Какво дърво си според датата ти на раждане?

Чували ли сте за Друидите? Това са свещеници в келтските племена. Според техните вярвания, хората са създадени от боговете на дърветата. Което означава, че всеки човек притежава някои особени характеристики, както и нужди в живота, в съответствие с неговото рождено дърво. А кое е то, зависи от датата на раждане.

 

23 Декември – 1 Януари

25 Юни – 04 Юли

Ябълка

Това са добре сложени, чаровни хора, често и високи. Много добронамерени, понякога наивни, готови са и ризата от гърба да си свалят за човек в беда. Те са много сантиментални и чувствителни. Понякога оставят впечатление за несериозни, дори леко отвеяни, но истината е, че са много интелигентни.Много бързо усвояват и запомнят информацията, стига да им е интересна. Ако срещнат подходящ партньор, са изключително любвеобилни и верни. Но са склонни да правят драми, просто за разнообразие.

 

2 Януари – 11 Януари

05 Юли – 14 Юли

Ела

Много горди, аналитични и упорити личности. С изтънчен вкус, не позволяват да им се налага мнение, гонят целите си докрай, но понякога са прекалено твърдоглави. Обичат трудните ситуации, защото тогава най-много се открояват с висок интелект и точен подход. На тях можете да разчитате изцяло! В любовта не се дават лесно. Имат си изисквания и те трябва да бъдат покрити. Щом се влюбят, обаче, обичат безгранично.

 
12 Януари – 24 Януари

15 Юли – 25 Юли

Бряст

Спокойни и уверени хора, към които противоположния пол проявяваизключителен интерес. Благородни са, вярват в човешките ценности, даже понякога си позволяват да четат морал. Здрав разум, сръчни ръце, голямо сърце! Не се чудете, че понякога хич не си дават зор. Те обичат да им е комфортно и щом това значи да го карат по-леко, така ще бъде. Да знаете, обаче, че в тях има толкова много скрита страст, че, ако решат, ще ви вземат акъла в леглото.

 
25 Януари – 03 Февруари

26 Юли – 04 Август

Кипарис

Тези персони са много адаптивни. Могат да бъдат щастливи при всякакви обстоятелства. Не се забъркват в проблеми, макар понякога да са леко груби в изказванията си. Сантиментални са, абсолютни мечтатели, за тях има много по-стойностни неща от властта и парите. Могат да дадат много любов, стига, обаче, човекът отсреща да си я заслужи. Но най-особеното при тях е, чеприсъствието им има някакъв успокояващ ефект.

 
04 Февруари – 08 Февруари

05 Август – 13 Август

Топола

Тези хора са най-чувствителни към промените, но и много държат на свободата си. За тях е истински ад някой да им налага неща, които не искат. В любовта са супер чувствителни. И най-дребната грешчица направо разкъсва сърцето им. Затова бъдете изключително внимателни с тях. Това, което често им пречи в живот, е носталгията по миналото. Трябва да приемат, че животът върви напред и им дава хиляди шансове за истинско щастие.

 

09 Февруари – 18 Февруари

14 Август – 24 Август

Кедър

Динамични, уверени, забавни и много интуитивни хора. В същото време, обаче, по-добре не се шегувайте пиперливо с тях, защото са много чувствителни на тема его. Обичат да са в центъра на вниманието, обичат и последната дума да е тяхна. Стремят се към лукс и удобства, но нищо не им пречи да нощуват и под открито небе. За тях любовта е нещо прекрасно и не бива да носи тъга и разочарование. Склонни са към крайности, особено в името на целите си.

 

19 Февруари – 29 февруари

24 Август – 02 Септември

Бор

Много смели хора, които не се страхуват да рискуват. Затова обикновено са и много успешни, както в материалната сфера, така и в личната. За тях е важно да си имат собствен дом, при това добре обзаведен. Държат на приятелите си, но винаги на първо място ще поставят човека, когото обичат. Случва се да се поддават на грешния импулс, но пак намират начин да извлекат някаква полза. Тежко на този, който си ги навлече за враг.

 
01 Март – 10 Март

03 Септември – 12 Септември

Върба

Изключително интересни личности. Трудно можете да разберете точно какво се върти в главата им. Много чувствителни са, когато стане въпрос за уважение. Не им налагайте команди, нито пък пренебрегвайте мнението им, защото веднага ще се сблъскате със силния им характер. Те не правят неща насила! Понякога изпадат в меланхолични настроение, но бързо им минава. В любовта трябва да сте търпеливи с тях. Това, че не ви го казват често, не означава, че не ви обичат с цялото си сърце.

 
11 март – 20 Март

13 Септември – 22 Септември

Липа

Невероятни чаровници! Могат да завъртят главата на всеки, защото определено знаят как да използват чара си. Бързо се приспособяват, дайте им, ако щете, палатка и ще направят уютен дом от нея. Но все пак, за тях са важнипарите или по-скоро удобствата, които могат да си купят с тях. Имат практичен и изобретателен ум. Ще ви радват много в любовта, но и често ще ви ревнуват без никаква причина.

 
22 Март – 31 Март

24 Септември – 03 Октомври

Леска

В зависимост от настроението си (а то често се променя), те могат да бъдатнай-милите или най-жестоките хора на света. Обичат да налагат мнението си, но ако вникнете в думите им, ще осъзнаете колко оригинален е техния ум. Освен това са много сръчни и схватливи. Ако имате връзка с тях, ще се постараят максимално да улеснят живота ви. Но пък ваша ще е нелеката задача да поддържате постоянно интереса им. Защото, ако той изчезне, вие ще го последвате.

 
01 Април – 10 Април

04 Октомври – 13 Октомври

Офика

Сладки, очарователни, много усмихнати хора. Но зад крехката външност стои един много устойчив характер. Те изпитват нужда да носят радост на хората, дори когато това им вреди. Силното чувство за отговорност често ги кара да се чувстват виновни, което е и най-слабото им място. В любовта много се раздават, но си искат и своето. Въпреки, че са изключително умни, понякога проявяват наивност и останалите се възползват от това. Не понасят грубостта и агресията.

 
11 Април – 20 Април

14 Октомври – 23 Октомври

Клен

Енергични, винаги в центъра на събитията, много оригинални и дори лекофлиртаджийски тип хора. Имат дарбата да предизвикват откровеността в останалите. Обикновено главата им е пълна с идеи и планове, голяма част от които са нестандартни. Не им пука за общественото мнение, затова понякога изглеждат леко цинични. В любовта им е сложно. Просто държат техния партньор да е също интересна личност с екстравагантно мислене. Кротките и покорни персони хич не са им по вкуса.

 
21 Април – 30 Април

24 октомври – 02 Ноември

Орех

Стилни и изискани, но често и много неуверени хора. Непредвидими са – сигурен си, че ще реагират по даден начин, а те правят точно обратното. Жаждата им за емоции ги кара понякога да си измислят проблеми в любовта. Не се страхуват от риска, не чакайте да седнат да ви се молятили да правят компромиси със себе си. Отлични стратези, разчитат преди всичко на себе си и много държат на своята независимост.

 
01 Май – 14 Май

03 Ноември – 11 Ноември

Жасмин

Усмихнати, комуникативни, лесно водят разговор с непознати. Но само най-близките им знаят колко чувствителни са всъщност и как най-дребното пренебрегване може жестоко да ги обиди. Много подозрителни са и са склонни да приписват изневери на половинките си. Не обичат някой да ги ограничава, това буквално ги депресира. Чувството за отговорност не им е чуждо, но по-добре не им натрапвайте ангажименти. С Жасмините не се живее лесно – бързо се засягат, а след това лошо хапят.

 
15 Май – 24 Май

12 Ноември – 24 Ноември

Кестен

Много красиви хора, с вродено чувство за справедливост. Веднага ще скочат на протест, ако отнемете правата им или ги обвините без основание. Защитават позицията си докрай, независимо от последствията.Предпазливи са, правят си добре сметката, държат на морала, понякога са си направо пуритани. Имат връзки, но се влюбват истински много рядко, да не кажем веднъж. Липсата на доверие се отразява в начина им на държане и често остават криворазбрани. Ако имате връзка с тях, не забравяйте, че те имат безкрайна нужда от съчувствие.

 

23 Май – 03 Юни

22 Ноември – 01 Декември

Ясен

Взискателни личности, които се надсмиват над изпитанията на съдбата. Ходят по ръба и това обикновено им носи успехи. Но, когато трябва, са и адски предпазливи. Те отлично знаят какво искат и още по-отлично знаят какво НЕ искат. Рядко правят грешки в избора на партньор. Оригинално мислене, богата фантазия, уникална връзка между ум и интуиция. Гордеят се с успехите си, защото знаят, че те се дължат единствено на собствените им качества.

 

04 Юни – 13 Юни

02 Декември – 11 Декември

Габър

Отговорни хора, които приемат връзките си като сериозен ангажимент. Не обичат да поемат инициативата, защото се страхуват от грешки. Ако участват в някакви състезания, обикновено взимат големите награди. Иначе са много сладки и изключително откровени. В никакъв случай няма да ви лицемерничат. Хубавото при тях е, че не биха поставили егото над разбирателството, тоест склонни са на компромиси в името на здравите отношения.

 

14 Юни – 23 Юни

12 Декември – 20 Декември

Смокиня

Те просто обожават семейството си и любимите си хора. Имат ежедневна нужда от любов, затова понякога си затварят очите за грешките на партньора си. Работят усърдно, макар по природа да си падат мързеливци. Тоест, способни са да надмогнат себе си в името на успеха. Което е наистина похвално. Във връзката си са чудесните половинки, стига, обаче, да се грижат добре за тях. Никога не ги оставяйте сами да се справят с трудностите! Това може да ги срине емоционално.

 

21 Март – Дъб – пролетно равноденствие

Смели, дръзки и много горди персони. Понякога реагират по-рязко от необходимото. Здраво стъпили на земята, консервативни, предвидливи, животът на другите не ги интересува. Макар понякога да правят огромни жестове, без да чакат отплата, не се заблуждавайте, като цяло за тях е важен собственият интерес. Влюбват се силно, откровени са в отношенията си, но малко се страхуват от брака.

 

24 Юни – Бреза – лятно противостояние

Елегантни, толерантни, тактични и винаги с чувство за мярка. Обичат спокойните и уютни места, интересуват се от духовната страна на живота. Никога не съжаляват за решенията си! В тях се крие много страст, която се страхуват да покажат. Отличават се със силна интелигентност и богато въображение. Не са особено контактни, което често им пречи.

 
23 Септември – Маслина – есенно равноденствие

Умни, спокойни и винаги могат да ти влязат в положението. Случва се да създадат впечатление на незаинтересованост, но това не е така. Само ги помолете за помощ и те веднага ще се отзоват. В любовта уважават личната свобода и поне се стараят да не ревнуват, макар не винаги да им се получава. Въпреки, че не се стремят да получават внимание, то просто се случва. Даже стават известни без дори да се усетят как и защо.

 

21-22 Декември – Бук – зимно равноденствие

Чисти, спретнати, кокетни, обикновено и природно красиви хора. Знаят много добре как да организират живота си. Действат изключително находчиво във всяка ситуация. Не разчитат на случайността! В любовта понякога им липсва въображение, но бъдете сигурни, че имат само добри и много чисти намерения към любимия човек. За тях парите са важни и им е дадено рано или късно да ги имат.

 

 

 

източник: beU.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply