Полезните свойства на кокосовото масло

Коремните мазнини са едни от най-трудните за елиминиране. Те често пъти са предпоставка за сериозни здравословни проблеми. Наличието на повече коремни мазнини обикновено е признак за липсата на здравословни мазнини в тялото.

Според мащабно бразилско изследване, приемът на 2 супени лъжици кокосово масло дневно, доста по-ефективно би спомогнал за изгарянето на мазнините , в сравнение с редовните упражнения на бягащата пътека! Кокосовото масло изобилства от средноверижни триглицериди (МСТ). Дредноверижните триглицериди представляват специфична форма мазнини, които биват използвани като енергия, вместо да се превръщат в допълнителни мастни натрупвания. Кокосовото масло е богато и на лауринова и каприлова киселини, двете важни мастни киселини, които притежават мощни антивирусни и антимикробни свойства .

Coconut oil
thecoffees.wordpress.com

Кокосовото масло спомага мазнините в тялото да бъдат използвани като енергия и заедно с това повишава имунната защита . Резултатите от бразилското изследване сочат също, че кокосовото масло понижава нивата на “лошия“ холестерол и заедно с това повишава нивата на добрия такъв. Освен всеки ден да приемаме кокосово масло, е нужно консумацията на нездравословните въглехидрати да бъде тотално ограничена, и за сметка на това да се увеличи количеството на здравословните протеини в менюто. Авторите на проучването са категорични, че редовният прием на кокосово масло под формата на хранителна добавка , чувствително намалява коремните мазнини. Кокосовото масло не предизвиква нежелани странични ефекти, действа силно антиоксидантно и освен пртотив мастните натрупвания, действа и срещу натрупването на свободни радикали.

 

 

 

източник: zdravno.bg

снимка:thecoffees.wordpress.com

No Comments Yet

Leave a Reply