Правила за шопинг за миньончета

Независимо какви са тенденциите в модата за определен сезон има важни правила, които е хубаво да спазваме когато се отправим на шопинг. Ако сте с височина под 1,60 м, вероятно сте много добре запознати с опасностите при пазаруването на дрехи.

Случвало ви се е панталоните ви да са прекалено дълги или обиколката на ръкавите прекалено широка, или якето да ви прави да изглеждате сякаш сте дете, което играе с дрехите на майка си. Дребната женска фигура е предизвикателство за модните дизайнери и за самите жени.

Каролин Мисан Алво е собственик на сайт за пазаруване за дребни жени и много добре познава изпитанията, пред които са изправени те. Самата тя е с дребна фигура, както между другото и почти половината от жените в света. След като е уволнена от работата си през януари 2012 г., Каролин решава да стартира проекта си за сайт, в който жените да могат да намерят всичко, което им е необходимо в цялото разнообразие на стилове.

goshoping1
Pinteest

Каролин предлага 8 съвета за това как да пазарувате, ако имате дребна, макар и симпатична фигура.

1. Принтове

Не се страхувайте от принтовете, но избирайте дребни шарки, които да не правят фигурата ви тромава.

2. Мишници

Когато пазарувате дрехи за горната част на тялото и рокли, убедете се, че извивката около мишницата ви не е под нивото на сутиена ви.

3. Рамо

Убедете се, че ръбът на ризата ви е застанал точно на върха на рамото ви, а не е паднал под него, сякаш виси.

4. Деколте

V-образното деколте и извитото в тип корсет ви правят визуално по-висока.

5. Талия

Ако топът или роклята, с която сте облечени, имат граница или колан в талията, убедете се, че тази граница е точно върху вашата собствена талия, а не по-надолу.

6. Подгъв

Дребните жени изглеждат най-добре с дължина една идея над коляното.

7. Дължина на панталона

Избирайте дължината на панталона в съответствие с вашата собствена дължина на крака – в идеалния случай е важно да покрива или да е на едно ниво с кокалчето на глезена ви.

8. Форми

Избягвайте всички тромави или обемни форми, освен ако не ги комбинирате с колан.

 

 

 

източник: tialoto.bg

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply