Как да си направим бебешко одеалце за игра

Всички знаем че малките палавници обичат да си играят на земята. Често майките предпочитат децата им да не са директно върху пода и затова им купуват различни детски гимнастики, постелки и други подобни.

Днес ще ви предложим как собственоръчно да си направите такава постелка за игра, при това ще е много забавна за вашето мъничко човече.

Ще ви бъдат необходими няколко цвята памучен плат, малко старо вече непотребно одеяло, дунапрен или друг тип подпълващ материал, конци, шевна машина, и игла.

bebe1

Ето и какво точни трябва да направите:

1. Ако искате да стане с цветовете на дъгата, трябва да си подсигурите такива платове, след което да си направите квадратчета 5/5 см, които да захванете едно за друго като ги подреждате цветове по диагонал.

2. От всеки цвят правите други квадрати с размери 15/15 см, които ги подпълвате с дунапрен или пък стари чоропогащи или нарязани стари фанелки, ако нямате дунапрен. Съберате краищата на квадрата все едно ще връзвате торбичка и след това ушивате плътно, така че да не може да изтече пълнежа.

3. Хубаво е да са минати на машина, ако нямате такава и една по-голяма игла ще свърши работа, но ще ви бъде по-трудно.

4. След като вече сте направили всичките топки трябва да ги зашиете за предварително приготвените малки квадратчета, закрепени едно за друго. Всичко това зашийте за старото одеялце и накрая украсете със закачливи къдри или ресни за да има завършен вид.

 

Мили мами сами ще се убедите каква заигравка сте сътворили за малките си човечета.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply