Какво е любовта според най-малките…

Любовта е едно от най-удивителните чувства. Тя идва при нас под много форми и има много различни вариации. Има способността да ни удивлява и изненадва постоянно.

В ума на невинното дете любовта е съвсем друго измерение, защото те приемат нещата по много по-различен начин от възрастните. С откровеното си и чисто мислене понякога са способни да ни разсмсеят, друг път да ни разплачат, а понякога просто ни карат да спрем за малко и да се замислим.

Умът на детето е отворен, безкраен и изпълнен с чудеса. То не е изпитало съкрушение или разочарование и вижда любовта по толкова различен начин. Ето какво означава тя за тя:

„Когато някой те обича, начинът, по който произнася името ти е различен. Ти просто знаеш, че името ти е в безопасност в неговата/ нейната уста.” – Били, 4г.

„Любовта е онова, което те кара да се усмихваш, когато си уморен.” – Тери, 4г.

„Любов е, когато кажеш на момче, че харесваш ризата му, а после той започва да я носи всеки ден.” – Ноел, 7г.

„Любов е, когато мама даде на татко най-хубавата част от пилето.” – Елани, 5г.

„Когато баба се разболя от артрит, тя повече не можеше да се свива и да лакира ноктите на пръстите на краката си. Оттогава дядо прави това за нея постоянно, дори когато получи артрит на ръцете. Това е любов.” – Ребека, 8г.

„Любовта е това, което е в стаята на Коледа, ако спреш да отваряш подаръците и се заслушаш.” – Боби, 7г.

„Любовта е, когато момичето си слага парфюм, момчето – афтършейв и после излизат и се миришат.” – Карл, 5г.

„Любов е, когато мама види татко миришещ и потен и въпреки това казва, че е по-красив от Брад Пит.” – Крис, 7г.

„Любовта е да целуваш постоянно. После, когато се умориш да целуваш, все още искаш да сте заедно и не спираш да говориш. Мама и татко са точно такива. Малко са гадни, като се целуват постоянно.” – Емили, 8г.

„Любовта е като възрастна жена и възрастен мъж, които са все още приятели, дори когато се познават напълно един друг.” – Томи, 6г.

„Любов е, когато дадеш на някого от пържените си картофки, без да искаш в замяна от неговите.” – Криси, 6г.

„Любов е, когато мама прави кафе на татко и си отпива, преди да му го даде, за да се увери, че е хубаво.” – Дани, 7г.

„Когато обичаш някого, миглите ти пърхат нагоре надолу и малки звездички излизат от теб.” – Карън, 7г.

„Наистина не трябва да казвате „Обичам те” ако не го мислите. Но ако сте уверени, трябва да го казвате много. Хората забравят.” – Джесика, 8г.

“ Целувай добре. Може да накара жена ти да забрави, че никога не си изхвърлял боклука” – Ранди, 8г.

„Само погледнете дали мъжът ще плати сметката. Така ще познаете дали е влюбен.” – Джон, 9г.

„Любовта ще те открие, дори да се опитваш да избягаш от нея. Аз се опитвам да се скрия откакто бях на 5, но момичетата продължават да ме откриват.” – Боби, 8г.

„Ако да се влюбиш е подобно на това да се научиш да спелуваш, не искам да го правя. Отнема прекалено много време.” – Лео, 7г.

„Предполагам трябва да бъдете простреляни със стрела или нещо такова, но останалото се предполага, че не е толкова болезнено.” – Харлен, 8г.

„Не бива да целуваш момиче, освен ако нямаш достатъчно пари да ѝ купиш пръстен и DVD, защото тя ще иска да гледа видеото от сватбата.” – Джим, 10г.

 

 

 

източник: http://inews.bg/

снимка: pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply