Как да постигнем красив силует?

Красотата и елегантността не са въпрос на килограми, а е преди всичко здраве, свежест и излъчване. Повечето модерни диети, макар и ефективни като резултат на първо време, заробват организма със странични ефекти, нарушен естествен баланс и изтормозено съзнание от постоянните лишения. Когато храним тялото си балансирано, здравословното и оптимално тегло е естествен резултат. Диетичните видове хляб са верен съюзник в поддържането на красива и елегантна фигура, защото правят това лесно и ефективно и превръщат диетичното хранене в удоволствие.

Каква е формулата?

За поддържане на оптимално тегло е проста: консумирайте свежи сезонни храни, разход на калории по-висок от приема им и ежедневна физическа активност. Задължително е и удоволствието от храната и всичко, което правим! Ако наказваме тялото си с неприятни емоции, лишения и мъчителни процедури, то няма лесно да се излъже и да ни се отблагодари с желаната визия или ще ни вкара в порочния кръг на йо-йо ефекта.

 

siluet1
photoshootbloger.blogspot.tw

Съвети:

1.Променете начина, по който гледате на храненето – то е най-важната грижа за организма, а организмът е най-важното, което имате.
2.Започнете да консумирате повече полезни храни, максимално близки до натуралното им състояние, богати на разкрасяващи и подмладяващи хранителни вещества, много от които се губят при складирането, преработката и готвеното.
3.Премахнете от менюто си продукти с вредни добавки като консерванти, химикали, оцветители и други подобрители на вкуса, структурата и срока на годност на храната и са основна причина за затлъстяването и нарушения естествен баланс в организма.
4.Изхвърлете синтетичните препарати за отслабване, защото нито една готова добавка не може да замени набавянето й по естествен начин – магията на натуралните храни е в това, че в тях природата е балансирала достатъчно умно веществата да са максимално добри за нас.
5.Доверете се на интуицията на тялото си и неговия естествен ритъм – то най-добре усеща кога и колко на брой да бъдат храненията на ден. Уверете се, че имате достатъчно време между порциите и се хранете само тогава, когато усетите глад – това е естественият начин на стомаха да ви каже, че е празен. Умереността и редовността са ключът към красивата фигура.
6.Помнете, че водата е по-важна за красивото и здраво тяло дори и от храната. Редовната хидратация отмива от организма натрупаните токсини, засилва способността на тялото да обработва храната и повишава енергията.
7.Приемането на големи количества вода, но без физическа активност ще има нулев или обратен ефект. Ако вплетем физическите упражнения в ежедневните си дейности и сме активни поне 30 минути дневно, ще изразходваме достатъчно калории, за да отслабваме здравословно и да поддържаме успешно желаната фигура. Важно е, нещата, които правим да ни носят удоволствие – танци, плуване, туризъм, фитнес, каране на колело или просто повече ходене пеша и движение вкъщи.

 

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:fabfashionfix.com

No Comments Yet

Leave a Reply