Как да третирате стрии

Никой не обича стриите. Това е един от онези проблеми, с които не винаги успяваме да се справим и е свързан основно с елеастичноста на нашата кожа.. Тези неприятни черти често се появяват при бременност, но не винаги е така.Освен това се срещат както при жените, така и при мъжете. Понякога при хора с по-сухи кожи може да се появят още в пуберитета, тогава тялото търпи големи промени и организма не може да се справи с бързото израстване. Друг път се появяват при рязко напълняване или отслабване. При всички тези случаи стриите са кожен проблем, който може да се овладее.Има много начини за това.  Хирургична намеса, различни козметични продукти, масла, ампули, кремове и прочие. Подготвили сме ви няколко съвета с, помощта на които ще може да се справите с появата на бъдещи стрии и да овладеете вече появилите се.

Ето какво ви е необходимо:

– Топла вода

– Хавлия

– Ексфолиращ крем

– Лосион, който е на основата на колаген

– Масло/Олио  с Витамин Е

 

Първото нещо, което трябва да направите е да вземете хавлиена кърпа, която да накиснете в топла вода. Изстискайте излишната вода и поставете кърпата върху проблемния участък. Оставете кърпата да постои 5-10 мин. Ако хавлията започне да изстива я потопете отново в гореща вода и отново изстискайте. Важно е да държите кърпата топла.

След това нанесете ексфолиращия крем  или скраб за тяло и търкайте с кръгови движения. Изплакнете и повторете процедурата. Уверете се, че сте изплакнали добре. Подсушете много добре кожата си. Ексфолирането играе важна роля, когато третирате стрии. Помага да премахнете мъртвите клетки и позволява на колагена да проникне в дълбочина.

Вземете лосиона с колаген и нанесете в проблемната зона. Причината поради която е необходимо употребата на такъв лосион, е че колагена прави вашата кожа еластична, а това ви предпазва от бъдеща поява на стрии. Постарайте се да правите тази процедура поне 3-4 пъти седмично.

Запазваме най-хубавата част за накрая естествено ;)….Олиото с Витамн Е. За предпочитане е да го нанасяте преди лягане или след душ. Това олио е много важно, когато става въпрос за третиране на стрии. С негова помощ старите белези се заличават много по-бързо. Колкото по-често масажирате кожата си с олио богато на Витамин Е, толкова по-хубава ще е вашата кожа.

 

Успех момичета!

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://www.mamamia.com.au

No Comments Yet

Leave a Reply