствата, налага ви се твърде много да се съобразявате с външни фактори, но в този процес се набелязват слабите звена, които следва да оставите зад гърба си и същевременно се появяват алтернативи, от които можете и трябва да се възползвате.

Вие сте във важен период относно социалния ви статус, имидж като минимум. Ако има някакви скрити процеси, които дестабилизират позициите ви, то те се изясняват.

С Новолунието на 17 януари попадате под въздействие на втора „приливна вълна“, която ви поставя на прага на житейски кръстопът, а през идните близо 4 седмици вие трябва да изберете оптимално правилната посока, ще имате и шансове и подсказки…

На 18 януари Венера навлиза във вашия зодиакален знак и през идния месец ще ви закриля, ще го усетите на различни нива от живота си.

Риби – Социалната активност на мнозина е значима, понеже се налага да се доказвате повече от обикновено в нов колектив, изискванията към вас са нараснали, заемате по-висока длъжност или търсите по-престижни позиции в колектив. Каквото и да е- можете действително да го постигнете като градите връзки, преговаряте с влиятелни личности, включително и извън близкото ви обкръжение, действате в посока-повишение на знания и компетентност…

Подкрепа няма да ви липсва, дори и да е на някаква съответна цена, която ви мобилизира. Важно е все пак добре да се преценява всичко „за“ и „против“, за да не се окаже инвестицията по-висока, отколкото възвръщаемостта.

В друг вариант- в обкръжението ви има хора, които ви подкрепят силно, но и такива, които по различни поводи дестабилизират финансовото ви състояние. „Отсявайте сеното от плявата“ и ще извличате предимно ползи, а евентуални загуби ще бъдат избегнати или минимизирани.

Дава ви се шанс да разчупите статуквото, като рискувате, излезете извън границите на познатото-буквално и в преносен смисъл, всъщност-мнозина ще постъпят точно така и ще преобразят начина си на съществуване като покорят нови и по-високи върхове от постижения и успехи.

Ако кариерното развитие и повишение на знанията не е лайтмотив в живота ви, тогава може да ви интересуват правни въпроси, на които също можете да въздействате особено благоприятно и както се казва- сега е моментът, особено след Новолунието на 17 януари.

През втората част от седмицата навлизате в период, през който преосмисляте всичко ценно за вас или ще показвате само една малка част от истинските си чувства, преживявания…

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply