Картофена тарта

Продукти

6 -8 големи картофа
300 г спанак
1 глава лук
3 скилидки чесън
50 г масло
розмарин
салвия
сол
2 яйца
100 мл сметана – заквасена или течна готварска

100 г кашкавал
100 г синьо сирене
100 г пушено сирене

масло за намазване
1 с.л.галета от пресен хляб за поръсване
2 с.л. зехтин
1 ч.л. накълцан микс от розмарин и салвия

Potato_ tart_3

Приготвяне

* Обелете 3 -4 картофа, нарежете ги и ги сварете. Докато са горещи ги намачкайте на едро така,че да останат и цели парченца. Сложете в картофите половината масло, подправете по ваш вкус със сол, розмарин и салвия и разбъркайте.

* В останалото масло задушете ситно нарязаният лук. Добавете го към картофите. След като изстинат сложете яйцата и сметаната и разбъркайте.

* Почистете спанака и без да го режете го задушете да омекне без вода или на пара.

* Намажете навсякъде с масло тортена форма и я поръсете с галетата. Останалите картофи нарежете на тънки кръгчета като за чипс. Покрийте с тях дъното и стените на формата.

* Изсипете половината от картофената смес. Сложете отгоре спанака и го поръсете с чесъна, нарязан на тънки филийки. Нарежете видовете сирене на едри кубчета и ги наредете върху спанака.

* Отгоре покрийте с останалата картофена смес и загладете.

* Стрийте хляба на трохи и ги смесете с накълцаните билки. Омаслете трохите със зехтина и ги разпределете върху тартата. Изпечете в загрята на 180* фурна за около половин час.

Сервирайте тартата топла (не гореща) със зелена салата или млечен сос. Да ви е сдладко!

 

 

източник:http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_8201.html

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.