Как да се отървем от мазната кожа?

Мили дами сигурни сме, че много от нас страдат от явлението мазна кожа, но въпреки това не правим нищо за да се отървем от нея. Повече просто я приемаме и когато се озовем в аптеката за поредния крем се насочваме към тези за мазна кожа. Трябва да знаете, че мазнината която произвежда нашата кожа е много полезна, но тя трябва да е в определени граници. Всичко над тези норми ни е в повече и трябва да се балансира. Производството на повече мазнина може да бъде признак на много проблеми, като: внезапен пробив или акне.В тази статия ще ви дадем няколко много полезни съвета за това как да се отървете от мазната кожа.

In the mirror

1. Повечето от вас са наясно колко полезни са плодовете за кожата, но те също играят много важна роля при премахването на излишната мазнина от кожата. Правете си често плодови маски!

2.Млякото също е много добър продукт за мазна кожа. Измивайте лицето с прясно мляко и ще видите как част от мазнината ще се отмие заедно с него. Също така с течение на времето разширените пори ще се затворят. Също така можете да вземете кисело мляко, което да поставите на лицето за 10-15 мин, ако нямате кисело мляко може да напоите козметичен тампон с прясно и отново да поставите на лицето. Ще се убедите сами в резултата.

 

3. Мед – знаем колко е полезен меда не само за кожата, но и за целия организъм.Поставяйте чист мед за 15 мин. на лицето си и след това отстранете с хладка вода. ь

honey

4. Споменахме вече киселото мляко, то и неговите лактобациликус помагат за почистване на излишната мазнина от кожата.

 

5. Използвайте ледени кубчета. вземете по едно кубче във всяка ръка и обтривайте цялото лице за около 5 -10 мин. това не само ще намали омазняването, но и ще освежи цялостно кожата.

oilskincubs

6. Можете да измивате лицето си с кокосово мляко, което съдържа полезни минерали. то ще поддържа кожата ви овлажнена и ще балансира омазняването.

 

Е това е… пробвайте и се убедете сами 😉

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply