Уникална маска за суха и цъфтяща коса

Зимата често пъти не е особено мила и щадяща към косата и кожата ни. И макар тази зима да не бе от най-студените и тежки, които сме преживявали, то със сигурност е хубаво да се погрижим за косата си ако я чувстваме суха, изтощена и е с цъфнали краища.

Подготвили сме ви страхотна маска, чиито съставки имат възстановяващо и хидратиращо действие. Може да прилагате тази маска на всеки тип коса ако искате тя да бъде блестяща и здрава, но най-привилегировани ще са дамите със суха коса, тъй като те ще могат да се възползват максимално от полезните свойства на съставките и.

Какво ви е необходимо?

Авокадо

мед

банан

зехтин

кисело мляко

кокосово масло

dryhairmask
http://beautybanter.com/

Как се прави?

Вземете една средно голяма купа и нарежете на парчета банана и 1/2 авокадо, след което с вилица ги намачкайте много добре. Добавете зехтин, кокосовото масло и меда по 2 с.л. / може и малко повече зависи от това колко големи са авокадото и банана/ и 1 с.л. кисело мляко. Трябва да получите хубава паста. Ако сте с много дълга коса може да сложите 1 цяло авокадо.

Нанесете хубаво маската върху косата и останете така 30 мин. Ако искате по-добър ефект е хубаво да затоплите косата, като поставите шапка за баня и с помощта на сешоар затоплите главата. Измийте с подходящ шампоан и изплакнете с не много гореща вода.

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: http://beautybanter.com/

No Comments Yet

Leave a Reply