Искате дълга и здрава коса…ето как

Може би сте забелязали, как косата след като я поострижете расте бързо, но след това забавя буйния си растеж и започва да цъфти. За да се предпазите от този проблем, който застига много жени е добре да правите подхранващи маски за коса, ако сте фенове на екологичните продукти, без консерванти, доба идея е да си направите домашна маска за бърз растеж на косата.

Предимства на домашните маски

Домашните маски се приготвят лесно и бързо. Те са толкова ефективни, колкото и маските закупени от магазина, но за разлика от тях домашните маски за коса не съдържат консерванти, виждате точния състав (а не само обозначеното върху етиката състав). Не на последно място стои и финансова страна, при домашните маски за коса сумата, която трябва да платите е минимална, защото се използват налични в почти всеки един дом продукти.

Маска за коса с рициново масло

LONGhair
stylecraze.com

Рициновото масло е един от най-мощните стимулатори на растежа за косата, който може да бъде открит в домашни условия. Ако нямате рициново масло, може да го закупите от всяка една аптека. Рициновото масло се използва в чист вид. Предварително се загрява на водна баня (затопля се съвсем леко) и се втрива в корените на косата.

След като намажете добре скалпа, покрийте главата с хавлия и оставете маската да подейства около 30 минути. След това измийте косата с топла вода и шампоан. Имайте в предвид, че рициновото масло се измива трудно от косата, трябва да изплакнете косата много добре.

Друг вариант на тази маска е съчетанието между рициново масло, водка и лимон. От всичките продукти се поставя равни количества в подходящ съд. Получената смес се намазва отново в корените на главата. След 30 минути се измива отново с шампоан.

Само след няколко процедури с някоя от тези маски, ще забележите, че косата ви започва да изниква и расте значително по-бързо, намалява се количеството на окапалата коса и намалява пърхота.

Маска за коса с горчица

Една малко по-нетрадиционна маска за коса е тази с горчица. Добре е да се използва прах от горчица, а не течна! За да приготвите тази маска за коса смесете две супени лъжици прах от горчица с две супени лъжици зехтин, захар и малко вода. Ако искате да имате още по-силен ефект добавете и един жълтък.

Маската се нанася само в корените, старайте се да изолирате краищата. Увийте косата в хавлия и престойте с нея 20 минути след това измийте косата с шампоан и изплакнете добре.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:drugstoreprincess.com

No Comments Yet

Leave a Reply