Новолунието в Дева – очаквай неочакваното!

Има моменти, в които се чувстваме разкъсани между желанието да избягаме поне за малко от реалността и да потънем в своя свят на илюзии и мечти. Понякога носим отговорности – морални, физически или психически, които ни изцеждат или амортизират. Докъде се разпростират нашите възможности, до къде е нашият предел? И предел за какво, да търпим излишни отговорности или критики? Да се доказваме там, където срещаме винаги безразличие? Надяваме се, че нещо или някой ще се промени и чакаме. Успокояваме съвестта си, че търпението ни прави смирени, вместо да си признаем, че сме предали себе си на покорността. Бягството от света ще ни помогне да „разрешим” проблема, но рано или късно реалността отново ще ни свали от безоблачното небе на собствените ни заблуди. Когато стъпим отново на земята ще разберем, че никой или нищо не се е променило, с изключение на нашите очаквания.

Новолунието в Дева идва със своята енергия

Със сигурност ще почувстваме, че е наложително да намерим баланса и „златната среда”. Сякаш Дух и Душа започват да се борят за своята свобода. Понякога сме толкова улисани в динамичното си ежедневие, че забравяме за копнежите на своята душа. Тичаме, бързаме и се лутаме и пренебрегваме съветите на вътрешния ни глас. Надяваме се и разчитаме на физическата си издръжливост, все едно сме направени от камък и бетон. Казваме си тихо “Ще се справя, остава още малко. И това ще мине, а после всичко ще бъде наред.” Дали? Докога?

И ето Новолунието в Дева ни нашепва, че идва момент, в който трябва да се поспрем, за да почувстваме умората и тежестта, която отдавна носим на гърба си. Главоболието и болките в гърба, в корема отдавна са посланието, за това, че сме надхвърлили лимита. Изглежда е настъпил момента да се погрижим за нашето тяло, в което се помещава и нашата душа.

Новолунието в Дева е природният шаман и лечител

Той ще ни научи как да се грижим и да си отделяме нужното внимание, за да поддържаме здравословния баланс между психика и тяло, между дух и душа. Със своята мистична песен, шаманът ще ни поведе за ръка към едно вътрешно пътуване. Ще ни покаже как отново да възстановим вълшебната връзка между нашата психика и нуждите на физическото ни тяло. Ще ни научи на езика, чрез който да разбираме какво се случва в самите нас. Когато ни терзае емоционална травма, но не искаме да осъзнаем това, тялото ни се превръща в посланика, който изпраща физическата болка, за да ни помогне да осъзнаем емоционалния проблем. Ако държим очите  си затворени, рискуваме да страдаме и да тъпчем в стария проблем.

Сега можем да разгадаем какво се случва в нас. Ще разберем, че депресията, в която сме изпаднали е всъщност нуждата да избягаме малко от света и да се върнем към себе си, за да разберем кои са уникалните ни потребности. Хроничното главоболие ни подсказва, колко дълго задържаме гнева и обидата от отношението на другите към нас. Болката в гърба ни показва, че сме се нагърбили с по-голям товар от изчерпаемите ни възможности. Новолунието в Дева ще бъде нашия балансьор, който ще ни помогне да хармонизираме и излекуваме всяка наша клетка, всеки наш емоционален проблем.

Стига да искаме.

Какво трябва да знаем?

#1: Ако си търсите работа, сега е моментът да си помечтаете за идеалната такава

#2: Моментът е чудесен за ново начало. Ако обичате да пишете желания на новолуние, ви препоръчвам да го направите. Имаме кратка почивка между ретроградната Венера и Ретроградния Меркурий, така че сега е моментът да запретнете ръкавите! Енергията на Новолунието е подкрепяща в сферите на здравето, диетите, красотата, работата, организацията, пречистване, лечение, взаимопомощ, анализ.

#3. Очаквайте неочакваното! Възможна е кардинална промяна на гледната точка, изненадващи и неочаквани ситуации и обрати. Поменете, че е за добро и се опитайте да се забавлявате и да погледнете на ситуацията отстрани като наблюдател.

#4: Моментът е перфектен за стартиране на диета за отслабване

#5: Съсредоточете се върху служенето. Понякога, за да получиш, просто трябва да дадеш. Прекарайте деня в безусловна грижа за другите, подарете нещо на някой, който се нуждае от помощ, нахранете някой, изобщо споделете част от себе си с някой друг. Обещавам ви, че ще си заслужава.

Това е мили приятели. Утре 13-ти Септември точно в 09:41 настъпва Новолунието В Дева!

 

 

 

източник:http://ralisar.com/

снимка: astrologerbillattride.typepad.com

No Comments Yet

Leave a Reply