Как да възстановите изстощената коса

В периода на есента и зимата е нормално косата да придобие по-изтощен вид. Променливото време, влагата, студа… Всичко това оказва негативно въздействие върху здравината и блясъка на косъма. Като добавим и хилядите процедури по сушене, изправяне и къдрене, които зачестяват в сезона на партитата в града, ситуацията става доста заплетена.

Точно затова, момичета, сме ви подготвили 3 вълшебни маски за коса.Те ще подхранят и хидратират кичурите ви в дълбочина, ще върнат жизнения им вид, здравината и блясъка им. Изобщо, рецептите се славят с изключителния си ефект върху косата! Нещо, в което можете да се убедите сами…

hairmask2

                                                                                                          www.theblush.com

Маска с черен чай

Просто смесете 8 с. л. топъл черен чай с 2 с. л. ром и разбъркайте добре. Най хубаво е да нанесете маската с помощта на пулверизатор. Така ще напръскате косата равномерно. След това изчакайте маската да подейства за около 1 час. Накрая изплакнете и измийте косата си с любимия шампоан и балсам.

Маска с жожоба и мед

Смесете 5 с. л. боров мед с 2 с. л. масло от жожоба и разбъркайте добре. Нанесете маската върху косата си и изчакайте да подейства за около 10 минути. Накрая изплакнете с топла вода и измийте с любимия си шампоан и балсам.

Маска със зехтин, жълтък и алое вера

Смесете 4 с. л. затоплен зехтин с 5 с. л. масло от алое вера и 3 жълтъка.Смесете добре и най-добре нанесете маската върху косата си с помощта на гребен. Хубаво е да оставите маската да действа около 4 часа, така че направете я в неделя, например, когато имате време да релаксирате. След това изплакнете с вода и измийте с шампоан и балсам.

източник: beU.bg

No Comments Yet

Leave a Reply