Как да започнем деня си заредени с добро настроение ?

Ако сутрин не се събудим с добро настроение – трудно ще започнем правилно денят. Лошото настроение може да обърка деня и да предизвикате всички беди, които може да ви се случат в един ден. Как да започнем деня с добро настроение и да бъдем в хармония със себе си и света около нас. Ето няколко неща, които ще ни помогнат:

1.Подредете нещата
За да бъде сънят добър, а утрото спокойно се подгответе от предишния ден – ако нещо може да бъде довършено – довършете го, ако не можете го прехвърлете в списъка със задачи за утре. Вижте прогнозата за времето, пригответе си дрехите, закуската за децата, погледнете дали са подготвили и те за новия ден. Преди да заспите си представете новия ден, такъв какъвто бихте искали да бъде, вашият идеален ден.
Смята се, че най-добрия начин да се настроите положително е като мислите положително на границата на съня, когато може да въздействате на подсъзнанието си.
Спомнете си българската поговорка, утрото е по-мъдро от вечерта. Или си спомнете за Скарлет О‘хара, която казваше „И утре е ден“ и се справяше с трудностите.

2.Дайте си време на разсънване
Не трябва да ставате в последната възможна минута, това е свързано с нерви, напрежение и е предпоставка за напрегнат ден. Ако станете 10-15 минути по-рано ще имате възможност да се подготвите за работа, да имате спокойствие и време да направите малко упражнения, да изпиете едно кафе, да закусите, да се настроите за деня и той може да мине по-малко различен начин. Имате време да подредите и

3.Задачите за деня
Това са нещата, които трябва да бъдат свършени, по важност, час и по време, което изискват за да бъдат направени. Така сте подготвени и имате план как ще мине денят ви

4.Движение
Ако сутрин отделяте 20 мин за да направите упражнения или йога това е полезно и за тялото и за настройката за деня. Но ако нямате този навик вървете пеша всеки ден преди работа около 500 м, това може да е и разстоянието до спирката или от спирката до работа. Така ще можете да се насладите на утрото и ще се подготвите за деня – това е ваше време – времето когато можете да мислите, да си представяте и да вземате решение.

Няколко стъпки, които със сигурност ще направят началото на новия ден по-добро.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:beautymagazineqq.com

No Comments Yet

Leave a Reply