Какво да очакваме в годината на ОГНЕНАТА МАЙМУНА?

Следващата година е годината на „огнената червена маймуна“, според китайския зодиак. Тя стартира от 8-и февруари и според китайския календар е 4713-та година за човечеството. Маймуната е 9-то животно сред 12-те зодиакални знаци в Китай. Тя следва годината на овцата и е преди тази на кокошката. Маймуната е първото животно от цикъла на „метала“. Според китайския зодиак, налице са пет елемента – метал, вода, дърво, огън и земя. Отново според китайските вярвания, маймуната се свързва с два елемента – метал и вода.

Металът до голяма степен е обвързан със златото, докато водата с мъдростта и опасностите. Ето защо е много вероятно в годината на маймуната да сме изправени пред повече събития свързани с финанси. Маймуната е умно, интелигентно, духовито и находчиво животно. То е способно успешно да решава проблемите и с лекота да преодолява всякакви трудности. Възможно е годината на Маймуната да е период на промени в живота и професионалната кариера.

Годината на Маймуната е благоприятна за бизнес, но всички сделки трябва да се извършват много внимателно, а не в резултат на емоции. Особено подходяща ще е 2016-та за нови начинания и поемане на рискове. Освен това обаче, маймуните се отличават с известна доза непостоянство. Затова трябва да сте готови за всякакви обрати. Имайте в предвид, че маймуната може да бъде не само изобретателна, но и коварна, а понякога дори нечестна.

Тя има най-неуравновесеният характер от всички знаци. Маймуната често е душата на компанията, има чувство за хумор, но винаги е лукава и хитра. Общителна е и създава впечатление, че се разбира с всички знаци. Но това съгласие е измамно. Маймуната е доста користна. Игрива, любезна, дори услужлива, тя прикрива мнението си за другите зад показна любезност и приветливост. В действителност тя презира всички други знаци и се смята повече от тях.

Маймуната е интелектуалец и има голяма жажда за знания. Тя много чете, много знае, винаги е в час със събитията в света. Добре образована и има прекрасна памет, което й позволява да си спомня и най-малките детайли от видяното, прочетеното или чутото. В крайна сметка паметта й е необходима, понеже всичко друго й е в безпорядък. Тя е изобретателна до крайност и е способна да разреши най-трудните проблеми с удивителна бързина. Но ако не започне да ги осъществява веднага, може да ги захвърли в самото начало. Маймуната има възхитителна ловкост да заблуждава другите. Тя може да направи за посмешище дори Дракона, който е най-могъщият, издръжлив и ловък.

Тя не се поддава на магнетизма на Тигъра, над който се надсмива. Понеже владее дипломацията до съвършенство и е хитра, Маймуната винаги може да се измъкне от най-трудните ситуации. Тя е независима, по природа индивидуалистка. Нищо не можете да й натрапите или внушите. Тя сама си избира вариантите. Не страда от излишна съвест и няма да се поколебае, ако трябва да излъже в собствен интерес. Тя може да извърши нечестни постъпки, ако е сигурна в своята безнаказаност, и е трудно да бъде разкрита.

Не всички Маймуни обаче са такива и не всички са лъжци. Каквото и да направи, не й се сърдете много, тъй като тя е очарователна и много умела в изкуството да се хареса. Накратко – Маймуната е кариеристка. За това тя има всички основания и шансове. Независимо от отрицателните й качества (тщеславие, послъгване, отсъствие на скрупули), другите знаци търсят сближаване с нея заради проницателния й ум.

Тя е много ловка в дейности с широк размах, хитра във финансовите сделки, великолепен работник във всички области, които изискват съобразителност и осведоменост. Може да постигне успех във всяко поприще и често постига известност, ако следва своето призвание. Трябва

само да избягва словесните излияния, които изморяват хората. Независимо от някои финансови трудности, общо има добро положение.

Най-лекото препятствие може да развали настроението на Маймуната и да я отклони от плановете й. Мнозина от този знак са нерешителни, но ще бъде справедливо да се каже, че Маймуната има силна воля, понякога до инат. Тъй като това е един от знаците, които също така са склонни да доминират и управляват другите, трудно е да се живее с нея. Както мъжете, така и жените Маймуни знаят какво искат от живота и имат всички способности да постигнат желаното. За да сторите нещо преди нея, ще ви се наложи да вложите много усилия, понеже изглежда, че тя винаги знае какво си мислите и ще ви изпревари с една крачка.

Маймуната е крайно предана – както на приятелите, така и на партньора си. Тя има достатъчно обаяние, топлина и оптимизъм, за да бъде интересен и без съмнение приятен човек. Тя е способна много и тежко да работи, но обича и разнообразието, интересуват я всевъзможни занимания. Харесва й да хвърля сили и след тежък работен ден да се разсее на кафе или на клуб. Ако не е в някое от популистките си настроения, може да бъде и откровена и да каже това, което не бихте искали да чуете. И ще приеме с радост това, което вие искате да й кажете за нея.

Маймуната не обича рутината, иска й се да я обграждат промени. Обича да пътешества, да се възхищава на залеза. Царствена особа, но както мъжете, така и жените са способни да ви разсмиват от залез до изгрев.

Независимо от способността й да се променя като хамелеон, Маймуната е доста консервативна и предпочита да не променя живота си дори при сменили се обстоятелства. Тя бавно, но вярно ще следва само своята линия, понякога – с борба, а по-често – с хитрост и уловки.

Маймуната е любознателна и дори любопитна, с удоволствие се учи, експериментира, за да приложи после знанията си в живота. Тя далеч не е глупава и разбира, че въставането срещу всяко общество може да я остави без общуване и привилегии, затова се приспособява към обкръжението, надява много маски, дори прави компромиси, които не засягат прекалено много интересите й.

Не е трудно да се спечелят любовта и вниманието на Маймуната – достатъчно е да я поласкаете. Тя много обича ласкавите думи на възхищение по свой адрес и лесно попада в мрежата. Маймуната има добро чувство за хумор, тя е открита и с нея никога няма да ви е скучно. В отношенията с този човек е лесно, а трудностите в двойката започват, когато започне разпределянето на отговорностите. Ако Маймуната е

готова да ги раздели с партньора и срещне загриженост, разбиране от негова страна, както и леко отношение към живота и страст към пътешествия, трудностите ще бъдат преодолени.

Жената Маймуна

Тя може да е приказлива, но не може да се нарече празноглава. Тя е обаятелна и винаги готова да изкаже мнението си, но винаги знае какво говори. В работа предпочита усамотението, независимо че много й харесва да е в общество. Жената Маймуна принципно е много успешна и може да се прояви добре в области, свързани с търговия и услуги. Не понася глупаците както в своя кабинет, така и в леглото, има чувство за хумор и може да ви осмее във всеки спор.

За много мъже жената Маймуна представлява загадка, защото, от една страна, тя е способна да бъде много независима, а от друга – в редица неща се нуждае от постоянно одобрение и подкрепа. Често може да изглежда, че се е загубила в своята емоционалност и в резултат е станала непостоянна.

Истината е, че Маймуната е много верен човек и ще ви възнагради за предаността с продължителна страст, силно сексуално желание и много добри управленски способности, които ще проявява дори вкъщи.

Външно жената Маймуна може да не е много привлекателна, но във всеки случай тя е толкова притегателна личност, че думата „посредственост” не е приложима за нея.

За да покае тя всичко, на което е способна, трябва да й се внушава чувство за увереност в собствените сили. С нея невинаги е лесно да се живее съвместно, но наградата е толкова голяма, че си струва търпението и вниманието. Лейди Маймуна е доста способна и вие дори не можете да си представите на какво!

Мъжът Маймуна

Пред нас е доста активен мъж, който като цяло е напълно щастлив да бъде това, което го е създала природата. Ако това означава, че може да е източник на притеснения – какво пък, точно такава е цената за неговия динамизъм. Това не означава, че той може да ви доскучае или че може да се уморите от постоянните му уверения, че той знае какво прави.

Мъжете Маймуна имат обезоръжаващата способност да изказват мнението си с непринуденост. От време на време ще се удивлявате защо така лесно

се съгласявате с неговата гледна точка, макар че бързо ще привикнете към това.

Маймуните обикновено са успешни, умеят да ръководят и не искат да участват в мръсна работа, за да заработят добри пари. Но ако им се случи да участват, това няма чак толкова да ги безпокои. Към този знак принадлежат много мъже, създаващи себе си сами, но при това те обикновено запазват голям запас човечност от други при същите обстоятелства и до края на живота си остават обаятелни.

Вярват, че могат да направяте нещо особен в живота си, и обикновено са щедри до крайност, като остават и добри приятели в нужда.

Редом до такъв човек желанията ви ще се изпълняват, макар че в замяна на това той ще очаква от вас съгласие с гледната му точка по основните въпроси. Това няма да му попречи през цялото време да говори за равенство в отношенията. Маймуните са много сексуални, могат да правят впечатление и да ви глезят с подаръци толкова често, колкото и с комплиментите. Този мъж може да обича спорта, така че ако ненавиждате футбола, кажете му го още преди да започнат отношенията ви.

Метална Маймуна

1980, 2040

Тщеславна, мъдра, самоуверена. Има силна воля, в делата е целеустремена. Металната Маймуна предпочита да работи самостоятелно, а не в екип. Тя не се бои от тежка работа, може да нарече познавач във финансовите дела и принципно умно влага парите си. Въпреки независимия й характер обича общуването, с удоволствие ход на купони и участва във всевъзможни мероприятия. Към близките си е грижовна и добра.

Маймуната едва ли може да се нарече скромно същество или поне не в Китайския хороскоп. Напротив, тя е доста егоистична и много уверена в себе си. И това като никога е вярно за Металната Маймуна.

Ако не беше самоувереността на Металната Маймуна, всичко щеше да е просто чудесно.

Този човек има характер на лидер, той е енергичен и способен работник и забележителен любовник. За разлика от тези, които много обещават, но в действителност правят доста малко, Металната Маймуна е напълно способна да доведе нещата докрай. Тя е способна да заеме отговорна позиция, да води труден домашен живот и при това да съхрани дълбоката

привързаност, да отделя всяка страна от живота си от другата и да постига във всяка от тях високи резултати.

Металната Маймуна може да е голям самохвалко и все трябва да е начело на всяко мероприятие. Макар че на думи признава равенството, тя едва ли на дело ще подкрепя толкова свободни идеи. Но ако поне си давате вид, че всичко върви така, както тя го планира, ще бъде доволна. Рутината и постоянството заставят Металната Маймуна да се напряга, така че можете да очаквате постоянно изменение на порядки и правила, множество приятели и интересен сексуален живот.

Не бива да се забравя това, че Металната Маймуна обича много да работи и това означава, че домашният живот може да отстъпи място на решаването на по-практически въпроси и постигане на успех в социалната сфера. Но това не й пречи да бъде добър родител и като цяло верен партньор. Но можете ли да живеете с човек, който така усилено постига своето?

Водна Маймуна

1992, 2052

Водната Маймуна има чувствителен, възприемчив характер. Тя е по-дисциплинирана от другите типове Маймуни и по-склонна да работи заради една цел, отколкото да се разпилява. Откровеността не е свойствена на Маймуната и в разговор тя ще се опитва да избягва споменаването на своите замисли. Благодарение на умението си да убеждава сравнително лесно привлича поддръжници. Много чувствителна към критика.

Ако представителите на Маймуните понякога са обвинявани, че не са рационални, то най-рядко в тази категория попадат Водните Маймуни. Маймуната изначално е доста горещо създание, затова присъствието на Водата помага за охлаждане на нейния характер и прави Маймуната топла: в такъв случай тя не унищожава със своя плам всичко и всички наоколо.

Водната Маймуна разбира човешките слабости, което й помага добре да се разбира с хората.

Първото, на което ще обърнете внимание, е, че Водната Маймуна е доста приятен човек. Разбира се, не сте длъжни да се оставяте да ви заблуждават. Макар че на пръв поглед Водната Маймуна прави впечатление на много дружелюбен, безкористен и открит човек, в действителност мисията й е да получи за себе си колкото се може повече във всяка ситуация.

Това не означава, че тя е двулична, просто такъв й е характерът. Наистина. Мъдрият й подход към общуването я прави малко сложна за разбиране, но пък е дружелюбна и достъпна. Водната Маймуна е способна на страстна любов и особено високо цени спокойния и комфортен семеен живот.

Водната Маймуна има естествена склонност да избягва скучни ситуации, макар че може да е търпелива и твърда в ситуации, които й се струват важни. Тя е вроден училищен директор, добър родител и предан съпруг. Необходимо й е да се грижи за нервната си система, която невинаги е толкова здрава. Навикът на Водната Маймуна да се довежда до изтощение може с времето да подкопае здравето й. Вероятно това е най-достъпният и приятен представител на маймунското братство.

Дървена Маймуна

1944, 2004, 2064

Дървената Маймуна е умел и отговорен работник, придържащ се към прогресивни възгледи. Тя има богато въображение и всячески се старае да се сдобие с нови знания. Но ако нещата не вървят така, както й се иска, ентусиазмът на Маймуната може бързо да угасне, тя губи търпение и изпада в депресия. Маймуната обожава пътешествията. Сред колегите и приятелите си се ползва с уважение.

Да бъдеш до нея, означава да си спечелите лоша слава, разбира се не вие ще бъдете неин източник, а непостоянството на този човек – един от най-възхитителните хора на света. Дървената Маймуна наистина е оригинална, никога не изпитва недостиг на думи или идеи. Възможно е с нея да ви е по-весело, отколкото с всеки друг представител на маймунското семейство. По природа тя е великодушна и открита, макар че главният й мотив винаги е успехът и нейният хоризонт винаги остава ярък.

Дървената Маймуна има нужда от повече оптимизъм – не бива да отпуска ръце всеки път, когато нещо не върви така, както е замислено.

Ако искате да победите Дървената Маймуна в спор, ще ви се наложи доста да се потрудите и да не позволявате на слабостите ви да взимат връх над вас. Вероятно е по-добре да не се опитвате, защото нейните разсъждения са построени толкова гладко, че в тази област ще имате малко шансове да надминете лейди или мистър Маймуна. В същото време Дървената Маймуна разчита на своето обаяние, затова предпочита да не кръстосва меч със събеседника си, ако това е възможно.

Дървената Маймуна надява ролята на служител на обществото, кариерата й често е свързана с дейност, насочена към подобряване на положението на човечеството. В резултат доктори и медицински работници често се раждат в година на Дървената Маймуна.

Макар че тя е способна, ярка, ловка и с нея лесно се общува, Дървената Маймуна, както и другите, предпочита да доминира в отношенията. Обикновено успява да го постигне, без да прибягва към заплахи, но за мнозина подобно поведение може да е много раздразнително, особено ако разбират, че постоянно ги водят за носа.

Дървената Маймуна просто ще се усмихне с простата си и открита усмивка и ще ви каже, че постоянно ви пита за действията си. С такава логика трудно се спори и в края на краищата ще предпочетете да се откажете от тази идея. В основата на този характер винаги лежи желанието да се повесели.

Огнена Маймуна

1956, 2016

Огнената Маймуна е умна, пълна с жизнени сили и без труд завоюва уважението на другите. Има богато въображение, разностранни интереси, макар че те често я отвличат от по-полезни и сериозни неща. Тя е любопитна и винаги в час с всички произтичащи събития. Тази маймуна е доста упорита, ако нещата не вървят по план, и понякога потиска тези, които нямат толкова силна воля.

Много отношения зависят от това доколко хората с времето се сливат в едно цяло. Това е особено вярно, когато партньорите започват да живеят заедно в ранния стадий на отношенията. Но за Огнената Маймуна тази възможност е доста невероятна, дори ако чувства привързаност към другия човек, характерът й е формиран още от самото рождение и тя винаги ще се стреми към лидерска позиция.

Повече търпимост и по-малко инат – ето от какво се нуждае Огнената Маймуна.

Огнената Маймуна е активна, винаги заета с нещо и рядко се спира дори за да си поеме дъх. В резултат представителите и на двата пола постоянно се колебаят между крайностите на високо напрежение и пълно изтощение, което с времето може да доведе до влошаване на здравето.

С Огнената Маймуна лесно се намира общ език, ако имате достатъчно търпение, за да останете заедно. Определено никога няма да ви е скучно в нейната компания, винаги ще има за какво да си говорите, но само ако я накарате да се вслушва и във вас.

Огнената Маймуна почти винаги е успешна в бизнеса, тя има хитрост, която няма да срещнете сред представителите на другите знаци от Китайския зодиак. Нейното творческо и богато въображение се управлява от противоположни импулси и Огнената Маймуна иска да е всичко за всички. Ако можете да приемете този факт, то ще разберете, че имате до себе си доста интересен човек.

На вашия съвместен жизнен път си струва да се опитате да опознаете Огнената Маймуна по-добре, макар че с отчет на постоянната й заетост може и да нямате такава възможност. Защитавайте своята Огнена Маймуна, настоявайте, че й е необходима почивка и от време на време – смяна на обстановката.

Земна Маймуна

1968, 2028

Земната Маймуна е любознателна, начетена и обикновено постига много в избраната професия. Тя не е така общителна както другите Маймуни и предпочита по-спокойни и солидни знания. Маймуните имат високи принципи, грижовен характер, голямо великодушие по отношение на нещастните.

Макар че всички Маймуни са доста енергични, трябва да кажем и че те са мислители по рождение. Това се отнася с особена сила за Земната Маймуна. Тя едва ли ще е в постоянно движение, ще намира време и желание да почине и да се отдаде на съзерцание. В резултат ще откриете, че тази Маймуна умее да постига велико равновесие в толкова разнообразния и променлив живот.

Земната Маймуна е особено внимателна към тези, които й гласуват доверие.

Земната Маймуна е умна и хитра, способна е да създаде за себе си и за вас хубаво, топло гнезденце и може да се окаже най-добрата в бизнес средите. За разлика от останалите представители на маймуните тя не се бои от отговорност и в резултат успява да създаде по-широка мрежа за своите операции.

По природа е добър събеседник, прекрасен приятел и предан другар и в същото време с нея прекрасно можете да си прекарвате времето, тъй като тя вероятно почти никога няма да престане да ви бъде интересна. Макар че не притежава особени артистични таланти, Земната Маймуна има творчески характер и може да му намери приложение.

Казват, че Земната Маймуна има всички необходими качества за идеален любовник, но само в случай че си избере по-малко променлив партньор, отколкото е тя самата. Голяма част от Земните Маймуни запазват вярност към един партньор, но просто могат да си тръгнат, ако се почувстват неуютно или са лишени от необходимата подкрепа. Един от начините да я направите щастлива е да бъдете до нея, когато й се иска да си поговорите, да я подкрепяте и да й помагате.

 

 

 

 

 

източник:http://www.bozestvena-svetlina.com/

снимка:horoskop.rozali.com

No Comments Yet

Leave a Reply