Как да стегнем кожата след отслабване?

Това особено се налага, когато скоро сме прилагали диети и то с положителен резултат. След като сме отслабнали кожата грозно се отпуска и дори да спортуваме активно, няма шанс без помощ да се справим с външния й вид.

Както многократно сме подчертавали добрият вид на кожата зависи от няколко неща: добро кръвоснабдяване, добро състояние на порите през които да диша, да е хидратирана и подхранена. От основно значение за кожата са и изграждащите средния й слой белтъци колаген и еластин. Именно те отговарят за нейната стегнатост и еластичност.

И така има няколко процедури, които ако правим редовно, то кожата ще се стегне и опъне и то без пластични корекции.

Първото което е от значение е разбира сефизическото състояние на тялото. Малко джогинг, плуване или друг спорт, натоварващ цялото тяло, частично стяга и кожата, намираща се върху натоварваните мускули.

Контрастните душове са друг удачен начин за справяне с проблема. Рязката промяна на температурата води до повишаване на циркулацията на кръвта и нивото на кислорода в нея. Температурният контраст при контрастните душове помага за укрепване и нормализиране на нервната, кръвоносната, ендокринната система, мускулно-скелетната система, имунната система и е отличен начин да се подпомагане организма да се справи с физиологични и психологически стрес. Благодарение на студените обливания и обтривания кожата и съединителните тъкани стават еластични.

Необходимо е тонизиране и овлажняване на кожата, както от вън така и отвътре. Пийте много вода, преминете на подходящ хранителен режим (такъв е Средиземноморският начин на хранене), хидратирайте кожата с подходящи продукти. Не забравяйте да пиете витамини, и хранителни добавки богати на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини.

BODY
Pinterest

Почиствайте кожата добре, за да може да диша. Използвайте ексфолиант за тяло поне веднъж седмично. Той ще отстранява периодично горния мъртъв слой клетки, а това подобрява цялостното състояние на кожата.

Добавяйте няколко капки бебешко олио във ваната, докато се къпете. Така кожата ви няма да изсъхва от почистващите продукти и дори ще става по мека, приятна на допир и по-стегната.

Каква козметика за стягане на кожата може да ползвате?

В аптеките и соециализираните дрогерии продават различни серуми на различна оснва. Има такива, които са с богато съдържание на морски колаген, извлечен от водорасли, хитосан, кофеин и прочие. Те помагат на кожата да се хидратира, придават и живот и енергия, подобряват функциите на клетките и с това намаляват стареенето на кожата във времето. Ще я чувствате фина, кадифена и изпъната.

Освен това има много продукти, които са разработени за директна борба с целулита. Трябва да имате впредвид, че всичките тези мазила ще имат най-добър ефект ако ги комбинирате с един разумен режим на хранене, спорт и задължително много вода.

Неприятно следствие на отслабването е и отпускането на бюста, за който също е необходима специална грижа.

На пазара има различни интензивни гелове за бюст, които са  обогатени с растителни съставки за предпазване, освежаване и овлажняване на кожата на бюста. Тези гелове се усвояват незабавно, като подобряват еластичността и поддържа бюста стегнат. Особено подходящи след отслабване.

Има подобни БИО продукти с аналогично действие.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:skinnyms.com

No Comments Yet

Leave a Reply