Кои са натуралните овлажнители за лице?

Лицето е това, по което най-често другите ни посрещат и правят първото си мнение за нас. Твърди се, че започваме да се състаряваме още от деня, в който се родим. Даже и да не е точно така, остаряването е процес, който никой не може да избегне.
Но това, което можем да направим, е да осигурим на кожата си по-добри грижи и внимание, за да изглежда в отлична форма възможно най-дълго, а най-добрият начин да постигнем това е като я овлажняваме системно. А това е толкоз лесно с помощта на натуралните и все пак силно ефективни овлажнители за лице, които ще предложим.


Трябва да имаме предвид, че кожата на лицето се изсушава все повече с възрастта и губи все повече колаген . А точно колагенът, вкупом с еластинът, са веществата, които осигуряват на кожата мекота, гладкост и еластичност и я правят да изглежда сияйна и младолика. За съжаление с възрастта това се променя.


Като оставим настрана овлажняващите кремове, които съдържат само химични антиоксиданти, за да предотвратим тази загуба, можем да се възползваме от натуралните овлажнители, с които се храним. Плодовете и зеленчуците , ядките и салатите , които изяждаме съдържат доста влага и антиоксиданти .
За да си осигурим максимални грижи, е необходимо да потърсим натурални овлажнители за лице , които не само хидратират кожата ефективно, но и противодействат на стареенето , прикриват петната и белезите и осигуряват защита от слънчевите лъчи. Поради това най-добрите овлажняващи средства съдържат само органични съставки, понеже те са най-безопасни и дават най-добри резултати.

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: healthmeup.com

No Comments Yet

Leave a Reply