Интериор в сиво

Сивият цвят не винаги трябва да е скучен и еднообразен. Ако си поиграем малко в цветовите решения и комбинации домът в сиво може да изглежда стилен, елегантен и много различен.

Сивият цвят е златната среда на бялото и черното. Повечето хора го асоциират със скука и обикновена простота, но всъщност в сивото се крие богата символика. Цветът излъчва сигурност и стабилност, затова е предпочитан за декор на дома. Освен това е символ на интелект, зрялост, ерудиция. В повечето случаи от него струи спокойствие и хармония.

Как да комбинираме сивият цвят?

Напоследък сивото се налага много от дизайнерите като “новото бежово“. Този цвят предлага необятни възможности за комбинация с другите багри, като умело неутрализира по-ярките цветове и постига баланс и хармония в дома.В зависимост от ефекта, който търсите, може да изберете различи комбинации.

Сивото се съчетава отлично с жълто и бежово – комбинацията е стилна, свежа и модерна.

gray6
patriciagrayinc.com

Цветът си пасва също с кафяво и оранжево, с които образува идеалния декор за есенните месеци.

gray8
homeadore.com

Една изключително модерна комбинация за любителите на по-наситените цветове е сиво /във всичките му нюанси/ и бордо.

gray12
homeadore.com

За по-нежно излъчване може да направите комбинация между сиво и бебешко розово или сиво и небесносиньо.

gray15
Pinterest

Ако пък търсите по-драматично и аристократично излъчване, заложете на комбинацията между сиво и червено.

gray13
inside-homes.tumblr.com

Актуални са също дръзките съчетания между сивия цвят с тюркоазено или цикламено. 

gray11
homeadore.com
gray7
tempodadelicadeza.com.br

Класика в жанра си остава комбинирането на сиво с графитени елементи и животински мотиви в черно и бяло.

gray14
inside-homes.tumblr.com
gray4
Pinterest

В повечето случаи декораторите избират сивия цвят като основен за стените, а другите багри присъстват като акценти в интериора. Причината е, че по този начин цветът изглежда ненатрапващо, успокояващо и уютно, като отваря много възможности за експерименти в декора. Разбира се, ако сте от типа експериментатори спокойно може да обърнете комбинацията и да заложите на ярки стени със сиви мебели. Такъв дует е особено подходящ за големи пространства. Ако домът ви е малък може да проявите новаторство като използвате два различни нюанса на сивото, за да разширите оптически помещението.

gray10
houzz.com

Ако преди години сивият цвят се свързваше главно с индустриалния стил, то днес той предлага услугите си и за декор в скандинавски стил, комбинирайки се с бяло, бежово, пухкави килими и минималистичен декор. Сивото е подходящо и за по-модернистичен стил – тип Холивуд, когато е в съчетание с ярки багри, поп арт картини и неонови акценти.Цветът е идеален и за дом в аристократичен стил, когато се комбинира с барокови мебели, изящни скулптури и впечатляващи картини.Ако пък искате по-модерно звучене, заложете на комбинация от сиво с черно-бели фотографии и стъкло в интериора.

gray1
Pinterest

Важно условие за дома в сиво е той да бъде отлично осветен, защото цветът се свързва със сянката и при липса на светлина, прави стаята мрачна и отблъскваща. Затова избирайте сиво за помещения с големи прозорци или по-силни осветителни тела.

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply