Какъв е вашият стил на работа

Вижте кои са четирите най-разпространени професионални подхода

За да постигнете по-висока ефективност с вашия екип, първо трябва да разберете какъв е стилът на работа на всеки ваш служител, а след това да възлагате задачите.
Човек си има и силни, и слаби страни. Някои хора са свръхактивни, но по-лабилни, други са по-бавни, но по-устойчиви.

Някои обръщат повече внимание на прецизността, трети обичат да анализират… Вместо да критикувате някого, защото смятате, че не работи достатъчно, уверете се дали той не дава своя уникален принос в компанията ви чрез своя по-характерен метод на работа.
Всеки човек според личностните си черти си има свой подход към работния процес. Ето и кои са четирите основни стила на работа:

1. Свръхактивен подход

Той е характерен за най-дейните и изпълнителни служители във фирмата. Те сякаш живеят, за да изпълняват задачите си. Хората с този стил на работа обожават да се фокусират върху важни проекти и да отмятат списъци с изпълнени задачи. Те винаги изглеждат потопени надълбоко в работата си, но са склонни да подценяват процеса на планиране на самата работа, който също е доста важен.

2. Лидерски подход

Лидерите вдъхновяват другите със своята увереност и обаяние. Те поставят целите пред екипа, очертавайки визията, която компанията трябва да има. Без лидери, всяка фирма ще прилича на колело с хамстери, в което всички вършат забързано нещо, без да имат яснота защо го правят. Проблемът на лидерите е, че понякога се увличат от своята преднина спрямо служителите си и забравят да общуват пълноценно с тях.

3. Хармоничен подход

Той е характерен за хората, които си вършат спокойно работата, излъчвайки задоволство и вътрешна хармония. Те, хем работят усилено, хем се стремят към консенсус с колегите си. Тези хора са чувствителни и демонстрират съпричастност към проблемите на другите. Те биха помогнали на всеки свой колега в затруднение. Понякога те задълбават в детайлите, което ги прави по-мудни от останалите по отношение на работния процес.

4. Изследователски подход

Тези хора обичат да придобиват нови знания непрекъснато. Те внимателно изучават всеки нюанс на всеки проблем. Те са умни, дисциплинирани и имат по-стратегическа мисъл, в сравнение с останалите служители. Техният недостатък е, че се нуждаят от екип, който да действа с тях, а сами не са склонни да постигат много. Техните стратегии са винаги добри, но на теория. Понякога те забравят, че се иска и практика.

източник:tialoto.bg

No Comments Yet

Leave a Reply