Как да комбинираме цветовете, когато се обличаме

Не е важно колко са скъпи дрехите ви, ако не можете да ги комбинираме правилно. Стилът е нещо, което някои хора го носят в себе си по рождение, други го изграждат с години, а трети ползват услугите на специалист за да могат да изглеждат добре и изискани в дрехите на които залагат в ежедневието си. Ето няколко идеи как бихте могли да съчетаете основни цветови комбинации.

Трябва да постигате хармония в своята визия. Разбира се, аксесоарите са важни и допринасят много за цялостната визия, но на първо място трябва да се научите да комбинирате цветовете по такъв начин, че никога нищо да не е прекалено.

Черно

colores6
Pinterest

Черното е един наистина невероятен цвят, защото има магическото свойство да прави хората по-слаби. Освен това черният цвят е цветът на елегантността и изискаността. Именно поради това повечето мъже и жени при официални поводи се обличат именно с черни костюми и черни рокли. Лесно се комбинира с почти всички цветове. Избягвайте обаче да носите черно в комбинация с други тъмни цветове – кафе, тъмно синьо. Също така не носете черни дрехи всеки ден. Все пак, наред с всичко, за черното казват, че се носи от хора които не обичат да се натрапват или пък да бъдат забелязани.

Черното е цвят за вечерта и за през зимата. Подходящи са черните палта, жилетки, шалове.

Бяло

colour4
Pinterest

Бялото е основен цвят в нашия гардероб. Със сигурност имате повече от една бяла блуза. Стои добре с почти всички цветове, въпреки че не е препоръчително да се носи с бежово или цвят слонова кост. Белият цвят е идеален за лятото. Можете да носите не само бели ризи, а и широки бели рокли, панталони, обувки.

При студено време се носи близо до лицето – блузи, поло, спортни дрехи, шапки.

Бялото представлява и чистотата, затова и традиционните булчински рокли са в бяло.

Сиво

coloures8
choies.com

Сивият цвят е неутрален цвят. Стои добре с червено, винено и всякакви други от тази гама. Комбинира се и с цветовете зелено и синьо. При аксесоарите този цвят е представен от сребърните бижута.

Зелено

coloures7
fashionablykay.com

Това е цвят, малко използван от жените, тъй като се свързва по-скоро с камуфлажните дрехи, но при вечерните дрехи е много подходящ в следните нюанси – смарагдово зелено и кисело зелено.

Ако използвате зелено в ежедневието си, използвайте маслиненото или войнишкото зелено и го комбинирайте в дрехи в кафяво и бежово.

Кафяво

colour8
Pinterest

Принадлежи към цветовете на земята. Комбинира се добре с други тонове от същата гама – бежово, шампанско, слонова кост. Подходящи аксесоари в тази гама са златните бижута. Това е цвят, който не трябва да липсва от гардероба ви. Още повече,  че е много популярен особено при кожените дрехи и аксесоари – якета, чанти, обувки.

Синьо

fashionstyle2
Pinterest

Това е цветът на денима! Отива си със сиво, кафяво,зелено, червено и кремави цветове. Ако е много тъмно, също като черното може да прави фигурата ви по-слаба. А, ако е много светло, като небето, е добре да се носи близо до лицето, защото му придава светлина.

Синьото е изключително неофициален цвят, ако го носите на дънките си, подходящ за всеки сезон, в комбинация с високи боти или пък ниски пантофки.

Надяваме се да сме ви били полезни! Да се облечете с вкус си е цяло изкуство. Несериозно би било да грабнете някакви дрехи от гардероба, колкото да сте облечени. Както се казва в една стара поговорка „по дрехите посрещат…“, така че не забравяйте , че първото впечатление винаги е много важно. Добре подбраните дрехи говорят много за вас и вашата същност, затова трябва да подходите много сериозно към цветовите комбинации, за да не изпадате в неловки ситуации.

 

 

 

източник: www.dama.bg

снимка: persunmall.com

No Comments Yet

Leave a Reply