Кърмете където си искате!

За или Против Кърменето на публични места! – Това бе една тема, която развихри големи дебати и около която се шумя много дълго време. Повечето майки, които подкрепят идеята се впуснаха да протестират в подкрепа на майката, която реши да накърми детето си в мола. И тъй като това не е проблем само в нашата китна България е тема с международно значение.

Фотографката Ивет Ивънс създаде  забележителни фотосесия, целяща да покаже, че в кърменето няма нищо, което да нарушава нормата на общественото поведение.  Целта на Ивет е да напомни на всички, че майките кърмачки навън са нещо напълно нормално.

Ivet-breastfeeding-1
kurmene, fotosesia, ivet ivens

25-годишната фотографка е майка на две деца и е кърмила по-големия си син, докато той е станал на три.

„Кърмила съм го навсякъде. От църкви до сгради на политически партии, от сергиите на земеделските производители на пазара до висок клас дизайнерски магазини. Аз вярвам, че майките трябва да кърмят децата си, когато те искат да се хранят“, смята Ивет.

Тя е и сред привържениците на дългото кърмене: „Децата знаят кога е време да се отучат. Майките също. Тези, които нямат представа са непознатите по улиците, които гледат странно – искам да ги успокоя, това не е тяхна грижа“ , смята талантливата фотографка.

 

ivet-breastfeeding-2
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-3
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-4
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-5
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-6
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-8
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-9
kurmene, fotosesia, ivet ivens
ivet-breastfeeding-7
kurmene, fotosesia, ivet ivens

Мили мами, кърмете когато и където пискате. Правете го така, като се чувствате добре вие и вашето дете. Ако ви е необходимо уединение осигурете си такова, ако не се притеснявате от погледите на случайните минувачи още по-добре.

Винаги ще има хора с “висок морал“, за които този момент между майка и дете трябва да си остане интимен, само между тях двамата. Има обаче, за щастие все повече хора на които това им се струва една много мила гледка, будеща възхищение, нежност, любов. Има такива, които са толкова улисани в проблемите си, че дори няма да ви забележат.

Ето защо не плащайте такса обществено мнение, не робувайте на хорските прикази и изживейте миговете си на близост с вашето дете там където се чувствате удобно.

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg/ kanal3.bg

снимки: www.ivetivens.com

No Comments Yet

Leave a Reply