Elie Saab Resort 2016

Едва ли има жена на този свят, която да не е влюбена в творенията на Ели Сааб. Всички очакваме със затаен дъх всяка следваща негова колекция и има защо. Това, което не сте очаквали е прекомерната красота, която строи от Колекцията Resort 2016.

ElieSabb-Resort-cover-1-horz

Дизайнера заложи на седем мини теми, но подписа е един и той е – Колаифорния 1970! Коприна, тюл, бродерии са комбинирани в уникални рокли с ангелско излъчване. Цялата концепция от мъгливи дни и ярки нощи е отнесена в едно напълно ново измерение. Това е както самият Сааб нарича “ anyhow“.

ElieSaab-Resort-2016-1

Цялата мода, която твори Ели Сааб е предназначена за вечер. Това е нещо, което всички знаят и този път той остана верен на себе си и ни показа повече вечерни тоалети, които спират дъха ти.

Невероятни рокли от ръчно изработена дантела, но този път представени по един необичаен за него начин. Повечето рокли не са с дълбоки деколтета, а плътно прилепнали по врата форми. От друга страна материите от които са изработени са толкова фини и деликатни, че разкриват един напълно нов свят.

ElieSaab-Resort-2016-2

Дантелата използвана за направата на по-голяма част от роклите бе наистина уникална. Модели в бяло, черно и бледо розово бяха показани по един наистина впечатляващ начин.

Панталоните с висока талия в комбинация с топ изглеждаха също много елегантни. Това може би е идеалната ежедневна визия за една елегантна дама в един напрегнат работен ден.

Множеството волани и ресни по роклите създаваха усещането за една виталност.

ElieSaab-Resort-2016-3

Тенднциите, които се забелязват в колекцията Resort 2016 са дизайни без рамена, свободно падащи поли под формата на буквата А, материи като органза, креп, кожа, и дантела, райета и ярки цветове, но очаквали ли сме нещо друго от Ели Сааб? Разбира се, че Не! Той винаги е успявал да прикове погледите и да ни накара да затаим дъх при вида на неговите творения.

източник: ladymagazine.bg, Daniela Kolarova

снимки: http://www.fashionisers.com/ и личен колаж

No Comments Yet

Leave a Reply