Покани 2015 на чаша топъл чай

И си поприказвай с нея! Като със стара и вярна приятелка, която ти е дошла за малко на гости! Да те навести, за празниците. Донесла ти е и подарък – мили спомени, увити в тънка розова хартия на сърчица. Усмихва се топло, широко и светло, и ти пожелава “Весели празници”! Покани я вътре, на топло, поседни до нея. Направи на себе си и на нея чаша топъл чай или топло какао, и ей така, както си по пижама на топло и домашно в къщи, напук на студената и бяла зима отвън, седни до нея и си побъбрете по приятелски. Кажи на твоята приятелка 2015-та всичко, което искаше да й кажеш през цялата година. Но все не ти оставаше време, забързана в ежедневието. Кажи й всичко, което преживяхте заедно. Отворете албума със снимки на отминалата година и го разгледайте заедно. Спомнете си! Всеки успех, който ви накара да се гордеете със себе си! Всяка прегръдка, която ви разтопи! Всяка усмивка, която осмисли деня ви! Спомнете си и се усмихнете отново заедно на спомена! Спомнете си и всяка тайно избърсана сълза под очите ви, която ви е накарала отново да преосмислите живота си. Спомнете си тъгата, разочарованието, гнева, болката… Спомнете си и ако ви идва – поплачете си отново заедно! Нека бъде изплакано и преживяно, и оставено там, където му е мястото – в миналата година! Спомнете си всичко, усмихнете се и си поплачете отново заедно, като за последно. Подръж ръката й в своята и й кажи “Благодаря ти!” За всичко, на което те научи. За всичко, през което премина! За всеки ценен урок! За всяка мъчно извървяна стъпка по пътя към себе си! За всяка секунда живот от изминалата година й благодари! И така, с благодарност в душата я остави да си отиде и да заеме своето полагащо й се място в твоя албум на преживяните години.

И отвори вратата и посрещни 2016-та. Посрещни я с “Добре дошла в живота ми”! Чуваш ли как идва тя? Виждаш ли как изглежда? Твоята нова приятелка, с която ще тръгнете заедно на това пътуване? Тя идва със свежи нови стъпки. Стъпва леко и ефирно, защото е малка и непорастнала. Хвани я за ръка и й покажи къде искаш да те отведе, до къде искаш да стигнеш, кажи й какво си пожелаваш да преживеете заедно. Виж я! Толкова е свежа и прекрасна, че можеш да се влюбиш в нея – с новото си свежо лице и леките си стъпки. Цялата бяла, като ненарисувано бяло платно на художник. Ти си този, който ще изрисува това бяло платно. Ти си нейният творец. Ти си творецът на твоята 2016-та. Изречи на глас всичките си мисли, желания, копнежи и мечти. Посочи й всяка посока, която искаш да поемеш. Кажи й всеки урок, който искаш да научиш. Сподели й всяка мечта, която искаш да се сбъдне. Не се страхувай да ги кажеш на глас. От това те няма да изчезнат, и никой няма да ги открадне. От това те само ще станат още по-големи, по-силни и още малко по-реалистични.

И ей така, на чаша топъл чай, посрещни новото си бъдеще, новото си Аз! Все още неосъществено, но тръпнещо в очакване да се разгърне в целият си блясък! Защото само ти и твоята нова 2016-та можете да реализирате всичките си мечти! Заедно!

И всичко започва от чаша топъл чай и изречено на глас желание!…

10717447_10156375922770241_996271519_n

Лидия

No Comments Yet

Leave a Reply