Как да стегнем дупето и бедрата

Безспорно едни от най-проблемните области при жените това са дупето,корема и бедрата. В тези области се натрупва най-голямо количество излишни мазнини придаващи по-пищен и пухкав вид на дамите, освен това бедрата и дупето са проблемни области свързани с появата на целулит и стрии. За да не допускате вашето тяло да бъде белязано от тези проблеми трябва да се вземат своевременни мерки за защита.

Стягане на дупето

Дупето е една от най-сексапилните части на женското тяло според мъжете. Ето защо не бива да допускаме то да изглежда отпуснато и зле оформено. През зимните месеци, дънките помагат да скрием дефектите по дупето ,но през пролетните и летните месеци истината лъсва наяве. За да имаме стегнато дупе, най-важното е да посещаваме редовно фитнес залата и да правим упражнения, които го оформят и стягат.

Сред най-добрите упражнения, които оформят дупето това са:
Упражнения на външен екстензиор – това е уред който оформя задната част на бедрото и седалищните мускули. Ще го познаете лесно в залата, той прилича на стол с две хватки за краката. Упражнението се изпълнява чрез разкрачване и бавно свиване на краката.

Лек преса – това упражнение е познато на мъжете, и по-малко на жените. Това е избутване на тежести с крака. Много добро упражнение за задната част на бедрото, долната част на гърба и разбира се стяга и оформя дупето.

За тези от вас, които нямат възможността да посещават редовно фитнес залата, добро упражнение за стягане на дупето в домашни условия е скачането на въже. Като цяло това упражнения помага за стягането на бедрата, прасците и дупето, спомага за отслабване на цялото тяло  и подобрява метаболизма.

Стягане на бедрата

Бедрата при жените, често се разширяват както и таза придобивайки т.нар. от специалистите вторнични полови белези при жените. Разбира се Венерите са красиви създания, но от средновековието, в днешно време на почит са слабите и стройни жени. Оправданието, който ни харесва и такива ще си ни харесва не е много в сила в 21в. За  това дами, бедрата трябва да са добре оформени и стегнати, дупето добре очертано, а бюста добре повдигнат.

За бедрата в повечето фитнес зали има много уреди, препоръчваме ви да започнете тренировката с леко загряване на велометъра. След това направете леки упражнения да разтегнете и до загреете мускулите на краката и преминете към степера. Този уред имитира изкачването на стъпала, упражнение което натоварва ефективно предната част на бедрото.

След като направите нужния брой минути на степера, преминете към упражнението клякане с тежести, може да използвате щанга или прав лост всичко е според вашите усилия.

Напаните с дъмбели е също добър вариант за оформяне и стягане на бедрата.

Имайте в предвид, че целулита е козметичен проблем, който засяга жените в различна възраст както млади така и по-възрастни. Добре е да правите поне веднъж седмично упражнения, да спазвате специална антицелулитна диета, ако сте предразположени към появата на целулит и най-ефективното средство срещу целулит това е антицелулитния масаж.

По-пухкавите дами трябва да внимават, при екстремно отслабване риска от поява на стрии е значителен, поради тази причина се препоръчва умерено отслабване съчетано с прием на много вода и витамини!

“ title=“Fit chalenge“>

източник:http://tq-jenata.com

снимка: cc.bingj.com

No Comments Yet

Leave a Reply