Маска с аспирин против акне

Може и да си кажете – Коя по ред? Да, наистина отделяме много време да публикуваме материали свързани с акнето и изобщо с проблемна и акнеична кожа, но във времето в което живеем това е често срещан проблем и не винаги е лекуван правилно. Поради тази причина толкова много хора имат проблеми, които се задълбочават, а самите те се чувстват доста неловко от вида на кожата си, страда самочувствието им а това определено не е добре.

Като цяло акнето е проблем, който би следвало след 25 години да не ни застрашава, но за съжаление силната замърсеност на въздуха (особено в големите градове) предразполага кожата към честа поява на нежелани пъпки, замърсени пори, черни точки и прочие.

Ако сте от дамите, които често забравят да почистят кожата си от грима преди лягане, храните се с мазна храна и не правите нищо с което да се предпазите от появата на пъпки, тогава не се учудвайте, че имате такива.

Маската която ще ви представим е много лесна, но резултатът и е страхотен. Най-вероятно повечето от вас вече са чували за маска с аспирин, ще ви отнеме само 2 минути да я приготвите и 15 мин. за да видите резултата.

aspirin_acne_mask-720x720
http://beautybanter.com/

Ето какво ви е необходимо:

5-7 таблетки аспирин

дестилирана вода

1 с.л. мед

Ползи от съставките:

Аспирина има противовъзпалително действие, така че незабавно ще намали зачервяванията по кожата. Съдържа силициева киселина, която е най-често използвания продукт при акне за почистване на порите и ексфолиране на кожата като цяло.

Меда вече не веднъж сме коментирали неговото антибактериално действие, подхранва и хидратира кожата в дълбочина.

Инструкции:

Намачкайте таблетките аспирин и добавете вода докато получите каша. Оставете аспирина да се разтвори хубаво във водата, ако ви е прекалено гъсто може да добавите още малко вода. Не прекалявайте с аспирина, повече от 8 таблетки не е препоръчително да използвате. Накрая добавете меда, разбъркайте хубаво и нанесете на лицето. Ако кожата ви е много суха може да замените меда със зехтин.

Нанесете навсякъде където имате пъпки – лице, гърди, деколте, гръб. Останете така 7-15 мин. Тази маска е чудесна и за мъже. Изплакнете с хладка вода.

Резултата ще забележите веднага. Кожата ви ще заблести, ще е значително по-мека, черните точки ще са значително намаляли още след първото нанасяне. 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply