Киш с круша и синьо сирене

Продукти за 12 малки форми за киш

125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л.стрита сушена салвия
1/4 ч.л.сол
250 г брашно

2 круши
100 г синьо сирене
1 яйце
1 ч.ч. квасена сметана
сол на вкус

 

quiche_-with_-cheese_-and-_pear5-d1

Приготвяне

* Разбъркайте добре маслото и яйцето. Добавете салвията и солта. С брашното омесете еластично тесто. Ако е необходимо добавете още малко брашно.Оставете тестото за 30 мин. в хладилника. Разточете го върху набрашнена повърхност или върху хартия за печене с дебелина около 2 мм. Изрежете 12 кръга със самите формички, в които ще печете киша. Поставете кръговете във формичките и притиснете тестото за да прилепне добре по стените.

* Разбийте яйцето и го разбъркайте със сметаната. Посолете. Сипете по една лъжица на дъното на маслените подложки и отгоре наредете резенчета  круша и сирене като ги редувате.

* Изпечете до зачервяване. Сервирайте кишовете леко топли със зелена салата. Да ви е сладко!

* Обикновено подобен род печива първо се пълнят със съответния пълнеж и след това се заливат със сметаната.Препоръчвам ви този път да направите обратното.Така крушата и сиренето получават една вкусна коричка и приятен загар. Да ви е сладко!

 

 

 

източник:http://yoli-www.blogspot.com/2009/05/blog-post_07.html

No Comments Yet

Leave a Reply