Уникален домашен скраб за тяло

Замисляли ли сте се колко много пари харчим за козметични продукти всеки месец?

Всички компании произвеждащи продукти свързани с поддържането на тялото, кожата и изобщо здравия и младежки вид ни заливат непрекъснато с реклами, надпреварвайки се да ни убедят кой продукт е по – добър. Страхотно, но има и друг начин, по който бихме могли да постигнем желаните резултати и то без да наливаме толкова много средства.

Спокойно можем да си направим сами същите тези козметични средства и да поддържаме кожата си в отлично състояние. Приготвили сме ви няколко страхотни рецепти за домашен скраб, с помощта на които ще ексфолирате по възможно най-добрия начин вашата кожа. Уверяваме ви , че резултата ще ви хареса много повече от който и да било скраб, който сте ползвали до момента.

Скраб с кафе:

Всички знаем колко полезно е кафето или по-точно неговата утайка за нашата кожа. Не случайно повечето антицелулитни кремове са именно с кофеин. Този скраб е перфектен за употреба сутрин, когато се събуждате и взимате първия си душ за деня. Кофеинът е страхотен за правилното циркулиране на кръвта в тялото и превенцията от целулит. От друга страна ментата е много освежаваща , а бадемовото масло е силно хидратиращо и прави кожата много мека и нежна.

Може да си направите по-голямо количество в удобна за вас кутия и да го съхранявате в хладилника.

Смесете около 2 (два) средно големи черпака ситно смляно кафе, бадемово масло/олио и няколко капки масло от мента в голяма купа. Разбъркайте хубаво. Бадемовото масло го прибавете на око, така че да се получи хубава лека каша, не трябва да е много гъста. Това е…

Нанасяте върху цялото тяло с масажни движения за да може да отстраните натрупаните мъртви клетки. В участъците като лакти, колена, пети може да масажирате по-силно.

homemadescrub1
http://beautybanter.com/

Скраб със захар:

Смесете кафява захар със зехтин и кокосово масло. Количествата определяте сами, зависят от това колко точно скраб искате да си приготвите. Този скраб мирише фантастично освен, че ще се отървете от всички мъртви клетки, кожата ви ще бъде  подхранена и хидратирана  в дълбочина. Може да добавите малко екстракт от ванилия, ако искате да подсилите аромата.

homemadescrub2
http://beautybanter.com/

Скраб със сол:

При този скраб трябва да имате предвид, че солта е доста силен продукт и доста изсушава кожата. Затова е хубаво да се ползва само ако сте с по-мазна кожа и имате нужда от това.

Вземете хималайска розова сол и я смесете със зехтин и малко кокосово масло/олио. Разбъркайте хубаво. Количествата на съставките дозирайте според количеството скраб, което искате да получите.

homemadescrub3
http://beautybanter.com/

Последния ни съвет към дамите, които обичат естествена козметика е да ползват зехтин след баня. Масажирайте кожата си и ще се радвате на добре хидратирана и еластична кожа. Ако аромата не ви допада спокойно може да добавите ароматни масла в зехтина по ваш избор. Продават се в почти всяка по-голяма аптека.

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки:http://beautybanter.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply