Как да подобрите тена на лицето си

Мечтаете за чиста, гладка и свежа кожа? Да имат идеална кожа – това е мечтата на много жени… И вие навярно знаете, че кожата се нуждае от защита от ултравиолетовите лъчи, от тонизиране, овлажняване и още много, много други неща. Изпълнявайки следните 7 прости правила за грижа за кожата, скоро ще постигнете желаните резултати:

1. Пийте много вода
Разбира се, вие знаете това. Кожата трябва да се овлажнява не само отвън, но и отвътре. Въпреки това, голяма част от вас забравят за това просто правило.

beautyface
fashionncare.com

2. Почиствайте лицето
Още едно златно правило при грижа за кожата… Никога не си лягайте вечер преди да сте почистили внимателно лицето си от грима, не нанасяйте козметични продукти на непочистена кожа и не използвайте чужди козметични продукти (най-вече пудра и руж).

3. Дръжте косата по-далеч от лицето
Коса бързо поема прах и мръсотия. Така че, дръжте по-далеч косата си от лицето, особено когато нанасяте пяна или лак за коса, или каквито и да е продукти, които могат да предизвикат раздразнение и замърсяване на кожата.

4. Не злоупотребявайте с козметичните процедури
Почистване на лицето и други подобни процедури можете да правите не повече от два пъти месечно. В противен случай, посещенията ви при козметика може да имат отрицателен ефект върху красотата на вашата кожа.

5. Овлажнявайте кожата всяка вечер
По време на сън кожата се възстановява и обновява, за това е много важно да не забравяте за нейното овлажняване. Нощните кремове за лице обикновено са много по-подхранващи и мазни, отколкото дневните.

beautysleep
contempospas.com

6. Домашни рецепти за красота
Рецептите на нашите баби все още са актуални! Маски от краставици, ягоди, памучна кърпа напоена в мляко – всичко това е много полезно за кожата. То допринася за нейното почистване и възстановяване. Естественият пилинг от захар и зехтин нежно и леко почиства кожата.

7. Пълноценният сън
Най-простете и ефективни рецепти за красота са пълноценният сън и разходките на чист въздух. Не забравяйте, че никакви козметични средства не са напълно в състояние да скрият следите от безсънна нощ или недостига на кислород. 7-8 часа сън предотвратява ранното появяване на бръчки и поддържа еластичността на кожата.

Както вече сте разбрали, не е никак трудно да имате блестяща и здрава кожа. Така че, започнете с прилагането на тези простички правила от днес!

 

 

 

източник:http://www.zaneya.com

снимка: fashionncare.com

No Comments Yet

Leave a Reply