Правилното хранене = красиво лице+стегната кожа

Красивата и стегната кожа е мечта за много жени и реалност за онези, които знаят как да се грижат за нея. Често пъти за да оформим лицето си прибягваме до помощта на грима и всички склуптуриращи лицето продукти, без да си даваме сметка, че храната може да ни помогне много в тази посока.

Всички сме наясно с това, че ние сме това с което се храним, но колко от нас наистина мислят какво консумират? Колко от нас наистина си дават реална сметка какво си причиняват когато вечер, преди да си легнат забравят да си почистят лицето от всички външни вредители, полепнали по кожата?

Красивата и стегната кожа не е нещо непостижимо, трябва само да знаем как правилно да се грижим за нея и най-вече да прилагаме знанията си.

Ето няколко храни, които действат уникално на нашата кожа:

#1. Стриди за скулите

Правилното-хранене-красиво-лице-стегната кожа

Вкусната морска храна в същност е изключителен източник на цинк. Той ускорява производството на еластин в кожата и я прави по-здрава и стегната. Освен това подобрява и изравнява тена, така че може спокойно да не ползвате фон дьо тен.

#2. Спанак за бузите

Правилното-хранене-красиво-лице-стегната кожа

Този уникален зеленчук пълен с толкова полезни вещества, като желязо, фолиева киселина, калий и др., служи като естествен отводнител на лицето. По този начин нашата кожа не задържа вода и нямаме постоянно подпухнал вид.

#3. Мандарини против бръчки

Правилното-хранене-красиво-лице-стегната-кожа

Този освежаващ плод ни предпазва от появата на фини бръчици по лицето в пъти по-добре от повечето нощни кремове. Високото съдържание на Витамин А и Витамин С повишават количествата колаген, който е необходим за да не ни се появяват тези досадни линийки.

#4. Червени чушки за хубави устни

Правилното-хранене-красиво-лице-стегната-кожа

Семената на чушките ускоряват циркулирането на кръвта. Поставете няколко върху устните или в балсама за устни и ще се радвате на красиви розови устни без да се налага да нанасяте червило или глос.

#5.  Броколи за кожата на врата

Правилното-хранене-красиво-лице-стегната-кожа

Казват, че възрастта на една жена най-много си личи по кожата на шията.  Добавете броколи към дневното си меню и ще върнете много бързо времето назад. Освен това ще предпазите кожата на лицето от слънчевите изгаряния.

Изпробвайте тези съвети и ни споделете резултата 😉

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply