Най-добрите маски за лице с портокалови кори

Портокалите са страхотна храна за вашата кожа. В същност не само кожата би могла да се радва на  техните вълшебни свойства, те са много полезни за целия ви организъм. Портокалите имат жизненоважна функция ако искате да имате гладка и блестяща кожа. В днешната бюти статия ще ви предложим две много лесни маски за лице,  които ще направят кожата ви именно такава.

Oranges

1.Маска с портокалови кори и кисело мляко

Как да я направите? Ами първо обелете портокаловите кори от един портокал и ги пасирайте в блендер докато станат на каша заедно с една супена лъжица кисело мляко. Уверете се, че сте пасирали добре и в сместа не са останали твърди частици. след това почистете и измийте много хубаво лицето си. Намажете маската и останете така в продължение на 30 мин. След като мине това време премахнете маската от лицето си с хладка вода. Тази маска ще почисти и отпуши порите на кожата ви и по този начин ще я почувствате гладка и блестяща.

Orange peel

2.Маска с портокалови кори и лимонов сок за блестяща кожа

Вземете обелена и добре почистена кора от портокал и отново я пасирайте в блендер докато получите хомугена смес, след което добавете 1 с.л. мед и 1 с.л. лимонов сок. Отново включете блендера и миксирайте до пълното усвояване на съставките и постигането на каша. Почистете хубаво кожата си и нанесете маската. Стойте така 15-20 мин., след което я отстранете със студена вода. Тази портокалова маска ще направи кожата ви скърцаща от чистота, мека и гладка като на бебе.

 

източник:ladymagazine.bg

снимки:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply