Седмичен хороскоп за периода 1-7 Януари 2018

Новата седмица и година започват с Пълнолуние, което засяга кардиналните знаци- Козирог и Рак. Този астрологичен фактор ще насити живота ни с ключови събития през идните дни и месеци, които ще доведат до кардинални промени, развръзки като естествено продължение на вече зададени тенденции на развитие. Лайтмотив ще бъдат- сериозно, последователно, твърдо и практично отношение, особено към онова, което най-много обичаме,  мобилизация, голяма амбиция, борба…

Вероятно 2018 година няма да е спокойна и ще съвсем различна от отминалата, но можем да се надяваме на по-позитивни, бих казала конструктивни преобразувания. Както вече мнозина знаят, Сатурн навлезе в Козирог и ще е в най-голямата си мощ за идните близо две години и половина. Сатурн е градивен, той има свойството да създава структури-здрави, устойчиви и следствие на положени усилия. Сатурн ще ни помогне да поставим някаква стабилна основа за развитие- тя всъщност може да е надграждане на вече завоюван авторитет, особено, ако сме поели в правилна посока, а не е изключено и да е нещо съвсем ново, но пак така- трайно настаняващо се…. Интересното е, че действително можем да получим значими успехи като се мобилизираме и  адекватно на действията ни. Дали желаем или не, няма значение- обстоятелствата ще ни подтикват да открием черти в характера си като упоритост, отговорност, за да стабилизираме начина си на съществуване и/или за да се предпазим от вид „разрушения“…

Сатурн ще ни покаже, ще ни учи, че „самоограниченията могат да носят също свобода“.

През тази седмица и до 19 януари страстите на различни нива ще растат стремглаво, но и контролирано, насочени са от здрав смисъл за облагодетелстване. Особено видно е това при силния пол, но не само- ще засегне онези, които са лидери и по-дейни по природа. Тенденцията ще отключи значими трансформации, които на индивидуално ниво ще донесат на някой дълго очакван пробив, изкачване по йерархичната стълбичка…

В обществено значим аспект- сега и почти през целя януари ескалират прояви, които ще имат историческо отражение.

Общо- тази и следващата седмица са показателни как ще протече цялата ни година, същевременно е препоръчително да направим нужните стъпки, така че да преумножим позитивите и да стопираме своевременно евентуални негативи. Ще имаме подобна възможност, но в зависимост от лична воля и колко са големи мечтите ни- ще се пренаредят социалните структури-едни ще се устремят напред и ще задминат други, които ще изостанат и т.н.

Венера е в близост до Слънцето- значи водещ мотив е онова, което обичаме най-много и е близко до сърцето ни. Това може да са любими хора, а може и да е начин на придобиване на материални блага. Изглежда, че ще имаме шанс или ще бъдем форсирани да се борим, за да задържим и/или получим онова, което най-силно искаме. В този процес можем да проявяваме стратегия, понякога ще се оказва, че „целта оправдава средствата“, но накрая действително всеки ще получи онова, което най-много желае. Ако се стремим към максимални успехи, тогава представите ни не трябва да са размити, а конкретни, ако може и стъпка след стъпка, нещо като „план-график“, Сатурн много обича яснотата, структурата, както вече споменах…Хубаво е да започнем да я изграждаме още през първите дни на януари, а после това ще е повод да се чувстваме все по-сигурни, уверени, а бъдещите перспективи на развитие- по-предвидими.

Сключени контракти или постигнати договорки през тази седмица ще са особено надеждни и дълготрайни.

Овен – Във вас се надига тиха, но доста дълбока, бих казала обсебваща страст към идея или цел, които трябва да трансформират трайно и положително вашият социален статус, материално положение.

В този процес можете да използвате стратегия като ключът към успехите ви ще бъде да привлечете на ваша страна влиятелни личности, да получите финансова или морална подкрепа от важни за вас хора.

Каквото и да е- непримиримостта към ви неудовлетворение ще мощен стимулатор да се борите, отстоявате интересите си и да постигнете нещо значимо, което да ви обогати.

Като минимум- променяте имиджа си, представяте се в различна светлина, откроявате се като лидер, с по-голяма лекота печелите внимание, симпатии и т.н.

Практичните съждения и нагласи ще ви помогнат да постигнете оптимално добри резултати.

Телец – В близкото ви обкръжение има влиятелни лица, които силно ви стимулират да се развивате в определена посока, могат да се превърнат в мост към успехите ви, шанс да разчупите границите на възможното.

Популярността ви расте, но паралелно с това- зависимостта ви от одобрението на околните. Гаранция за постигане на набелязаните цели действително могат да се оказват „другите“, без тяхната енергия трудно бихте стигнали до край, а и липсата на диалогичност може да ви навлече врагове, съответно- да ви сблъска с препятствия. Така че е препоръчително да търсите и откривате съмишленици и можете да стигнете доста далеч.

Ако сте във връзка, подходящо е да я скрепите чрез брак или други по-дългосрочни и общи планове за развитие.

Ако сте сами-можете да срещнете любовта и ако е така, тогава тя обещава да бъде особено перспективна.

Вашите амбиции растат стремглаво, а паралелно на тях шансовете ви да излезете извън познатото и да постигнете успехи над обичайното. Те може да са свързани с повишение, смяна на средата, пътувания, преквалификация…зависи какво най-много желаете. През тази и следващата седмица можете да сбъднете своя съкровена мечта.

Близнаци – Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, извън обичайния ритъм, но и резултатно, като се намирате в особено силен период да постигнете максимално положителни резултати в професионалната ви реализация или пренареждате приоритетите си така, че увеличавате доходите си, печелите нещо съвсем стратегически.

Успехите ви продължават да са пряко свързани за подкрепата, която можете да получите от страна на власт-имащи, институции или важни за вас хора. Добрата новина е, че действително можете да постигнете набелязаните цели, съответна опека, така че да се изкачите по йерархичната стълбичка или да си намерите нова работа, ако настоящата не ви удовлетворява.

Чувствата ви са хладни и клонят към замръзване /образно казано/, преразглеждате минали събития и преживявания от друг и съвсем практичен ъгъл. Това може да скрепи отношенията ви, ако има обединяващ интерес, но може и окончателно да остави зад гърба ви онези, които нямат вече място в бъдещото ви развитие…

Социалната ви активност расте, привличате внимание, а често и късмет, който може да ви споходи по един неочакван, бърз начин, особено през втората част на периода.

Рак – В повечето случаи на вас сега ви се налага да реагирате на външни обстоятелства или конкретни лица, а според зададения от тях „тон“ да строите собствените си планове и често- в една по-дългосрочна перспектива.

Причината може да са повишените ви амбиции, нарастваща популярност, която изисква адекватно одобрение. А в друг случай- промени около ваши партньори-лични или делови се отразяват и на вас самите, увличат ви и сменят декорите ви на съществуване и т.н.

Сега е моментът да укрепите отношенията си, да създадете нови, на които ще можете да разчитате през цялата идна година, че и повече.

Вие сте в прекрасен период да сбъднете своя съкровена мечта, да срещнете любовта, усилията ви в определена посока да дадат плод…

Творческият ви потенциал се разгръща паралелно с обсебваща идея, страст…Можете да превърнете свое хоби в професионална реализация, но не без подкрепа.

Лъв – Може да ви се струва, че на този етап ежедневието ви се гради повече върху „трябва“, отколкото „искам“, но същевременно периодът е прекрасен да пренаредите приоритетите си, да помислите кое действително е най-важно за вас и съответно-какво следва да отпадне от пътя ви. В този процес вероятно ще бъдете силно насочвани от вашето семейство и близки, а в друг вариант- това е ваша дълбоко заложена необходимост- да прелистите нова страница в живота си и да не правите повече компромиси.

В дома ви могат да се раздухат промени, които да ви влияят през тази и следващата година, че и повече… Те може да се отнасят до благоустройство, също-разрешаване на имотни казуси. Но може да се отнасят до взаимоотношения в семейството, които ще изискват да се делегират повече отговорности, също- задълженията да бъдат ясно очертани. В този процес действително можете да разплетете сложен възел от противоречия. Но ако се проявят неразрешим конфликт на интереси, вероятно той ще се усили през следващите седмици и със съответните последици, така че е препоръчително да се опитате да стопирате подобни тенденции своевременно.

Дева – Вие може да се въвлечете в словесна война за онова, което обичате и действително да го получите и/или задържите.

В друг вариант- социалната ви активност расте, водите разговори, провеждате срещи, които са способни да преобразят живота ви и предимно в частта- частна инициатива, разгръщане на творческия ви потенциал и придобиване на  по-голяма свобода и независимост, също-  власт и влияние в един по-широк смисъл.

И действително- колкото сте по-комуникативни, толкова по-големи успехи можете да постигнете.

Водеща тема за мнозина може да е също- хора близки до сърцето-от партньори до деца, ако имате такива. Около тях ескалират промени, които може да са повод за силни вълнения. През тази седмица можете да изчистите евентуални недоразумения с тях, да обогатите и скрепите отношенията си.

Ако това е невъзможно, тогава статуквото няма да може да бъде съхранено и вие ще прелистите нова страница, като решите до колко и какви компромиси са уместни, с какви нови условия следва да се съобразявате или пък не и със съответните последици.

Ако сте сами- можете да срещнете любовта…

Везни – Основен енергиен ресурс отделяте за стабилизация на материалното ви състояние, причините могат да бъдат- желание за инвестиции в дома, недвижимо имущество или семейството ви…В друг вариант- успехите и мотивацията ви за действие в определена посока са като скачени съдове за най-близкото ви обкръжение. Не са изключени трансформации в сфера-дом, семейство, за които получавате първи сигнали през януари…

Важното е, че вид зависимост сега може да ви подтикне да се по-инициативни и да получите нещо значимо, което ще е база за развитие дълго след това.

Помислете в какво да вложите усилия, време или финанси през настоящия период и до 19 януари, после даденото да се преумножи и да ви носи стабилност за дълго. Разбира се на по-късен етап пак ще имате възможности, но през тази и следващата седмица нещо силно че ви „пали“ и подтиква да действате и така е правилно, за да не пропуснете шансове, а и да сте адекватни на случващото се.

Скорпион – Вие сте в изключително силен период, през който можете да постигнете почти всяка цел, стига да фокусирате и влеете енергията си в ясно поставени задачи, тогава звездите ще ви подкрепят да постигнете оптимално добри резултати.

Инициативността до 19 януари може да ви гарантира прорастващи успехи през цялата идна година, че и много по-дълго. Колкото по-далеч е отправен взорът ви, толкова по-далеч можете да стигнете.

Социалната ви активност расте, може да ви сблъсква с властни личности, а може самите вие да се сдобивате с власт и да налагате волята и интересите си, стига да поискате и да си изградите нужната стратегия.

През тази седмица можете да чуете новини, да проведете разговори, които да докоснат сърцето ви, да оставят трайна следа в него..

Ако сте сами- можете да откриете любовта, да получите подобно обяснение и т.н.

Стрелец – Водеща задача за вас е да стабилизирате материалното си положение и всъщност можете да го постигнете чрез появяващи се алтернативи за печалба- това може да са допълнителни и нерегламентирани доходи, може да е тайна сбъдната мечта или подобна подкрепа, която ви кара да мечтаете, разчупвате статуквото и т.н.

Вашият управител Юпитер е в Скорпион, в тясно взаимодействие с Марс, така че мнозина ще бъдат въвлечени в трансформации, паралелни пътища на развитие, които ви поставят на прага на житейски кръстопът. Тенденцията до 19 януари може да отключи някакво събитие, след което вече нищо не е същото. Е, да се надяваме, че сте избрали вярната посока и това ще допринесе за благоденствието ви, ще има оздравителен ефект-буквално или в преносен смисъл.

Вие сте все по-убедителни в изказа и можете да привлечете късмет, сърдечна радост, особено през втората част на периода.

Козирог – Вашите лидерски позиции продължават да се утвърждават, влиянието ви расте. Причината за това е собственото ви поведение, което се променя по начин, който кара околните да се съобразяват с вас. Вие проявявате висока инициативност, успявате да уловите течения, които ще ви отведат към целта, а не обратното. В този процес се появяват хора, които енергично да ви подкрепят, указват ви влияние и ви насочват в каква посока всъщност да влеете енергията си.

Венера се намира във вашия зодиакален знак, тя действа подобно на магнит, който е закачен за вас и е способен да привлече към вашата особа  онова, което най-силно желаете или обичате, поне- премахва известни препятствия, а вие с по-голяма лекота печелите симпатии и не само…

Прекрасно време да демонстрирате на какво сте способни, да изградите енергийна програма за цялата идна година, която ще ви изкачи по йерархичната стълбичка или пък ще ви открои в колектив…

На този фон амбициите ви растат, вие сте все по-мобилизирани, готови да отхвърлите високи отговорности, да проявявате твърдост и безкомпромисност…

Водолей – Социалния статус на мнозина се променя, но една част от тези трансформации вече са набрали скорост и са трудни за управления и по-скоро приличат на развръзки за положени вече усилия, отколкото нещо съвсем ново. Ако резултатите не ви удовлетворяват, тогава звездите силно ще ви подтикват към някакви варианти за развитие. Всъщност дали статуквото може да бъде съхранено или част от него трябва да бъде разрушено, разбирате в по-ярки краски през тази седмица и до 19 януари.

Вероятно ще ви се налага да се съобразявате повече от обикновено с някакви външни и независещи от вас обстоятелства, това също може да са натрупани в миналото обстоятелства, които сте пренебрегвали, но сега изискват внимание, за да не завлачат за дълго.

Появява се скрита, допълнителна възможност за печалба и/или положително въздействие върху онова, което имате-общо, не я пренебрегвайте, може да се окаже предоставен шанс, който да съхрани спокойствието ви през цялата идна година.

В любовта- появяват се нови обстоятелства, които ви подтикват да надникнете дълбоко в преживяванията си да откриете истинската стойност на връзките ви. Може да се окаже, че онова, което имате е по-ценно, отколкото предполагате, а за да не го изгубите- сменяте тактиката.

Риби – Водещ мотив в живота ви е да утвърдите позициите си в колектив, сред колеги и приятели. Вероятно това не е случайно, а следствие на обновени позиции, които имате, промяна на обстановката, нови и повишени изисквания, отговорности.

През тази седмица и до средата на януари имате уникален шанс да привлечете на ваша страна по-възрастни и/или влиятелни, власт-имащи особи, хора, които ви обичат, харесват и ще повлияят позитивно на бъдещото ви развитие.

Внимание и вид опека няма да ви липсват, особено, ако ги търсите- ще ги откриете. Успехите в тази посока ще ви гарантират известно спокойствие през цялата идна година, действайте и ще преуспеете!

Друга фокусна точка може да бъде желанието ви да разчупите статуквото като пътувате, повишите квалификацията си и т.н.

Хора стоящи далеч от вас-буквално или в преносен смисъл, може да са повод за силни вълнения и страсти, а в по-неприятна форма- борба за интереси. В този процес- вероятността да спечелите е повече от голяма.

Ако водите юридически казуси- подгответе се за „война“, в която целта оправдава средствата. Е, животът ви е цветен, но звездите са на ваша страна, бъдете инициативни и действително ще се доберете до високи резултати, понякога над очакваното…

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply