Идеалната сватбена рокля

Сватбата е един от онези мигове в живота, който остава трайни спомени за цял живот. Всички дами, а вече все повече и господа се вълнуват как да бъде организирано тържеството им, така че да отговаря на всичките им очаквания.Безспорно обаче изборът на булчинската рокля е вероятно основната задача в организирането на сватбата.

Всяка жена има представа как иска да изглежда като булка – с пищна, семпла или дръзка рокля. Воал, шлейф, фусти, волани, дантела, мъниста, панделки… безкрайно много и различни детайли. Всяка бъдеща булка тръгва на обиколка по магазини и бутици на лов за идеалната, перфектна булчинска рокля. Тя ще се носи само един ден, дори няколко часа, но е най-важната рокля в живота и е трудно да се правят компромиси.

BRIDE1
gabytaangeles.tumblr.com

За да няма разочарования в сватбения ден, е добре когато се избира и поръчва моделът, освен с бюджета, да се съобразите и с някои други неща. Ето няколко насоки:

– Преди да изберете, пробвайте максимално и различни модели. Често се получава така, че точно този модел, който сте избрали от витрината или списанието, не ви стои добре. Разчупете мисленето си и опитайте други варианти – изборът на цветове и стилове е практически безкраен.

BRIDE2
colincowieweddings.com

– Когато тръгвате да избирате роклята, винаги си взимате някой (майка си, кумата или приятелка), с който да споделите този вълнуващ миг. Нека с вас да дойдат максимум двама души. Твърде многото различни мнения, няма да са ви в помощ при избора. И нека това да са хора, които ще бъдат честни и откровени с вас и на чието мнение може да се доверите.

BRIDE3
justaprettybride.blogspot.ca


– Не поръчвайте по-тясна рокля, разчитайки че ще отслабнете до сватбата. Помнете, че в предсватбената суматоха плановете за диета, могат да отидат на вятъра. Освен това е по-добре да вземете рокля, в която ще се чувствате свободно и удобно, а не едвам да я облечете и после да се страхувате да седнете или да си вдигнете ръцете например.

BRIDE4
allforfashiondesign.com

– Посетете мястото, където ще се проведе венчавката и проверете дали няма някакви изисквания за вида на роклята. Например има храмове, в които не е позволено да се влиза с гол гръб или открити рамене. Ако случаят е такъв, а роклята е по-разголена, помислете за някаква наметка или шал, които да сложите по време на церемонията.

BRIDE5
weddingwire.com

– Не избирайте твърде разголен модел. Обърнете внимание на дълбочината на деколтето и дължината на полата. Може да имате гости, които да се притеснят, когато се наведете напред.

BRIDE6
madamebridal.com

– Когато пробвате роклите, подвижете се малко повече в тях, потанцувайте, клекнете, вдигнете ръце. Така ще проверите дали се чувствате удобно и дали няма да сте твърде ограничена в движенията – последното нещо, което бихте искали, когато танците се разгорещят.

BRIDE7
tumblr.com

– Внимателно подберете цвета на тоалета – снежно бял, екрю, шампанско, бледо розово – този, който най-добре ще подхожда на тена на кожата ви.

BRIDE8
bestpromweddingdress.com

– Ходете на пробите с бельото, с което ще бъдете на сватбата. Неподходящото бельо може да разкриви кройката.

BRIDE9
chic-dresses.com

– Поръчайте роклята навреме!

Ето и няколко хитринки ка да превърнете недостатъка си в ефект и да засияете като модел в най-красивия за вас ден.

-Ако сте ниска и се притеснявате от това, чрез няколко трика ще станете прекрасна мини булка.
Създайте илюзията за височина, като изберете удължен силует. В никакъв случай не се спирайте на широка пола – с нея ще изглеждате още по-дребна. Облечете рокля с императорска талия и дълбоко деколте.

BRIDE10
dancinthenightaway.tumblr.com

-Имате ли стройни крака, може да си позволите къса пола. Така визуално ще издължите фигурата си. Идеален вариант е вместо да избирате рокля, да се спрете на костюм с панталон.

-Наподобява ли фигурата ви „пясъчен часовник“, идеална за вас е роклята тип „русалка“. Украсен с камъни тоалет с естествена талия, ще подчертава чувствените ви форми. Демонстрирайте тялото си в красива рокля с пола от коприна и дантелен корсет с право деколте.

BRIDE11
flip-zone.net

-Липсва ви талия? Обърнете внимание на рокли, създаващи изкуствени извивки. Тоалет в бяло-сиво с драпиран корсет ще създаде илюзия за красива талия.

-Пълничките булки също има какво да покажат и трябва да се възползват от това. V-образното деколте и трапецовидната пола ще скрият максимално килограмите ви.

BRIDE12
Pinterest

-Избягвайте многослойните поли и правия силует. Откритите рамене са идеален вариант, притежавате ли пищна, красива гръд. Подчертайте бюста. Много изискано и елегантно ще изглежда и шлейфът.

-Избирайте леки тъкани, които да не добавят излишен обем към тялото ви, като шифона. Избягвайте всякакви пищни елементи от рода на волани.

BRIDE14
allforfashiondesign.com

-Ако фигурата ви може условно да бъде наречена „обърнат триъгълник“, т. е. притежавате доста широки рамене и по-тесен ханш, на корсета ви трябва да има минимални декоративни елементи. Препоръчителна е дълбока цепка на деколтето и никакъв акцент на талията.

-Пълните ръце може да прикриете с лека наметка или ръкав – до лактите или три четвърти. Красиво колие ще ви помогне да отвлечете вниманието от тях.

BRIDE15
en.flip-zone.com

-Ако имате пълни бедра, скрийте ги, като привлечете вниманието към горната част на тялото си с помощта на трапецовиден силует и детайлизиран корсет. Красивото деколте ще съсредоточи вниманието върху себе си. Цветната апликация ще подчертае естествената ви талия, а пищната пола ще прикрие бедрата.

-За дамите с по-скромен бюст също има варианти. Изберете недълбоко деколте във формата на лодка. Рокля с плисирана пола ще отвлече вниманието от гърдите ви.

BRIDE16
allforfashiondesign.com

-Същият ефект ще постигнете с апликации върху корсета. Подходяща за вас е високата талия.

-Трапецовидната рокля ще придаде обем на слабите жени. Тоалетите с оригинална рисунка или принт визуално закръглят фигурата.

И не на последно място:

BRIDE13
weddinginspirasi.com

Нещото с което трябва да съобразите вашата сватбена рокля това е кожата ви.
Ако имате бяла кожа то най-добре би било да заложите на рокли в цвят слонска кост. Белите рокли биха ви накарали да изглеждате бледа и болна.

Ако имате по-тъмен цвят на кожата то почти всички бели цветове ще ви стоят страхотно и няма да има от какво да се притеснявате при избора на булчинска рокля.

BRIDE18
bridesmagazine.co.uk

При неутрален цвят с розови оттенъци силно ви препоръчваме да пробвате рокли в цвят „каймак”, ако оттенъците са по-скоро жълтеникави рокля с цвят шампанско ще бъде идеалната  за вас.

Когато избирате сватбената си рокля имайте в предвид това, дали сте планували море, солариум или басейн преди сватбата, защото тези фактори неимоверно ще доведат до промяна на цвета на вашата кожа!

BRIDE19
fashiondivadesign.com

Е дами, надяваме се да сме ви били от полза в тази не лека задача.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: inspiration.li

No Comments Yet

Leave a Reply