Седмичен хороскоп за периода 13-19 октомври

Това ще е една много вълнуваща седмица, която ще предполага редица промени и то важни. В периода между пълнолунието и новолунието ще имаме възможност да се освободим от всичко ненужно и старо и да се насочим към новата и то позитивна енергия в живота ни.

Сбогуването със старото може обаче да е трудно и болезнено, може да има раздели, може да има отказ от това да се продължи по стария начин в едно партньорство, независимо дали става въпрос за професионално или емоционално. Просто пластовете ще имат нужда да се наредят по един нов начин.

Как обаче ще се отразят на различните зодии тези влияния:

 

Овен – Околните разпалват вашия ентусиазъм, желание да „гребете с пълни шепи от живота“. Въпреки всичко сте много емоционални- до степен на вид зависимост. Обземат ви натрапчиви мисли, идеи, които са свързани с другите или в различна степен зависят от тях.
През тази седмица предстоят ярки събития свързани с партньорските ви взаимоотношения. Някой от вас ще възродят стара любов или ще се устремят към нова, други ще изпитат нещо като „дежа вю“, но няма да са съгласни със статуквото и ще действат по-рязко от обичайното, ще са склонни да се конфронтират, за да отстоят правата си, за да придобият повече авторитет в значими за тях връзки.
Животът е вълнуващ, даващ възможности за реализация на голяма част от намеренията ви, особено онези, които са свързани със сърдечните ви трепети, онова, което е най-близко до сърцето ви. Най-големият ви враг е прибързаността и спонтанността в действията.
Обмисляйте добре решенията си, а звездите ще ви даряват с достатъчно шансове, за да постигнете намеренията си.
Мнозина спонтанно ще поемат високи рискове, които могат да се тълкуват като скок в кариерното им развитие. „Който не рискува, той не печели“- твърди една поговорка и реално в живота вие сте доказателство за това, защото не се страхувате да преследвате мечтите си. Но императивните послания за плащане на определена цена е валидна, така че ще трябва още в началото на поетата от вас посока да прецените колко ще ви „струва“ и дали изобщо си „струва“…
Самотните Овни могат да си намерят подходяща половинка.
Обвързаните ще преминат на ново ниво във връзката си и нека то бъде позитивно.
Ако имате собствен бизнес – делата ви ще се развиват успешно, благодарение на творческия ви подход, голяма инициативност, а и доза късмет.
Ако сте служител във фирма, рутината трудно ще ви понася, освен, ако ангажиментите ви не са свързани с пътувания, интелектуална дейност, особено в сферата на висшето образование.
В понеделник комуникацията е засилена- интересни новини, преговорите/разговорите ви носят ползи или удоволствия.
Във вторник и сряда сте под „пара“- кипите, трудно ви е да се владеете и сте склонни на крайности. Важни сигнали получавате през тези дни за семейните условия на съществуване- канализирайте тенденциите в по-подходяща за вас посока, ще имате шанс за това, при условие, че овладеете крайностите в настроенията си.
В четвъртък и петък можете да преживеете незабравими мигове с любими хора. Но всичко е преувеличено и се „раздухва“- внимавайте да не предизвикате „пожар“.
През почивните дни сте ангажирани- динамичното ежедневие продължава…

 

Телец – Ежедневието ви е наситено със събития, ключови за бъдещата ви реализация. Вие сте по-ангажирани от обикновено, възможно е стари задачи /неизпълнени или обновени/ пак да нахлуят в живота ви поне като тема на този етап и да трансформират бъдещите ви намерения.
Вие сте много активни, борбени- по желание или принуда. В основата са нови изисквания поставени към вас, дори условия на съществуване, които мобилизират потенциала ви.
Добрата новина е, че ще получите значима подкрепа от колектива, в който работите, а някой могат дори да започнат любовен роман на работното си място.
До края на седмицата е подходящо да дадете всичко от себе си, за да заздравите позициите си. Имиджа ви се променя под натиска на различни събития, но вие можете да наклоните везните във ваша полза и дори да се изкачите едно стъпало по-нагоре по йерархичната стълбичка.
Как се справяте, можете да разберете още в понеделник, като получите материално или морално поощрение.
Във вторник и сряда се пазете от не конструктивни спорове, особено с влиятелни лица. Избягвайте интриги, въпреки че вероятността да ви въвлекат в подобни е значима. Някой от вас научават тайна.
В четвъртък и петък можете да заздравите домашните връзки с близки хора, да подобрите условията си на съществуване, да получите подкрепа от семейството си, ако се нуждаете от такава разбира се. Притежавате особена „харизма“, дори доза късмет- възползвайте се!
В събота и неделя сте емоционално по-уязвими от обикновено. Вид ретроспекции са способни да посеят „семена на съмнение“.

 

Близнаци – Творческият ви потенциал и харизма, възможност да влияете на околните нараства в пъти. Желанието ви да разширите хоризонтите си – в пряк и преносен смисъл за сега получава „зелена светлина“ под формата на подкрепа от важни за вас хора, щастливо стечение на обстоятелствата и т.н.
Възможно е партньорите ви /лични и делови/ да изглеждат по-агресивни, но при всички случаи ще са „отворени“ към вас, а и ще са носител на полезна енергия и ресурси /морални, материални/, от които да се възползвате.
Мнозина ще променят позицията си в колектив или сред приятели. Но дори и някой от тях да бъда преоценени и/или отстранени от пътя ви, звездите ще ви компенсират бързо с нови.
През цялото време продължава благоприятния период, през който можете да привлечете покровители, съюзници, хора носещи ви ползи или удоволствия. Поради ретроградния Меркурий ще имате усещане за „дежа вю“, връщане към стари ситуации, но с тенденция сега да ги погледнете от друг ъгъл и съответно ревизирате.
Водете преговори, бъдете социално активни и ще имате огромен шанс да сбъднете своя мечта.
Ако нямате половинка в живота, сега можете да я откриете, стига и да положите някакви минимални усилия. При всички случаи няма да ви липсват ухажори. Ако сте обвързани- преживявате ярки и запомнящи се емоции, минавате на ново ниво, при по-младите- чрез зачеване или раждане на дете например. Ако настоящата ви връзка обаче е нестабилна, тогава лесно може да се поддадете на „изкушения“ и да я замените за по-удовлетворяваща.
Успехи на работното ви място, но ако дейността ви не е рутинна и я вършите с желание, иначе – ще ви е трудно да се съсредоточите.
В понеделник привличате внимание, в център сте от събития. Интересни новини, приятни разговори. През този ден задавате тон за цялата седмица, така че внимавайте какъв ще е той!
Във вторник и сряда се пазете от не премерени харчове, не поемайте излишни рискове- застрашени сте от загуби.
В четвъртък, петък и събота нещо ще „погали ухото ви“, ще трогне сърцето ви. Информацията през тези дни е способна да „преобърне“ живота ви, но все пак зависи и какъв живот водите-активен или не. В неделя сте „разпилени“, нуждаете се от почивка и релакс…

 

Рак – „Вашият дом е вашата крепост“- винаги е било така, но сега твърдението е с преувеличено значение за вас. От една страна имате шанс да подобрите условията си на съществуване /чрез ремонт, изглаждане на недоразумения в семейството, покупка на мебел или дори жилище, увеличение на членовете на семейството и др./ Каквито и да са провокираните трансформации- те ще са за дълго и могат да се превърнат в база, която да радва сърцето ви през следващите месеци. Но не всичко е идеално, защото винаги се плаща определена цена. Какви компромиси ще трябва да направите- всеки индивидуално ще прецени, но всичко случващо се е съществено за цялостния ви имидж- начин по който ви възприемат околните или социален статус, кариерно развитие и т.н.
Ежедневието ви е динамично, изпълнено с ангажименти, но те имат пряка възвръщаемост- чисто финансови придобивки или пък морално удовлетворение. Все пак, в понеделник не поемайте излишни рискове, защото не са изключени обрати, вид несигурност и изпускане на ситуацията от контрол.
Във вторник и сряда привличате внимание, но сте склонни да действате импулсивно и под въздействие на преувеличени емоции, за сметка на рационалните съждения, които остават на заден план и са способни да предизвикат сложни и не твърде приятни разговори.
В четвъртък и петък печелите нещо или инвестирате успешно в жилището си и най-близкото ви обкръжение.
В неделя водите разяснителни, важни разговори.

 

Лъв – Юпитер- планетата на щастието е вече във вашия зодиакален знак и през тази седмица сключва доста благоприятни аспекти, така че без преувеличение- вие сте закриляни от съдбата, притежавате голяма доза късмет, от който задължително трябва да се възползвате.
Общувайте, преговаряйте, смело преследвайте мечтите си и ще имате шанс да постигнете повечето от тях.
Получавате приятни новини, които ще зарадват сърцето ви.
В понеделник приятели се сещат за вас, имате шанс да завоювате нови и по-добри позиции сред колектив.
Във вторник и сряда научавате тайна или нещо, което ви тревожи придобива по-голяма яснота. Пазете се от безсмислени спорове през тези дни, не стартирайте нови проекти.
Четвъртък и особено петък са напълно благоприятни за начинанията ви. Привличате внимание, „под светлината на прожекторите сте“- дайте най-доброто от себе си, защото сами ще определяте посоката на събитията.
В събота и неделя ви „приземяват“ финансови въпроси за разрешаване, обсъждайте ги с близки хора, но не позволявайте те да застават между вас.

 

Дева – Финансови и чисто материални въпроси продължават да бъдат лайтмотив в живота ви по различни поводи. Нюансът сега е, че имате шанс да подобрите положението си, да повишите благосъстоянието си като разчитате на подкрепата на близки хора, откриете нови и допълнителни ресурси /в това число и наследствени/, вариантите са много и дават шанс да се възползвате от тях.
Някой от вас пък ще решат да инвестират в комфорта на жилището си, но този тип харчове се тълкуват положително към настоящия момент.
Всичко е за добро и ще подобри домашната атмосфера, ще въздейства положително и на партньорските ви отношения, които в последно време по-скоро ви тревожиха.
Понеделник е важен за имиджа ви. Тайна или неочаквана подкрепа, печалба.
Във вторник и сряда можете да разчитате на приятели и близки- търсена и предпочитана компания сте.
В четвъртък, петък и събота сте доста емоционални и ви е трудно да се владеете. Мнозина ще имат усещането, че изпускат ситуацията от контрол.
Не афиширани намерения се постигат по-лесно, както някаква „тайна мечта“, която може да се сбъдне и да ви донесе ползи.
В неделя вие сте в център от събития и определяте посоката им.

astro-17-1
omtimes.com

Везни – Слънце и Венера ви закрилят през тази седмица, дават ви шанс да „блестите“ с особено ярка светлина. Това може да се дължи на силното ви обаяние, личностни качества, които се подсилват, умножават от тези планети. Същевременно вие сте склонни да преосмислите част от собственото ви отношение към живота- най-общо казано. Връщате се към миналото по различни поводи и го ревизирате, правите си изводи, които трансформират имиджа ви- начин, по който ви възприемат. Все повече се проявявате като личност готова да отстоява правата си, влизайки в словесни двубои, заемайки все по-активна социална позиция, проявявайки вид непримиримост към всякакви несправедливости. Бих казала, че всичко е за добро, защото това ще ви завоюва по-добри позиции, ще е в основата на възможността ви да заемете по-авторитетни позиции в колектив- от приятели до служебен статус. Привличате влиятелни хора или такива, които ще разширят хоризонтите ви. Все пак, всичко зависи и от собствените ви желания, съответно действие в подобна посока.
От друга страна, най-подходящо е да разчитате на собствената си инициативност и потенциал. Помощ и подкрепа от околните ще получавате, но с предупреждението, че партньорите ви продължават да се държат доста предизвикателно, бих казала – непредвидимо. Така че дори и да използвате околните като „импулс“ да ви придвижат напред не е препоръчително да ги приемате като „надеждна опора“ за дълго време. По друг начин казано- реагирайте на момента, искайте, за да ви се даде, но се осланяйте предимно на себе си!
В понеделник настроението е променливо под влияние на разнопосочни сигнали и нееднозначни новини.
Във вторник и сряда се чувствате предизвикани да отговорите на провокации, дните са много важни за кариерното ви развитие- дайте най-доброто от себе си, овладейте емоционалните реакции.
В четвъртък и петък водите интересни разговори, преговаряте, по-лесно от обичайното отговарят на желанията ви. Търсена и предпочитана компания сте.
Неделя е сложна- имате нужда от почивка, обградете се с позитивно настроени хора.

 

Скорпион – Повечето от вас се намират на житейски кръстопът и като финален акорд се стремят да си изяснят собствената позиция, а и тази на околните.
През тази седмица всички тайни или неизказани мечти се реализират по-лесно от гръмко афишираните. Подкрепа при реализацията им можете да получите от неочаквана посока или от хора стоящи далеч от вас- в пряк и преносен смисъл.
По отношение на доходите, ако си търсите допълнителни и/или не регламентирани източници- намирате ги.
Същевременно ви се налага да се съобразявате с обстоятелства извън сферата ви на влияние, не зависещи от собствената ви воля. Тази тенденция черпи от физическия ви или дори чисто материален ресурс.
Въпреки всичко, вие сте закриляни от Съдбата и извличате ползи, преобръщате негативи в позитиви, благодарение на упоритостта, а и изградения ви вече авторитет. Освен това съвсем скоро, вложенията, които извършвате сега ще ви се отплатят по адекватен начин.
В любовните ви връзки съществува нещо недоизказано, бих казала не ясно поради собствената ви склонност да прикривате/преосмисляте чувствата си или пък, защото съюзът ви е с партньор, с който ескалират някакви различия по базисни въпроси. Вариантите са много- важен е анализът, а и търпението.
В понеделник се пазете от спонтанни разходи, не е препоръчително да инвестирате през този ден.
Във вторник и сряда голяма част от нещата „стоящи зад гърба ви“ или препятстващи успехите ви се изясняват.
Четвъртък и петък са важни за цялостния ви статус- дните са напрегнати, но ви дават шанс да спечелите нещо- финансов бонус, поощрение или морално удовлетворение.
В събота и неделя се разтоварвате в компанията на приятели, които ви подкрепят.

 

Стрелец –  Марс от вашия първи дом създава „енергийна програма“ за следващите близо две години и половина. До 17 октомври би трябвало да се възползвате максимално от тази благоприятна подкрепа.
Мнозина я чувстват като повишен ентусиазъм, адреналин /особено при мъжете/, който ви подтиква да сте особено дейни и инициативни. Вие се оказвате „мотор“ на събития, способни да ви гарантират едно по-престижно място в колектив- сред приятели или пък на работното ви място.
Привличате нови и важни за вас партньори, стари другари се сещат за вас и ви търсят, същевременно сте склонни да преосмисляте връзки от миналото, да ги преоценявате, благодарение на „дежа вю“ или под натиска на други провокации.
Някой „приятелства“ могат да прераснат в любовен роман. Други ще отпаднат от живота ви- същественото е, че сега имате шанс да разширите кръга си на влияние със съответните ползи или пък изпитани удоволствия.
Влиятелни или личности стоящи далеч от вас- в пряк или преносен смисъл са способни да разширят хоризонтите ви. Стига да се стремите към подобна подкрепа ще я получите!
Добре се развиват дела свързани с пътувания, преквалификация, повишаване на ценза или в сферата на висшето образование.
Домашните условия на съществуване отнемат голям психически ресурс и ви принуждават да се „нагаждате“, може би да правите някакви компромиси. Тенденцията е валидна за всички, но особено за родените през първата декада.
В понеделник приоритет са партньорските взаимоотношения. Ако има някакви неясноти и различия- изгладете ги сега, за да не ескалират по-късно, а и през този ден по-лесно влияете на събитията.
Във вторник и сряда се пазете от материални загуби. Не позволявайте финансови недоразумения да застават между вас и любими хора.
Четвъртък и особено петък са позитивни, притежавате доза късмет. Ярки емоционални преживявания, които ще докоснат сърцето ви.
В събота и неделя сте по-ангажирани от колкото ви се иска може би…

 

Козирог – Октомври е важен за социалния ви статус- кариерно развити, брак и т.н. и вие го усещате под натиска на различни провокации.Какво следва- би трябвало да се стремите да изграждате „мостове“, а не да ги рушите, защото успехите ви до голяма степен се определят от подкрепата на околните, в различна степен зависят от тях.
Дипломатичността е съществен нюанс по пътя ви към постига на конкретни цели, както и проявата на повече търпение. Благодарение на тях имате шанс да се доберете до чужди ресурси- морална подкрепа или чисто финансова.
Понеделник е напрегнат, изпълнен с доста ангажименти, но тяхното изпълнение пряко и позитивно ще се отрази на професионалното ви развитие или позиция.
Във вторник и сряда е целесъобразно да заздравите партньорските ви взаимоотношения. Изискванията към вас са големи и налагат баланс между вашите и интересите на другите.
В четвъртък и петък сте склонни да трансформирате нагласите си, ви преоценки са способни да преобърнат бъдещите ви намерения. Пазете се от крайности.
В събота и неделя налагате волята си, освобождавате се от негативни влияние.

 

Водолей – Вашата позиция в колектив- приятелски или на работното място е все по- активна по различни поводи- провокации от страна на другите или пък необходимост да се „нагодите“ към нови условия.Добрата новина е, че действията ви привличат съмишленици, дори покровители, на които можете да разчитате при нужда. Всъщност, положението на звездите е такова, че вие действително увеличавате популярността си, благодарение на подкрепата на важни за вас хора.
„Знанието“- най-общо казано, информацията, която трябва да търсите е определяща за успехите ви, а и може да ви предпази от евентуални изненади, дори обрати.
През тази седмица е подходящо да преговаряте, да създавате нови и полезни съюзи или пък да укрепвате стари- ще имате шанс за това, а и подобни послания са основен мост към успехите ви, чувството ви за щастие.
Материалното положение е сложно за мнозина, принуждава ви да преосмислите позицията си. Повечето от тези тенденции са или преувеличени под формата на „опасения за бъдещето“ или ви кара да мечтаете в някаква посока, която се тълкува като изпитваща „психическата ви устойчивост“. Това може да се превърне и в „препъни-камък“ за хармоничните ви взаимоотношения с близки хора. Традиционно вие сте прозорливи и търсите изход, а не задълбавате в „проблемите“- надявам се, че ще поддържате подобна позиция.
В понеделник притежавате доза късмет, някой ще зарадва сърцето ви- от деца до любовници.
Във вторник и сряда ежедневието ви е напрегнато, възникват доста ангажименти, някой от които и непредвидени, които объркват предварителните ви планове. Пазете се от безсмислени спорове, особено на работното ви място.
В четвъртък и петък- приоритет са партньорските взаимоотношения. Сега можете да ги укрепите или да създадете нови и надеждни. През тези дни получавате ясни сигнали до каква степен можете да разчитате на другите и какво можете да очаквате от важни за вас хора.

 

Риби – Ежедневието ви продължава да е наситено с богата гама от възможности да проявите и реализирате потенциала си. Но тази благоприятна аспектация се активира от собствената ви инициативност, желание да се развивате, да подобрите социалния си статус. Всъщност, подобни стимули няма да липсват- несигурни и не твърде регулярни доходи за мнозина, големи разходи или повишени изисквания на партньори. Каквито и да са причините обаче, важното е, че сега звездите ви дават шанс да постигнете огромна част от идеите си, свързани с кариерното ви развитие. Действайте, може би не навсякъде ще ви отговорят, но задължително ще има врати, които ще се отворят пред вас и ще открият широки хоризонти!
В понеделник тонусът ви не е много висок, настроението ви е подчертано променливо, защото приоритет са домашни и лични въпроси за разрешаване или, защото изпитвате известна несигурност- по кой път да поемете…
Във вторник и сряда притежавате доза късмет. Същевременно сте много емоционални, хора близки до сърцето ви- от деца до интимни партньори изискват повишено внимание. Бъдете по-умерени, а не крайни, за да не усложните допълнително някаква ситуация.
В четвъртък и петък ежедневието е наситено с ангажименти. В петък имате шанс да направите „пробив“ на работното ви място към по-авторитетна позиция.
В събота и неделя изгладете евентуални различия с любими личности, направете нужното, за да укрепите връзката си- при повечето от вас съществува подобно послание, а и възможност.

 

 

 

 

източник:http://www.horoskop-astrom.com/

снимки: www.omtimes.com

No Comments Yet

Leave a Reply