Какво ни носи новолунието в Стрелец

Дойде последното Новолуние за годината! Време да стартираме нещо ново, което да има развитие и да дава плод през следващата година. Стрелецът е огнен знак, той ни вдъхновява с проекти за бъдещето, помага ни да обхванем по-голямата картина, носи изобилие и разширение. Управител е Юпитер – планетата на късмета, така че това, което посеем сега, ще е под щастлива звезда. Стрелецът е свързан с шанса, благополучието, развитието, ученето, преподаването и публикуването, интуицията, вярата, религията, философските ни възгледи, пътуването в чужбина, каузите, оптимизма, вдъхновението, приключенията и творчеството. С всичко, което води до излизане от досегашните ни граници и надзъртането в непознатото, с това, което предизвиква нашето въображение.

Юпитер е в напрегнат аспект към Новолунието, което показва, че новото начало няма да е сигурно и предвидимо, ще изисква от нас да се осмелим и да скочим. Най-вероятно няма да знаем, какво точно да направим и как да подходим, но има една по-голяма сила, която ни води и тегли, и кара краката ни сами да се задвижат, дори да не знаем, къде точно ще е следващата ни стъпка. Важно е да възнамерим, да насочим вниманието си в посоката, в която искаме да поемем, да се прицелим в целта и да пуснем стрелата си.
Марс (енергия, импулс) и Уран (внезапност, електричество) са в напрегнат аспект и може да се чувстваме като бръкнали в контакта – сякаш по тялото ни пробягват електрически импулси и не можем да седим на едно място, сякаш всички ни пречат и ни се мотаят в краката. Възможни са гневни изблици, конфликти и сблъсъци, както и пробиви в осъзнаването, внезапни ситуации, водещи в последствие до освобождение и олекване. Помага ни това, че Новолунието е в хармоничен аспект към Марс-Уран, така че ако сме осъзнати, можем да ползваме тази енергия за нещо градивно. Ако усетим, че отвътре ни ври и кипи (вместо да си го изкарваме на околните), да се втурнем да покоряваме нови върхове, да пътуваме, да спортуваме, да се отдадем на нови и вдъхновяващи преживявания. Сега е моментът да излезем от рамките, които сами сме си създали!

Венера навлезе в Скорпион (дълбочина, страст, сексуалност ) и образува хармоничен аспект с Нептун (сливане, романтика, нежност), във въздуха се носят флуиди и сме настроени на любовна вълна. Скорпионът иска пълна отдаденост, при него нещата са „всичко или нищо“, така че сме склонни да поемаме рискове, да извадим тайните си увлечения наяве, да навлезем в по-дълбоки, интимни отношения.

Квадратът между Уран и Плутон продължава да се затяга. За него много се изписа и има информация в предишните материали, но накратко припомням, че е свързан с трансформация, катарзиси, трусове, проглеждане, разрушаване на ненужното и разместване на ключови сфери от живота ни. Най-точен ще бъде на 25ти декември, а всеки път, когато някоя от по-бързите планети го аспектира, можем да очакваме конкретни събития. В момента той е допълнително активиран от Марс, а датите, в които и Луната засилва влиянието му са 13ти, 20ти и 26ти декември. В тези дни е добре да сме бдителни за знаци от съдбата, да внимаваме с реакциите си, да сме по-осъзнати за решенията, които взимаме и за посоките, които избираме.
Честито Новолуние на всички ни !!!

 

 

 

 

 

източник: http://www.bogomila.net/

снимка: www.loveinlife.ro

No Comments Yet

Leave a Reply