Нахранете кожата си..

Малките промени в начина ни на живот и най-вече в  начина по който се храним, могат да ни осигурят здрава и блестяща кожа. Всички сме запознати с полезните свойства на плодовете и това какво чудесно действие оказват върху нашата кожа. За тези от вас, които не са добре информирани ето някои от най-полезните им действия: пречистват, хидратират и възстановяват естествената структура на кожата. Също така подпомагат тя да запази по-дълго време еластичността си и естествения и блясък.

Плодовете са един естествен източник на витамини, чрез който по един безопасен и естествен начин и без странични ефекти можете да възстановите и поддържате вашата кожа.

Ето 5-те най-често използвани в домашната козметика плода с вълшебно действие:

1. Банани

Пълни с витамини А,В и Е имат анти-ейдж действие. Най-добрия начин по който можете да ги използвате е в комбинация с мед. Намачкайте един средно голям банан и добавете 1с.л. мед, разбъркайте и поставете на лицето за 15-20 мин. След което изплакнете с хладка вода. Резултата е гладка и сияйна кожа.

Бананите също така са изключително богат източник на минерали, фибри, калий и магнезий. те подпомагат правилната циркулация на кръвта в тялото ни и по този начин засилват имунитета на организма. Те са страхотен заместител или просто лека закуска междуу храненията.

bananas

2. Лимони

Пълен с витамин С и естествени избелващи вещества лимоновия сок може много добре да почисти кожата от акне,черни точки и петна. Започнете денят си с 1 ч.ч топла вода в комбинация с 1 с.л. лим.сок и 1ч.л мед на гладен стомах и не след дълго кожата ви ще се избистри, освен това т.н топла лимонада много добре се справя и с целулита мили дами 😉

lemons

3. Портокали

И те като лимоните са пълни с витамин С, ето защо също като тях имат почистващо действие, но едновременно с това се борят с преждевременното остаряване на кожата. По една чаша от 250 мл. фреш на ден върши чудеса с нашата кожа, пробвайте и няма да съжалявате.

Oranges

4. Ябълки

Те имат високи анти-оксидантни свойства. Предпазват клетките на кожата от остаряване, затова са с анти-ейдж действие. Направете си смес от една настъргана ябълка и една супена лъжица мед и я поставете на лицето докато изсъхне, след което измийте. Това е една чудесна хидратираща маска.

Apples

5. Папая

Пълна с антиоксиданти и ензим наречен Папаин, папаята премахва мъртвите клетки от нашата кожа, когато я поставим върху кожата си. Използвайте вътрешната част на плода като ексфолиант и ще се убедите в магичното и действие.

Papaya

Това е дами..от нас успех в разкрасяването!

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: huuskonen-u.com, pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply