Какво не знаем за акнето?

Акнето е един от най-неприятните кожни проблеми, както при жените така и при жените. То не само е болезнено понякога, но може да помрачи красотата на лицето. От това самочувствието ни страда. Ако го оставим без да го третираме по някакъв начин, състоянието на кожата може да се влоши и проблема да се задълбочи.

Почти всеки един от нас е похарчил състояние за различни кремове и специализирани почистващи средства в желанието си да се избави от този досаден проблем, но как да разберем кое от всички тези мазила ще е подходящо за нашата кожа?

Ако сте ги пробвали всички и резултатът не ви удовлетворява спокойно може да се доверите на натурални маски помагащи в подобна ситуация. За щастие има голямо разнообразие от такива и пред вас  ще е на дневен ред дилемата коя точно да изберете.

Задава ли ли сте си въпроса – На какво се дължи акнето?

Много е важно да поддържате кожата чиста, за да не се стига до подобен проблем. Ето няколко фактора, които влияят и с които трябва да се съобразим ако искаме да имаме хубава и гладка кожа:

1. Акне може да ви излезе в следствие на неправилно хранене или начин на живот. Когато се храните с т.н. “junk food“ няма как да очаквате кожата ви да е изрядна. Имайте в предвид, че тази храна е много мазна и ще ви докара не една и две пъпки. Така,че най-добре стойте далеч от подобна храна.

 

2. Дехидратацията също води до поява на досадните пъпки. Липсата на вода в организма е една от основните причини да задържате токсините в организма, затова пийте много от тази така важна течност и ще видите колко добре ще се чувства вашата кожа.

 

3. Не правете грешката да си лягате вечер с остатъците от грим по лицето ви. Това е пагубно за кожата. Почиствайте хубаво с подходящ спрямо вашата кожа лосион.

 

4. Избягвайте да миете лицето си със сапун. Почистващите продукти са много по деликатни и не исушават кожата, така че ползвайте тях.

 

5. НЕ стискайте и НЕ чоплете вече появили се пъпки. Това често води до инфекции. Доверете се на козметик.

 

Мака с Хума против акне

Хумата върши чудеса с акнето. Разтворете 1/2 пакетче прахообразна хума с прясно мляко, така че да се получи плътна каша, след което добавете 1 с.л. мед. Нанесете и останете така докато изсъхне. Почистете с помощта на козметичен тампон и хладка вода, след което нанесете крема който ползвате!

 

Успех момичета 😉

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка: http://www.topinspired.com

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply