Какво ни носи Новолунието в знака на Скорпион

Новолунието е като онзи призив на сърцето, който ни изпълва с вярата, че можем да започнем отначало. Едно от многобройните начала, пред които сме се изправяли. Независимо, че изпитваме усещането за нещо ново и неизживяно, ние сме го преживявали многократно.

Защото винаги сме завръщали, но вече променени и може би малко по-мъдри.

Всяко житейско пътуване разширява личните ни хоризонти, обогатява ни емоционално и ни позволява да се докоснем до скритите си страни – по-страстни или пък по-конвенционални. И скоро след поредното завръщане, не сме ли готови отново да тръгнем? Защото знаем, че има още нещо, което трябва да разберем или да научим. И пак сме на старта, сякаш е за първи път. Но всъщност минаваме по старите пътеки, знаейки, че вече няма нужда да тичаме през глава към края, защото така ще изпуснем възможността да се насладим и обогатим от гледката и аромата на пейзажа.

Новолунието в Скорпион може да ни изправи пред ново приключение, в което ще ни въвлече другото ни Аз, непознато за света, в търсене на нещо много по-дълбоко и значимо. Нещото, без което се чувстваме празни, самотни и обезверени. Ако стигнем до края или постигнем успех, без да изпитваме радост, вдъхновение или екстаз, вероятно сме загубили някъде значима част от себе си. Скритото от света лице, е онази сила, която изпълва съществуването ни с живот. Може да сме умни, смели или талантливи, но когато нямаме връзка със скритата си страна сме като празна книга.

Новолунието в Скорпион може да ни провокира много деликатно, вероятно несъзнателно да обърнем поглед навътре, за да потърсим причината, която ни лишава да изпитаме радост или усещането ни за самота. Какво „по дяволите” крием, какво не изкарваме на повърхността – силна обич, страх от предателство, убеждение или възхищение? Може би, така са ни възпитали, но това означава, че жертваме нещо много лично – собствената си Душа. А тя иска да диша, чувства, докосва, да се смее или да плаче.

Нерядко, натиснати от отговорностите на външния живот, потискаме или пренебрегваме динамиката на вътрешния си свят. Опитваме да жонглираме между професионалния и личния си живот, между родителството и грижата за себе си, често и между законния ни партньор и извънбрачната връзка. Всичко изглежда сякаш в покой, но някъде дълбоко в нас живее друго Аз, което търпеливо преглъща обидата, тъгата или предателството.

Не крещи, но чака удобен момент.

Не можем или не искаме да признаем тези чувства и емоции, но Скорпионът ще намери начин да ги извади на дневна светлина. Колкото и да ни се иска всичко да остане постарому, този знак ще ни стимулира да се събудим и да се разбунтуваме. Понякога е нужна смелост и воля да се изправим пред емоционален проблем. Знаем, че във външния ни свят не върви гладко, защото в самите нас нещо буксува, нещо се бунтува и ни саботира. Но изпитваме безумен страх. Страх да преживеем съзнателно онова, което потискаме. Искаме да сме от страната на добрите, дори предпочитаме да сме жертва, стига да не ровим дълбоко в нас, където ще застанем пред онова тъжно и разгневено Аз. Бягаме, крием се и рационализираме, но Скорпионът ще ни притисне в ъгъла, за да поровим, да признаем и да разрешим вътрешния конфликт.

За наша изненада можем да разберем, че зад голямата ни омраза крием възхищение и любов, а зад изпепеляващата любов, невротична зависимост или просто страх да не бъдем отхвърлени. Понякога сами създаваме свой илюзорен свят, за да избягаме от трудностите и разочарованията на реалността ни, но това новолуние може да спука този балон, изправяйки ни пред истинските ни чувства, пред нерешени проблеми, пред самите нас.

Ако имаме смелостта и дързостта да променим нещо в живота си, този знак ще ни помогне да превърнем всяко чувство в страст, всяка емоция в буен огън, за да пламнат и да изгорят.

Само така можем да се пречистим и да се освободим от бремето на илюзиите, заблудите и натрапчивото желание за контрол. Скорпионът ще ни надари с куража и смелостта да преминем отвъд страховете и бариерите, които по един или друг начин ни възпрепятстват да въплътим онези копнежи, каузи и мечти, за които сме родени или предопределени. Този знак ще ни научи да бъдем честни и искрени първо към себе си, в последствие и към другите. Ще ни подтикне да се вслушаме в гласа на собственото ни Аз, и тогава внезапно и неочаквано светът ще се отвори благосклонно и добронамерено за нас.

 

 

 

 

източник:http://ralisar.com/

снимка:https://www.pinterest.com/

No Comments Yet

Leave a Reply