Да хармонизираме дома си с Фън-Шуй

Фън шуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Чи, която тече както вътре в нас, така е и навсякъде около нас. Чи се носи и разпръсква от вятъра, а запазва от водата. От тук и името „фън шуй“ (означаващо вятър и вода). Чрез фън шуй китайците от най-дълбока древност манипулират заобикалящата ги Чи, като по този начин създават благоприятни условия в живота си и внасят радост, здраве, късмет и любов в дома си.

Според фън шуй всяко жилище като жив организъм, чиято енергия има нужда да бъде хармонизирана всяка година според променящата се в зоните енергия, в зависимост от  зодиакалния знак, в който попада Лунната година.

Как да хармонизираме дома си и да коригираме проблемите зони в годината на черната водна Змия?

Според китайската зодиакална система Змията е огнен архетип, когато тя попадне във водна година, каквато е 2013 г., се получава конфликт на стихиите, тъй като водата гаси огъня. Проди тази причина фън шуй специалистите отбелязват, че в дома на всеки се появяват конфликтни зони, които можем да коригираме с най-простички предмети.

Как да хармонизираме Чи в дома си?

Направете карта на дома си на лист хартия или използвайте архитектурния план, ако разполагате с такъв. Определете посоките – изток, запад, север и юг. Разделете картата на девет равни квадрата:

Югоизточната зона е на богатството и изобилието – стихията е дърво. Чист изток е на семейството и предците – също стихия дърво. Зоната на познанието и интуицията се намира на североизток.

Реализацията и славата са в южната зона на дома ви. Тук стихията е огън. На здравето е отреден центъра на всяко жилище, където властва водата. Северната стена също е управлявана от тази стихия. Там се намира енергията на кариерата.

Любовта във всяко семейство тупти в югозападната част от жилището. Тя попада под управлението на земята. Децата и творчеството са в западната зона от къщата. Там управлява металът. На северозапад се намират пътуванията, полезните хора – също елементът е метал.

Според системата на фън шуй проблемни зони в дома през 2013 г. ще бъдат тези на здравето, любовта, семейството и децата. За да хармонизирате енергията в тях и да неутрализирате негативните прояви, ще ви предложим няколко прости за изпълнение трика, които имат почти мигновен ефект.

Поставете в центъра на жилището метални чанове с пет, шест или седем кухи тръби,з а да предпазите дома си от болести.

Шест метални монети в зоната на любовта, ще ви спестят караници, дразги и липса на близост и топлина във взаимоотношенията.

В чист изток поставете червена свещ или картина в червени тонове, възглавница в същата гама, ако има там диван, например. Това ще поддържа семейството ви сплотено и ще хармонизира отношенията между членовете в него.

За да нямат децата ви грижи и всички ваши творчески планове да се реализират с успех, на в западната зона поставете стъклена чаша с вода, която поддържайте чиста и сменяйте всеки ден. Също върши работа синя ваза със свежи цветя.

Годината на черната водна Змия ще бъде най-благоприятна за творческите личности. Тя е година, която покровителства новата любов и спомага за решаване на недовършени общи задачи между партньори. Годината на Змията не толерира изневярата, предупреждават фън шуй специалистите. Те препоръчват на хората родени в годината на Тигъра, Свинята и Змията да носят талисман с изображение на Маймуна, за да неутрализират конфликта на архетипите и да се радват на късмет.

 

снимки: domusgalerija.it

източник: profit.bg

 

No Comments Yet

Leave a Reply