Разходка из вълшебна Тоскана

Една чудна разходка из идиличния район Вал Дорчия

 Красивият, живописен район на Тоскана – Вал Дорчия ( Val d’Orcia) се намира на юг от Сиена и на един час път от Флоренция. Това може би е най-съвършеното парче земя от Италия. Тази област ще ви плени със своя пейзаж – зелени полета и хълмове, замъци и лозя, кокетни села с каменни къщи от Средновековието, винарни и т. н.
toscana3

Районът е дом на някои от най-добрите сортове италиански вина и най-вкусни храни, а идиличната общност може да се похвали със страхотни малки ресторанти, бутикови хотели и множество магазини за дрехи, аксесоари и деликатеси.

toscana5

Долината отдавна е любимо място за бягство както на богатите италианци, така и на чуждестранните туристи, най-вече заради спокойствието, автентичността и изтънчеността, които излъчва. Градовете Монталчино и Пиенца са прочути със своята кухня и вина, със своята оживена обстановка и любезни местни хора. Ако се разходите из калдъръмените улички на Пиенца ще се влюбите в ателиетата на майсторите занаятчии, които създават прекрасни изделия от най-различни суровини.

toscana4

В близост до Монталчино се намира имението на дизайнера Масимо Ферагамо, който купува каменна къща от 12-ти век и земя от 4000 декара около нея и създава уникалния хотел „Castiglion del Bosco“, в който има СПА център, голф игрище, училище за готвене, винарна и три ресторанта.„Винаги съм усещал, че Вал Дорчия е специално място „, казва Масимо, който прекарва есенния сезон винаги тук. „Тоскана през есента е истинска радост за духа“, добавя той.

toscana6

Любителите на градините пък могат да посетят двореца „La Foce“, който е построен около 15-ти век. Той е разположен между маслинови гори и има обширни тревни площи в ренесансов стил, дело на британския ландшафт архитект Пинсент Сесил, който ги е оформил през 30-те години на миналия век.

toscana7

 

 

източник: tialoto.bg

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply