Как да запазите емоцията по между си

Не е нещо необичайно след дългото време заедно да се получи известно еднообразие и пасивен комфорт помежду ви. Това почти винаги се случва, но не бива да го приемате като нещо нормално. Периодът е опасен, защото липсата на вълнение и емоции може драстично да ви отчужди. И, за да избегнете това, трябва да направите няколко съвсем дребни усилия.

 

1. Смейте се много

Например, попадате в задръстване. Вместо да се ядосвате, вижте в ситуацияташанс да прекарате повече време заедно. Разказвайте си вицове или смешни случки. Колкото повече забавни моменти имате, толкова по-приятно ще ви бъде заедно.

 

2. Бъдете непредсказуеми

Не е нужно всеки ден. Но поне от време на време „шокирайте“ приятно половинката си. Спомнете си как, когато бяхте дете, се вълнувахте при мисълта, че ви очаква нещо ново – първата екскурзия, подаръците за рождения ден, почивката на морето. Това са емоции, които много силно сближават хората. Възползвайте се от този факт.

 

3. Бъдете мили

Топлите думи и отношения много често са пренебрегвани, да не кажем потъпкани. Двойките приемат, че дори могат да са по-груби помежду си, защото това ще им бъде простено. А в същото време се държат мило с колеги и непознати. Пълно безумие! Проявявайте готовност за подкрепа, използвайте нежни обръщения, забравете за обидите и шеговитите подигравки. Те не винаги могат да се подминат с лека ръка.

pashion1

снимка:http://lillyunique.tumblr.com

4. Казвайте си какво означавате един за друг

Моментално разкарайте нагласата, че той или тя си знае какво означава за вас. Ежедневно благодарете на своя партньор за всичко, което ви дава. Не гледайте само кусурите, а напротив – съсредоточете се върху хубавото. Казвайте си, колко ви е приятно заедно и как се чувствате щастливи, че сте един до друг.

 

5. Махнете телевизора от спалнята

И лаптопа също! Направете леглото вашето си място, където можете да си говорите с часове или да правите страстен секс. Нека нищо не ви разсейва и отнема тези прекрасни и изключително важни за връзката ви моменти.

 

Естествено има още много неща, които да запазят емоцията помежду ви. Но вие стартирайте с тези, а останалото ще ви хрумне от само себе си. Просто е важно да запомните, че любовта, колкото силна и истинска да е, също има нужда от усилия и грижи.

 

 

 

източник: beU.bg

снимка: flickr.com

No Comments Yet

Leave a Reply