Пробуденият Мъж…

Пробуденият мъж е осъзнато определен в Сърцето си . През очите му прозира , че това Осъзнаване не е мозъчна структура , нито интелектуално упражнение , лишено от чувство . ТО Е ПРЕЖИВЯНА И ПОЧУВСТВАНА ОПИТНОСТ , ВСЕ ПО-РАЗШИРЯВАЩА СЕ СЪЗНАТЕЛНОСТ , КОЯТО ИЗЛИЗА ОТ СЪРЦЕТО НАВЪН . Това е чувстващ Бог , не мислещ Бог . Новият мъж постоянно трансформира , пробужда се на по-дълбоко ниво на взаимодействие със света на Чувствата . Той продължава да се стреми към по-искрено и приобщаващо съзнание .
Пробуденият Мъж почита Божественото Женско начало , във всичките му форми . Той празнува чудото , наречено Жена . Той е изпълнен с уважение , почит и внимание . Натъжен е от ужасите , извършвани срещу жените от зли мъже . Той държи братята си отговорни . Коригира собствените си злодеяния . Той съ-създава един свят , където всички жени ще се чувстват сигурни да се движат свободно , за да намерят своя глас и да изразят отново присъщото им великолепие . Той приветства един свят , където жените и мъжете стоят като равноправни партньори – човечеството .
Пробуденият Мъж не се формира от външни обстоятелства . Той сам е истинския си Източник . НЕ СЕ СРАВНЯВА С ДРУГИТЕ . НЕ НАМЕСТВА ЛИЧНОСТТА СИ СПОРЕД ДИКТАТА НА ТЪЛПАТА . Той стои в своя център , уважава другите , но не се определя от тях . ТОЙ РАБОТИ УСЪРДНО , ЗА ДА ОСВОБОДИ СЪЗНАНИЕТО СИ ОТ ЕГО-ВРЪЗКИТЕ , КОИТО ГО СПЪВАТ . ПРЕВРЪЩА СЕ В СОБСТВЕНА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ , ОЦЕНЯВАЙКИ АВТЕНТИЧНОСТТА ПО ВИСОКО ОТ ИМИДЖА . ТОЙ Е СКУЛПТОР НА СОБСТВЕНАТА СИ РЕАЛНОСТ .
Пробуденият Мъж смело работи над емоционалните си процеси . ИЗЧИСТВА ЕМОЦИОНАЛНИТЕ СИ ОТЛОМКИ И ОТХВЪРЛЯ БРОНЯТА СИ . Изправя се пред своите проблеми и неосъзнатите още модели на чувствата . Той се обръща към себе си, за да застане лице в лице със склонността си да избягва самия себе си и почита мъдростта в сърцето на болката си . Комуникира с чувствата си по начин, който е уважителен към другите . Той се учи и говори на езика на СЪРЦЕТО .
Пробуденият Мъж е отговорен за своите действия и техните последици . Той не отклонява отговорността . Не я заобикаля и не обвинява . Той е емоционално честен . ПРИЗНАВА ГРЕШКИТЕ СИ И СЕ КОРИГИРА . РАБОТИ УСЪРДНО ДЪЛБОКО НАВЪТРЕ , ИЗКОВАВАЙКИ ОЩЕ ПО-ЯСНА ОСЪЗНАТОСТ С ВСЕКИ УРОК .
Пробуденият мъж СЕ ДВИЖИ ОТВЪТРЕ НАВЪН . Заинтересуван повече от вътрешното си разгръщане, отколкото от външни постижения, той развива и почита своята интуиция . Изследва и развива вътрешната си география . Приключенства дълбоко навътре , интегрирайки съкровищата , които открива в собствения си начин на съществуване . Той търси съответствие между своя вътрешен живот и външната му проява .
ПРОБУДЕНИЯТ МЪЖ ТЪРСИ ЦЯЛОСТНОСТ . Разпокъсаният начин на съществуване не го удовлетворява . Не е привързан към архаичните , линейни представи за мъжественост . Той търси свещения баланс между здравото мъжко и здравото женско начало . Търси приобщаващ начин на съществуване , който да отразява всичките му архетипни аспекти . Той гъвкаво въплъщава различните роли и се чувства удобно да се движи през живота по много различни начини .
Пробуденият Мъж дава предимство на Осъзнатите връзки . Цени автентичното съвместно творение . Отдава почит на отношенията като Духовна практика . Търси физическа близост , която е дълбоко уязвима и сърдечно-свързваща . Той е настроен , ангажиран и има здравословни граници . Когато възникват предизвикателства във връзката , смело отработва каквито и да било пречки пред интимността . ТОЙ СТОИ В ОГЪНЯ НА СЪРЦЕТО .
Пробуденият Мъж е Воин на Сърцето . Той е взел вътре в себе си осветяващия си меч и отсича всичко , което не е състрадание . Той почита способността на воина да бъде уверен в себе си , НО НЕ Е БЕЗРАЗБОРНО АГРЕСИВЕН .
Пробуденият Мъж се чувства добре със своята уязвимост . Той участва в собственото си разкриване . Не се страхува да се предаде – на реалността , на любовта , на истината . ТОВА ПРЕДАВАНЕ НЕ Е ФОРМА НА СЛАБОСТ , А Е УКРАСЕНО С КУРАЖ . НУЖНА Е ПОВЕЧЕ СМЕЛОСТ , ЗА ДА СЕ ПРЕДАДЕШ , ОТКОЛКОТО ДА СЕ СКОВЕШ . Той открито изследва способността си да бъде възприемчив и нежен . Не идентифицира тези способности като отчетливо женствени , а като присъщи на всеки човек . ТОЙ Е ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН В ОСНОВАТА СИ , ЗА ДА ЖИВЕЕ В ЕДИН ШИРОК СПЕКТЪР ОТ ЕМОЦИИ .

 

 

 

 

 

автор: Митко Марашев

снимка: men.hotnews.bg

No Comments Yet

Leave a Reply