Как да поставим тъмно червило?

Тъмното червило е адски модерно, страхотно е за есента и зимата, а за парти вечер си е направо удар в целта!

То може да придаде женственост, магнетизъм и истинска класа на всяка мацка. Стига тя да знае как да се възползва от предимствата му обаче! Затова сме ви подготвили няколко практични съвета как да носите такъв грим продукт…

Първото най-важно нещо, което трябва да направите, е да подберете правилния нюанс червило. А за целта е необходимо да разберете какъв точно е вашият тен – топъл, студен или неутрален. Лесен трик да го направите е като обърнете внимание на цвета на вените, които прозират върху вътрешната страна на китката ви. Ако те са със син отенък, значи сте студен тип. Зелените и жълто-зелените вени означават топъл тен, а лилавеещите – неутрален.

Тоналността на червилото ви зависи и от бижутата, които обичате да носите. Ако си падате по златото, значи е добре да заложите на цветове, които подхождат на по-топъл тен. Любителките на среброто, нека изберат продукт за студен тен, а тези на състарените метали и розовото злато на неутрален или топъл тен.

Но как да изберете правилният тон червило според вашия тен?Независимо колко тъмен е продуктът, той винаги има определени нюанси и отблясъци. Розовите и тези в цвят патладжан подхождат на студен тен. По-златистите и медни отблясъци са за топлия тен, а натурално кафявите или тези в цвят бордо са за неутралния тен.

Има и няколко изпитани правила, към които е добре да се придържате, когато залагате на тъмно червило. Разбира се, можете и да експериментирате, но ако не сте опитни в макияжа и искате да сте сигурни, че изглеждате стилно, доверете им се!

DARKlipstick1
25.media.tumblr.com

1. Изравнете добре тена на лицето си! Тъмното червило подчертава всички несъвършенства, така че постарайте се да прикриете тъмните кръгове под очите и петънцата с коректор в малко по-светъл тон от този на фон дьо тена ви. За да откроите устните пък, можете да го използвате и за контура около тях.

2. Добре е да подчертаете очите си с очна линия! Тя не се натрапва, но пък откроява погледа и го прави магнетичен. Ако използвате сенки, нека те са в неутрален цвят – най-вече за свежест и блясък.

3. Задължително подчертайте веждите! Така ще постигнете баланс.

4. Използвайте хайлайтър за областта под веждите и най-изпъкналата зона на скулите – точно под слепоочието. Но в умерено количество!

5. Нанесете малко руж! Той трябва да е токова, колкото да придадете свежет на излъчването си.

източник: beu.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply